Body- & Skincare

Zwitsal Zonnestick SPF 50+ met 0% parfum

Dat je het best uit de volle zon blijft, is algemeen geweten. Op reis is dat echter niet altijd even gemakkelijk. Daarom dat ik altijd een hele karrenvracht aan zonnecrèmes meeneem op reis. Niet alleen voor mezelf, maar intussen ook voor Aline. Het is echter niet altijd even makkelijk om een zonnecrème met hoge SPF te vinden die niet in de ogen prikt wanneer je zweet. Niet voor mezelf, en al zeker niet voor baby’s. Maar, ik denk de oplossing gevonden te hebben.

Zwitsal Zonnestick

In het assortiment van Viata ontdekte ik een handige, kleine zonnestick van Zwitsal die me wel praktisch leek om mee te nemen op reis. Niet enkel omwille van het formaat – ik nam ‘m vooral mee in mijn handtas als we een uitstap maakten – maar ook omwille van het feit dat een stick toch net iets makkelijker aanbrengt op het gelaat dan een spray. Deze Zwitsal Zonnestick bevat een SPF50 met UVA/UVB Filter, en is volledig parfumvrij! Daarbovenop heeft hij een verzorgende en waterresistente formule.

Aanbrengen gaat erg makkelijk. Door de lichaamstemperatuur smelt de formule op de huid. Ik smeer voor de zekerheid de crème nog wat meer open en probeer toch twee keer dezelfde plaats in te smeren om zeker geen plekjes te vergeten. Zo konden we met een gerust hart Aline op het strand laten spelen.

Zwitsal Zonnestick

Het algemene advies betreffende het insmeren van je kindje luidt elke twee uur het opnieuw aanbrengen van een hoge zonnebescherming. Het gezicht van de oorlelletjes tot achterin de nek. De handjes, voetjes, beentjes en armpjes uiteraard ook, maar ook elk plekje huid dat vlak buiten de zwemkleding valt. De stick is hiervoor ook zeker makkelijk in gebruik omdat je makkelijk deze plekjes kan bereiken. Een spuitbus is immers niet altijd even geliefd, of toch niet bij Aline.

Stiekem heb ik de stick ook gebruikt om snel even extra m’n gezicht te beschermen tegen de zon, mits ik mijn geliefde Anthelios Spray van La Roche-Posay vergat tijdens het inpakken. Gelukkig géén breakouts of andere huidproblemen ervaren met deze stick, dus écht wel lief voor de gevoelige huid.

Zwitsal Zonnestick

Kleine aanvulling: zelfs een zonproduct met een hoge SPF biedt geen volledige bescherming. Houd baby’s & kinderen dus zo veel mogelijk uit de directe zon, en bescherm je kindje ook met UV-werende (bad)kleding en een zonnepetje of zonnehoedje!

De Zwitsal Zonnestick SPF 50+ met 0% parfum is verkrijgbaar bij Viata en kost daar €10,19 euro per stuk.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *