perfume

Yves Rocher Secrets d’Essence – Tendre Jasmin

Oké, oké .. Ik geef het toe. Ik heb een parfum-verslaving. Hoewel ik eigenlijk best allergisch ben aan parfum in z’n meest voorkomende vorm – gelukkig zijn er parfums die ik wél op m’n huid kan gebruiken – kan ik toch niet zonder een klein wolkje parfum rond me heen. Het liefste dan nog eentje met Jasmijn in z’n geurnoten. Maar wat als je eentje vindt die helemaal rondom deze heerlijke bloem werd opgebouwd? You’ve got my attention now!

Nu, moest ik zeggen dat dit het eerste parfum is dat quasi volledig is gebaseerd op de jasmijnbloem, dan zou ik liegen. De ‘Jasmine’ van Atelier Rebul was een eerste kennismaking met een ‘jasmine-inspired’ geurtje, maar het is maar toen ik deze ‘Tendre Jasmin’ ontdekte dat ik helemaal opnieuw verliefd werd op deze witte bloem vol contradicties.

 • Topnoten: Jasmijn, Mandarijn & Citroen
 • Hartnoten: Jasmijn van de beste kwaliteit
 • Basisnoten: Jasmijn uit Madurai (India) & Mimosa
 • Tendre Jasmin werd gecreëerd door parfumneus Jacques Cavallier, die je misschien kent van ‘L’Eau d’Issey’ van Issey Miyake en ‘Le Classique’ van Jean-Paul Gaulthier. Een even grote liefhebber van jasmijn als ik zijnde, doet hij niet liever dan de veelzijdigheid van deze bloem extra in the picture te zetten.

  Don’t let it fool you. De parfums van Yves Rocher zijn kwalitatief zeker niet ondergeschikt aan parfumerie-varianten naar houdbaarheid en complexiteit. In feite zou de volledige ‘Secrets d’Essence’-lijn perfect in de parfumerie thuishoren!

  De ‘Secrets d’Essence’-geuren zijn verkrijgbaar bij elk Yves Rocher Filiaal of op de hun webshop, waar je voor 100ml nu €55,90 betaalt. Op dit moment is er trouwens een ‘spring sale’ met 50% korting op hun parfums!

  Groetjes,

  Laura

  13 thoughts on “Yves Rocher Secrets d’Essence – Tendre Jasmin

  1. Ik kan enorm genieten van deze eau de parfum van Yves Rocher.
   Maar eigenlijk vind ik de meeste uit de Secrets D’essence lijn wel zeer aangenaam.
   Maar de Jasmijn en nerolie variant zijn zeker in de zomer wel favoriet.

   1. Ja, ik ben er echt héél aangenaam door verrast! Wist niet dat ze zo kwalitatief goed waren! Ga eens de Neroli besnuffelen ook, want schijnt ook echt wel de moeite te zijn!

  2. Klinkt als een heerlijk parfum. Ik hou ook van jasmijn dus waarschijnlijk zal ik deze geur ook lekker vinden. Altijd fijn dat Yves Rocher zoveel korting geeft!

  3. Ik vind de parfums van Yves Rocher erg fijn, net als de producten. Ik duim dan ook heel hard dat ze binnenkort hopelijk weer dierproefvrij worden! ♥️

  4. Jammer dat er geen mogelijkheid is om een geurtje toe te voegen aan je blog, ben nu toch wel erg benieuwd 😉

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *