Body- & Skincare

Yves Rocher Concentrated Range

Dat we met z’n allen te veel plastic gebruiken, dat moet ik jullie niet meer vertellen, maar belangrijker is wat we er met z’n allen kunnen aan gaan doen. Iedereen moet dit natuurlijk een beetje voor zichzelf gaan uitmaken natuurlijk, maar het zit ‘m vaak in kleine dingen. Je eigen boodschappentas meenemen naar de winkel, of kiezen voor drank uit glazen flessen in plaats van PET-flessen.. Maar wist je ook dat je plasticverbruik kan verminderen door bewuster om te gaan met cosmetica? Yves Rocher sprong mee op de kar!

Hoewel ze nog niet volledig dierenproefvriendelijk zijn (komaan Yves Rocher, you can do it!) proberen ze zich wel meer en meer te richten op het ‘environmental friendly’-zijn, en lanceerden dit jaar een lijn dat quasi volledig biologisch afbreekbaar is, met onder andere een shampoo en douchegels.

Yves Rocher Concentrated

Beide producten – waarvan de douchegel uiteraard in verschillende geurtjes verkrijgbaar is – zitten in een verpakking van 100ml, die zo ontwikkeld werd dat je bij het knijpen steeds een ideale dosering krijgt. Met de douchegel zou je je op deze manier 40 keer kunnen wassen, terwijl de shampoo voor normaal haar zo’n 30 keer dienst doet. Dit laatste zal grotendeels afhangen van de lengte van je haar natuurlijk. De kleinere verpakkingen zijn trouwens helemaal travel-proof!

Yves Rocher Concentrated

Met de shampoo’s van Yves Rocher heb ik voorlopig enkel goede ervaringen, en dat is bij deze niet anders. Hoewel m’n haar sowieso met een shampoo alleen niet te verzorgen is – ik gebruik standaard een conditioner en 1x per week een masker – merk ik dat deze shampoo m’n haar op een milde en zachte manier reinigt. Met mijn haarlengte gebruik ik twee doseringen in plaats van één, waardoor ik deze effectief 15 keer heb kunnen gebruiken. Het kon zelfs iets meer geweest zijn mocht ik de eerste keer niet zo enthousiast geknepen hebben in het flesje.

Ook de douchegels wisten me te verrassen. Hoewel het niet de meest voedende formule is, speelt hij het wel klaar om als een gek te gaan schuimen en ook m’n huid heel mild te reinigen. M’n huid heeft achteraf wel nood aan wat extra ‘moisture’ – maar dat heb ik met 90% van alle ‘normale’ douchegels – maar voelt toch heel fris en proper aan. Ook de geuren zijn heel ontzettend lekker!

Yves Rocher Concentrated

Bij beide producten werd een speciale productietechniek gebruikt, waardoor ze de helft minder plastic verbruiken tijdens het produceren. Elk flesje van 100ml staat immers equivalent voor 400ml ‘normaal’ product. Je bespaart dus niet alleen wat water door de geconcentreerde formule (tenzij je natuurlijk uren onder de douche blijft staan) maar ook plastic. Een welkome boodschap in tijden van waterschaarste en plastic-overflows, niet?

Beide producten zitten in een flacon van 100ml. Voor de shampoo betaal je slechts €3,95 en ook voor de douchegel €3,95 per stuk. Batje, zoals we in West-Vlaanderen zeggen!

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Yves Rocher Concentrated Range

  1. Moet bekennen dat het héél lang geleden is dat ik nog eens wat van Yves Rocher heb gebruikt. Dit klinkt wel erg goed, volgende keer toch maar weer eens in Hasselt de winkel binnen stappen.

  2. Van de prijs valt niks te zeggen en ik vind de producten er super fijn uit zien. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een product gebruikt van Yves Rocher maar ik heb ze al vaak voorbij zien komen. Misschien toch maar eens een keer proberen dan!

    1. Ja, dat is zeker waar! MAAR! Die zijn een stuk minder praktisch om mee te nemen op reis. Heb al eens een glazen flacon gebroken in mijn reiskoffer ..

  3. Het is wel alweer een hele tijd geleden dat ik iets bij Yves Rocher heb gekocht. Op de een of andere manier zijn ze bij mij een beetje uit beeld geraakt maar nu heb je me in ieder geval weer nieuwsgierig gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *