BB-crème, Make-up, Tips & Tricks

What to know about BB .. Oftewel ‘Blemish Balm’ !What to know about BB .. Oftewel ‘Blemish Balm’ !

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Ever heard about ‘BB-cream .. ?

Indien dit niet het geval was, heb je de laatste maanden onder een steen geleefd. Je kon er niet naast kijken. In elk reclameblok werd er wel reclame gemaakt voor de BB-crème van een of ander merk. Maar wat is nu juist een BB-crème en werken ze eigenlijk wel?

Welk beest is dat?

Blemish Balm Cream, voor marketingdoeleinden omgedoopt naar BB Cream, was sinds jaar en dag een van de meest verkochte schoonheidsproducten in Azië. Deze crème werd in de jaren ’60 ontwikkeld in Duitsland en werd in eerste instantie gebruikt om de zeer gevoelige huid van patiënten die een gezichtsoperatie (vaak met een laser) hadden ondergaan, te beschermen en te vernieuwen, terwijl het tegelijkertijd een goede dekking was voor de littekentjes die zo’n operatie achterlaat en bijhorende roodheid. Aziatische beroemdheden ontdekten echter dit ‘wondermiddel’ en begonnen de crème te gebruiken voor schoonheidsdoeleinden. Tegenwoordig vinden deze crèmes meer en meer de weg naar Amerika en Europa, en dus ook naar onze TV!

Ze bestaan in alle kleuren, en zijn intussen gecommercialiseerd door heel wat grote merken!
Ze bestaan in alle kleuren, en zijn intussen gecommercialiseerd
door heel wat grote merken!

Doordat BB crème zeer zacht is voor de huid, kan het door iedereen worden gebruikt. Zelfs mensen met een gevoelige- of vette huid kunnen een (aangepaste) BB-crème gebruiken (hiep hiep HOERA!). Alle BB-crèmes hebben trouwens ook een teint. Kijk goed bij het kopen van een BB-crème naar een teint die aansluit op jouw huid. Net hetzelfde als bij een foundation dus!

Waarom een BB-crème gebruiken?

Even een korte samenvatting van de belangrijkste kenmerken:

  • Geeft een natuurlijke look aan het gezicht.
  • Sluit de poriëen niet af
  • Verbergt alle soorten vlekken en andere verkleuringen (ook puistjes en oneffenheden in het gezicht)
  • Bevat UV-bescherming
  • Anti-aging & vochtinbrengend
  • Bespaart tijd doordat alles in één zit (pluspunt voor diegenen onder ons die geen halfuur in de badkamer willen zitten)
Dit is maar een greep uit de vele voordelen van deze crèmes. Ik koos er de (voor bij) belangrijkste & meest relevante uit. Let wel op dat je een BB-crème neemt die aangepast is aan jouw huidtype. De ene BB-crème kan bijvoorbeeld vettiger zijn dan de andere.
Welke BB-crème gebruiken jullie?
Groetjes,
Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *