Personal

Wat staat er op jouw bucketlist?

Een vriendin van me kwam onlangs met een héél leuk ideetje opzetten op instagram. Ze werd onlangs 29 en stelde een lijstje samen van dertig dingen die ze graag nog wilde doen voor ze dertig werd. Het idee van zo’n bucketlist vond ik wel leuk klinken, maar zelf had ik er heel weinig mee. Al bleef het idee van zo’n lijstje nu toch al even in m’n hoofd ronddwalen.

Een bucket list is een lijst van alle doelen die je wilt bereiken, dromen die je wilt vervullen en ervaringen die je wilt meemaken in een bepaalde tijdspanne. Ik had er al zo eentje met vakantiebestemmingen, maar het leven is meer dan alleen reizen natuurlijk. Neen, geen vakantiebestemmingen op dit ‘nieuwe’ lijstje. Er mag meer in dat letterlijke ‘ervaringsrugzakje’.

Bucketlist

Naar een concert gaan, skinny dippen, starten met sporten en volhouden, het noorderlicht zien, .. Allemaal dingen die zij opschreef, die ik ook ooit op het lijstje staan had. Stiekem heb ik deze al eens gedaan, dus hoe meer ik er over nadacht, hoe moeilijker ik het vond. Hmmmmm.. Wat kan er nog?

Wat ik ook wel een leuk item vond voor op haar lijstje, was het ‘vastleggen van een nieuwe stijl’. Net zoals m’n vriendin ben ik al een tijdje zoekende naar een nieuwe, hippere kledingsstijl die wat beter past bij m’n lichaam en de huidige trends. Shoppen met een kindje is niet altijd evident, maar daar kan een persoonlijke styling-box zoals die van Zalon misschien wel soelaas brengen. Dus deze zet ik voor het gemak ook even mee op het lijstje.

Bucketlist

Na lang denken heb ik volgend lijstje gemaakt met tien – voor mij haalbare – items die ik vanaf nu op m’n bucketlist staan heb:

 • Zwemmen met !! wilde !! dolfijnen, of ze nogmaals spotten in het wild
 • Een nieuwe taal leren spreken (ik twijfel Italiaans, Zweeds of Portugees)
 • Mezelf een iets volwassenere, hippere kledingsstijl aanmeten
 • Een tastbaar foto-album maken voor Aline (eventueel via Timelapp?)
 • Een nieuw Disney-park bezoeken
 • Terug handgeschreven kaartjes of brieven schrijven
 • Een – op haalbaar niveau – berg beklimmen langs de wand
 • Samen met Aline een flesje kraken uit haar geboortejaar eenmaal ze oud genoeg is
 • Een Disney-Prinses ontmoeten
 • Een wereldwonder in het écht zien

Best haalbare dingen toch? Het geeft immers een heerlijk gevoel wanneer je iets kan afstrepen, dus iets quasi onhaalbaar opschrijven heeft volgens mij weinig nut. Maar bij deze tien voel ik me – op dit moment toch – best wel goed. Jullie ook?

Bucketlist

Wat staat er op jouw Bucketlist? Welke zaken zou jij nog graag in je leven willen zien, doen of meemaken? Enneuh, mocht je benieuwd zijn naar het lijstje van m’n vriendin, je kan haar hier volgen.

Groetjes,

Laura

15 thoughts on “Wat staat er op jouw bucketlist?

  1. Ja, ‘t heeft volgens mij geen nut om er iets op te zetten waarvan je weet “not gonna happen..” . Werkt ook niet echt motiverend, denk ik dan! Wat zou jij op je lijstje zetten?

 1. Ik heb eigenlijk geen lijst. Ik ben twee jaar geleden ziek geworden waardoor zelfs de supermarkt al een uitdaging is dus ik vind alles wat kan mooi meegenomen hihi!

 2. Ik heb eigenlijk geen bucket list, ik heb het idee dat ik veel al heb mogen doen als lange reizen maken ( van een jaar, 6 maanden en 7 maanden) ik klim als hobby, dus die wanden en bergen bezoek ik ook, ik heb een parachute sprong gemaakt in Australië en als er iets is wat ik graag wil, dan probeer ik dat te gaan doen. Wat niet inhoud dat ik geen wensen meer heb hoor, maar ze op geschreven dat heb ik nog nooit gedaan.

 3. Ik heb zelf ook een bucketlist en blog daar ook over. Ik wil je wel helpen en met de hand kaartjes en brieven met je schrijven! De post is naast schrijven mn grootste hobby

  1. Oh, echt? Leuk!! Ik zoek vooral leuke, en originele kaartjes. Zo niet de standaard “bedankt” of “zomaar” kaartjes .. Kan je me dé tip geven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *