Bodylotion, bodymilk, Vichy

Vichy Nutri-extra Bodycrème

Hello there, hydration!

Bij zomerse temperaturen is een hydraterende after sun vaak niet genoeg. Zeker voor de huid op mijn bovenarmen & schouders is wat extra hydratatie meer dan welkom. In de apotheek stootte ik op het NutriExtra gamma van Vichy, dat specifiek ontwikkeld werd voor de droge en wat ruwere huid.

Vichy Nutri-Extra

Deze lijn bevat een lippenbalsem, een handcrème, een douchegel, een scrubcrème,een body-olie en een bodycrème. Ik kreeg de mogelijkheid om de bodycrème uit te testen. Deze bodycrème belooft een zijdezachte huid, waar het effect tot wel 48u zichtbaar blijft.

Ik heb blijkbaar nog een verouderde verpakking aangekocht, want intussen vind ik op internet mijn verpakking niet meer terug. Geen probleem natuurlijk, want de ingredienten zijn dezelfde en bijgevolg de bodycrème zelf dus ook, maar om verwarring te vermijden vermeld ik het liefst eens!

Het product
Ik begin met een groot pluspunt: de rijke textuur! Hij is erg rijk en vettig, maar plakt wonderwel niet! Hij blijft na het uitsmeren nog eventjes vettig (wat normaal is bij een rijke bodcrème) maar na een tijdje is hij volledig opgenomen door je huid. Ik raad wel aan niet direct je kleren aan te trekken, want direct in die strakke skinny-jeans springen is met deze crème niet mogelijk. Tenzij je graag je kleren aantrekt als een wormpje..

Vichy Nutri-Extra

Dit is echter wel vrij normaal bij rijke crèmes, dus ik vergeef het Vichy met veel plezier! Gebruik’m dus best zoveel mogelijk na het douchen of voor je gaat slapen.
De geur is écht heerlijk! Een tikkeltje zoet maar toch niet overdreven aanwezig. Hij blijft ook een redelijke tijd hangen, zonder echt storend te zijn. Sommige bodycrèmes ruiken heerlijk (en soms heel onnatuurlijk), maar geven soms irritatie op de huid door de grote hoeveelheid aan parabenen & geurstoffen. Bij deze bodycrème is dat niet het geval en blijft je huid dus niet enkel gehydrateerd achter, maar ook zacht & gezond!

Vicjy Nutri-Extra
Daar komt nog bij dat het effect van de bodycrème ook erg lang blijft! Mijn huid bleef tot bijna twee dagen na het aanbrengen gehydrateerd en zijdezacht. Dat had ik voorheen enkel nog maar met de 10 days-hydration van Garnier, dus voor mij is deze Nutri-Extra een absolute topper! Hij is wel een wat duurder dan de versie van Garnier, maar zeker het proberen waard!

De Vichy Nutri-Extra Bodycrème voor droge huid (zowel in 200 als in 400ml te verkrijgen – respectievelijk €13,50 en €18,50), Nutri-Extra Bodyfluide voor de normale huid (ook in 200 of 400ml te verkrijgen – zelfde prijzen als de bodycrème)  & Nutri-Extra Scrub (200ml – €12,50) zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek. Bestellen kan je via deze link

Ben jij vertrouwd met hydratatieproducten van Vichy? Of welk merk gebruik jij om je huid een tikkeltje meer hydratatie te bezorgen? Laat het ons weten in een reactie, want jullie reacties zijn voor ons erg belangrijk!
 
Groetjes,

Laura

 

 
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *