Nachtcreme, Vichy

Vichy Normaderm Nachtcreme

‘s Nachts van je puistjes afraken, wie droomt er niet van? Letterlijk, mocht er zo iets bestaan zou ik ‘s nachts alweer wat geruster gaan slapen. Sinds ik van pil veranderd ben gaat het al een heel stuk beter met m’n acné, maar natuurlijk heb je dan éénmaal in de maand last van.. Nou ja.. Je kent ze wel hé 😉 . Dan zou een nachtcrème die actief inwerkt op deze puistjes en een onzuivere huid erg welkom zijn.

P1020003

Dankzij Bianca van Misslanghaar.nl kreeg ik de kans om de Vichy Normaderm Nachtcreme te gaan testen (waarvoor dank!) voor een lange periode. Ik heb gewacht tot ik effectief al wat resultaat zag van mijn pil-switch, om het product te gaan gebruiken. Mocht ik dat niet gedaan hebben zou ik de effecten van de crème wellicht verward hebben met het stabiliseren van mijn hormonenspiegel, waardoor ik verkeerde conclusies zou getrokken hebben.

P1020006

De Vichy Normaderm Nachtcreme is zoals de naam verklapt een crème die je ‘s nachts aanbrengt (captain obvious strikes again!) na je routineverzorging. Deze is veel dikker dan crèmes die ik normaliter aanbreng ‘s nachts. Ik heb altijd wat schrik dat de crème te vettig zal zijn (waardoor ik naar lichte crèmes grijp ‘s avonds) maar deze van Vichy is specifiek ontwikkeld voor de vettere & onzuivere huid. De crème zelf is licht groenig.

Mensen die vertrouwd zijn met de Normaderm producten, zullen de typische geur wel al kennen. Voor mensen die ‘m niet kennen, het is een eerder neutrale geur met toch een frisse toets aan. Je weet direct dat het een product is tegen acné, want die hebben allemaal een beetje dezelfde geur toch?

P1020005

De crème zou actief inwerken op de poriën om de talgproductie te normaliseren en bevat Zincadone A om de huidstructuur te verfijnen. Na vier weken zou je zichtbaar resultaat moeten merken in zowel talgproductie als naar de zichtbaarheid van je poriën. Hij is trouwens ook geschikt voor de gevoelige acné huid!

Nu ben ik een maandje ver in mijn testfase en moet zeggen dat mijn huid écht zichtbaar is opgeknapt na het gebruik van deze nachtcrème. Zeker naar talgproductie toe want verfijnen van poriën, daar geloof ik toch niet in . Vroeger moest ik altijd rond 3u ‘s middags mijn gezicht gaan afpoederen omdat mijn huid begon te glimmen, wat nu niet meer het geval is. Ik heb niets veranderd aan mijn make-up of dagverzorging, waardoor ik bijna zeker ben van het feit dat deze crème er grootendeels voor tussenzit. Mijn nieuwe pil zal er ook wel mede-verantwoordelijk voor zijn, maar zoals ik al zei heb ik al langer een nieuwe pil dan deze nachtcrème.

P1020002

Ik heb intussen een nieuwe verpakking gekocht, want ik vind ‘m echt super! Ik gebruik ‘m nu vooral in combinatie met de Cicalfate van Avène (waar zeker ook nog een review over komt) en ik ben nog nooit zo gerust geweest in een nachtverzorging. Alles kan beter natuurlijk, maar op dit moment is deze crème mijn favoriet!

Welke nachtcrème gebruiken jullie? Is deze aangepast aan jullie huidtype?

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Vichy Normaderm Nachtcreme

  1. Ik heb hier ook naar staan kijken in de winkel.
    Twijfel al een tijd om deze te kopen.
    Denk dat ik het toch maar ga doen nu ik je review gelezen heb!
    Thanx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *