skincare, Vichy

Vichy Normaderm Detox Nuit

Skincare die werkt verdient een driewerf hoera, een bank vooruit van de juf én een artikel op mijn blog! Al wekenlang ben ik aan het trappelen van ongeduld om over dit product te vertellen, maar zoals het een goede blogger beaamt, wacht ik liever op ‘lange termijn effecten’ vooraleer ik over een crème of iets dergelijk ga praten. Wel beste mensen, na ongeveer drie flacons weet ik het wel: de Vichy Normaderm Detox Nuit is voor mij dé beste nachtcrème op dit moment voor een gemengde tot vette huid!

DSC_2400

Voorheen gebruikte ik de normale Vichy Normaderm Nachtcrème, als aanvulling op mijn normale gezichtsroutine. Allemaal geen probleem, maar ik merkte wel dat de nachtcrème eigenlijk geen echte meerwaarde bood op de kwaliteit van m’n huid. Ik had het gevoel dat het soort reinigingsgel en dagcrème dat ik op dat moment gebruikte eigenlijk de twee ‘key elements’ waren die m’n huidconditie bepaalden. Uiteindelijk vergat ik ‘m meer en meer te gebruiken, waardoor m’n huid best wel wat ‘voeding’ heeft misgelopen.

DSC_2399

TOEN, plots, uit het niets was Vichy daar met een nieuw revolutionaire nachtcrème voor mensen met acné- & probleemhuid. Een nachtcrème die zowel puistjes, een onregelmatige huidtextuur, verstopte poriën, glimmende huid én roodheid aanpakt? Hoe? Dankzij LHA (zuren die dode huidcellen makkelijk losweken aan de huidoppervlakte), Salicyzuur (een stof die een remmende werking heeft op de ontstekingsreactie) & Glycolzuur (geeft een diepe, krachtig zuiverende werking). Oké, dat moet ik geprobeerd hebben. Exit oude huidverzorging, en welkom terug Vichy.

Wat me als eerste opviel was de lichte textuur van de nachtcrème. In een half minuutje werd alles geabsorbeerd door m’n huid. Het ging zelfs zo snel dat ik in eerste instantie dacht dat ik te weinig had gesmeerd (little dumbass). Sommige effecten van het product zijn trouwens bijna ‘overnight’ zichtbaar: het glimmen van m’n huid was gereduceerd tot 0,0% en ook de roodheid die ik ‘s morgens wel eens durf te hebben bleef uit.

DSC_2123

Na een tiental weken kan ik eerlijk waar vertellen dat de niet-hormonale acné (die nog steeds veroorzaakt worden door restanten van mijn oude pil in mijn systeem) nagenoeg helemaal verdwenen is. Geen mee-eters, geen roodheid, geen glimmende huid én zelfs een lichte vervaging van mijn bestaande acné-littekens.

Exit alle andere nachtverzorging, want naast mijn vriendje gaat er nog maar één iets met mij naar bed, en dat ik deze Normaderm Detox Nuit. Punt!

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Vichy Normaderm Detox Nuit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *