Body- & Skincare

Verwenmomentje bij New Look Knokke

Sinds ik mama ben doe ik het te weinig: aan mezelf denken. M’n dagen staan altijd wel in het teken van iets of iemand. Is het niet in het teken van Aline, is het wel in het teken van m’n vriend, mijn klanten, vrienden of mijn blog. Soms heb ik het gevoel dat ik mezelf zelfs een beetje verloochen – messy bun, sweatpants, no-make-up days, .. – ten opzichte van vroeger. Daarom dat ik enkel weken geleden dan ook met heel véél plezier meedeed aan de Kérastase-wedstrijd van Glam by Eefje.

New Look Knokke

Ze gaf een bezoek én Kérastase-treatment weg bij haar favoriete kappersadresje: New Look in Knokke. En wonder boven wonder – sinds ik blog win ik precies nooit niets – kwam mijn naam naar boven toen de onschuldige hand een lotje trok. Ah, toppie!

Het Salon

New Look is een gekende naam in het Knokse. Kapster Virginie Keifens steek er enkele jaren geleden neer om haar bestaand concept ook in Knokke neer te planten: een luxueus maar erg gezellig kapsalon, waar ze met de merken Kérastase & Matrix werkt. Ze heeft ondertussen vijf salons in België (in Waimes, Stavelot, Malmedy en Spa en nu dus ook Knokke).

New Look Knokke

Een héél gezellige bedoening in een huiselijke sfeer. Veel hout, moderne touches en een rustgevend interieur. Doe daar nog een uitgebreid keuzemenu aan drankjes – ik koos voor een G&T, omdat het kan – bij en je kan je me-time momentje in stijl starten.

De Treatment

Geen verwenmomentje in een kapsalon zonder een hair-treatment. Virginie gebruikt in haar salon Kérastase, dus het was geen verrassing dat ik mocht genieten van de gerenomeere ‘Fysio Dose’-treatment. Fusio-Dose geeft het haar een behandeling en een directe transformatie, met een langdurig resultaat. Je kan kiezen uit vijf geconcentreerde verzorgende formules samen met de concentrés met vier krachtige actieve ingrediënten. Ik kreeg de ‘Booster Reconstruction’, omdat m’n haar van nature vrij broos en fijn is.

New Look Knokke

Gecombineerd met een heerlijke rug – want ja, de was-stoel is eigenlijk ook een massagestoel – en hoofdhuidmassage konden de producten rustig hun werk doen. Een goede basis vooraleer er aan het knippen werd geslagen.

Het Kapsel

Dat ik al een tijdje m’n haar korter wilde, was geen verrassing. Het gaat snel kapot – ongeacht wat ik er van producten voor gebruik – en het is ook niet altijd even praktisch met een kleine koter. De middenscheiding was eerder een idee van Virginie. Ik zei dan ook tegen haar: iets makkelijk te onderhouden, iets speels en niet té kort. En dan liet ik ze doen .. Enkele sfeerbeelden van tijdens het knippen:

New Look Knokke

New Look Knokke

En dan na het knippen, drogen en kort stylen is dit het resultaat:

New Look Knokke

New Look Knokke

New Look Knokke

HE-LE-MAAL blij met het resultaat! Het was jaaaaaren geleden dat het nog eens zo ‘kort’ was, maar eigenlijk denk ik dat dit voor mij een ideale lengte is. Virginie begreep preciés wat ik bedoelde met ‘niet te kort hé’. Iets wat ik jammer genoeg bij andere kappers niet meer durf.

Hoewel ik eigenlijk een kapper-fobie heb sinds er eentje er in slaagde +20cm van mijn haar te knippen, ga ik hier zeker terug. Vroeger spendeerde ik nooit meer dan een halfuurtje in het kapsalon, maar vanaf nu wil ik bij Virginie toch graag om de x-aantal maanden eens een uurtje of twee spenderen. Al was het maar om nog eens in die zalige massagestoel te mogen zitten!

New Look Knokke

Na afloop gingen nog enkele Kérastase-producten mee naar huis, waar ik jullie binnenkort meer over ga vertellen! Een topdagje als je ‘t mij vraagt! Tot gauw Virginie, en tot gauw New Look!

Je vindt het New Look salon terug op de Dumortierlaan 92 te Knokke. Best op voorhand even een telefoontje doen om een afspraak vast te leggen, want het salon zit regelmatig vol!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Verwenmomentje bij New Look Knokke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *