Tips & Tricks, Travel

TRAVEL: Travel Light!

Zoals jullie weten ben ik een soort van globetrotter. Om de zoveel tijd plan ik een tripje om wat van de wereld te zien. Een weekendje Eindhoven, Dublin, Londen, Parijs, Valkenburg, Disneyland, .. ik doe het allemaal met mijn paarse trolley! Helemaal Ryanair-proof én handig om achter me aan te sleuren, maar helaas beperkt in ruimte én inhoud.

Ik moet dus héél goed opletten wat ik er in stop en hoe ik het er instop. Enkele tips!

week31

Laat die ‘big-ass’ make-up tas thuis!

Staat er een zonnige bestemming op het menu? Wel, dat komt goed uit, want naar een zonnige bestemming hoef je eigenlijk niet veel mee te nemen. Eind juni gaan wij naar Spanje, en neem ik enkel mijn meest hydraterende crème mee, mijn Clinique CC-cream (met SPF 30!), mijn T. LeClerc bronzer, de BeneFit ‘They’re Real’-mascara en een neutrale lipstick.

DSC_0510

Misschien nog een lipbalm voor een je-weet-maar-nooit moment, maar dat is het in feite. Spaart héél wat plaats uit! Ook spaar ik héél het jaar door staaltjes van mijn favoriete producten, die ik op reis dan opmaak.

Multifunctioneel wezen

Make-up kan je ook veelzijdig gaan gebruiken. Ik schreef er al eens een artikel over (kan je hier lezen trouwens), maar met beauty kan je echt alle kanten uit.

Beauty

Ook het opmaken zelf kan een stuk eenvoudiger. Geen spiegel voorhanden? Met een tablet of bijvoorbeeld een Honor smartphone kan je bijvoorbeeld al héél veel doen. Zet je gadget recht in een Mini 3 case of Honor 3C hoesje met standaard en zet die front-cam op. Een beautycase met spiegel moet je ook al niet meer meesleuren!

Plan je outfits op voorhand

Ik sta de dag voor ik vertrek echt een uur of twee voor de spiegel. Elke outfit wordt zorgvuldig in elkaar gestopt en ik probeer zo veel mogelijk kledingstukken in te pakken die ik kan combineren met elkaar. Dat fleurige strandkleedje dat je plots omtovert tot een geweldig avondkleedje door enkel een goedgekozen pull-over/blazer én bijhorende ‘fancy shoes’ in te pakken. Double score!

Lijstjes!

Voor de planners onder ons: lijstjes maken is key! Zeker als je bijvoorbeeld een appartementje of vakantiehuisje hebt gehuurd. Vaak zijn heel wat zaken daar niet voorhanden (toiletpapier, handdoeken, bedovertrekken, ..) dus moet je goed nagaan wat je nu juist moet meenemen.

week31

Lijstjes (ik gebruik bijvoorbeeld Wunderlist daarvoor) maken helpt écht tegen chronische ‘lap-we-zijn-iets-vergetinitis’ !

Organiseer je handbagage

Sinds enkele jaren mag je bij Ryanair naast je handbagage ook een extra cabinestuk meenemen. Handig, want vroeger moest ik alles in m’n trolley stoppen om het dan aan de paspoortcontrole weer uit de valies te moeten vissen. Maar vrouwen & handtassen.. Ook ik ben schuldig bij het niet direct vinden van mijn identiteitskaart in de hoop.

Organiseren is dus essentieel, wil je extra stress vermijden. Een andere optie is om Acer E700 portemonneehoesje te gebruiken, waar je jouw ID-kaart, boardingpassen en uiteraard je smartphone in kwijt kunt. Wedden dat je een heel stuk rustiger het vliegstuig opstapt?

Dublin

Heb jij nog tips om mijn valies vakantie-proof te maken? Of hoe worstel jij je door de kilogram-grens die je moet respecteren?

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “TRAVEL: Travel Light!

  1. Makkelijker gezegd dan gedaan! Ik heb ooit de ‘rol de kleren op’ truc geprobeerd maar dat werkte voor mij niet. Ik neem sowieso veel minder kleding mee dan verzorging haha en make-up gaat ook zeker mee. Haircare neemt veel plaats in bij mij. Maar in de handbagage zit een echte survival kit, als de koffer niet aankomt kan ik minstens 4 dagen verder, zwemmend, overdag casual en met avondoutfit!

  2. Laura, ik ben een ‘traveler’ in hart en nieren en herken me echt in jouw tips. Ik moet voor mijn werk heel vaak het vliegtuig op en dat is niet altijd evident.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *