Personal, Travel

TRAVEL: The Luberon awaits ..

Zelden zo uitgekeken naar een reis als deze .. Niet dat onze vorige reis naar Nerja niet leuk was ofzo – verre van zelfs – maar deze reis staat al zó lang vast, dat het steeds lastiger werd om te moeten wachten om te kunnen vertrekken. Wij gaan naar het Zuiden van Frankrijk. Niet echt de Provence, ook niet echt de Alpen én ook niet echt de Côte D’Azur, maar wél naar de Luberon.

Luberon

Ik hoor je denken ‘De Luberon? Waar ligt dat nu weer?’ en ik kan het je niet kwalijk nemen, want de streek is van naam niet zo heel bekend. De steden die er rond gelegen zijn des te meer. Namen als Avignon, Apt en Cavaillon zal je zeker wel herkennen, niet? De streek wordt ook wel eens ‘het Colorado van de Provence’ genoemd. Niet helemaal onterecht, maar goed ja .. Het is nu eenmaal Colorado niet hé …

Luberon

Wat gaan we er doen? Niet zo héél veel eigenlijk. Voornamelijk relaxen, uitruisten, van elkaar én de lokale specialiteiten genieten .. De laatste keer batterijen opladen voor we in sneltempo het najaar moeten invliegen. Inpakken, verhuizen, het huis opkuisen, meubels gaan kiezen, de feestdagen die er dan al zullen aankomen, .. Neen, geef mij nu maar eventjes rust!

Dit keer gaan we niet met het vliegtuig, maar wel met de TGV. Maandag vertrekken we vanuit Rijsel eerst twee dagen naar de Ardèche (Piet Huysentruyt’s Likoké nogmaals bezoeken) en daarna zakken we af naar Apt, midden in het bergmassief van de Luberon. Als alles goed gaat komen we dinsdag 15 september terug aan.

Luberon

Ik weet niet of ik al dan niet internet zal hebben, maar ik ben zeker van plan om in de heerlijke avondzon van La Douce France jullie te voorzien van nieuw leesvoer. Is het niet daar, dan komen ze zeker ná de reis online! Jullie kunnen mij alvast volgen via instagram, waar ik jullie zal proberen te laten proeven van mijn reisindrukken!

Tot gauw, lieve lezers!

Laura

Voor de geinteresseerden, wij boeken al onze verblijven zelf bij Booking.com, waar we regelmatig prijzen vergelijken. Ook boeken we steeds verblijven die je tot een week op voorhand kosteloos kunt annuleren.. Je weet maar nooit wanneer dé perfecte deal voor je neus staat ..

6 thoughts on “TRAVEL: The Luberon awaits ..

  1. Heel erg veel plezier! De Luberonstreek is echt prachtig. Probeer zeker een auto te huren en wat dorpjes te bezoeken. Vooral Oppède-Le-Vieux en het zicht op Gordes vonden wij de moeite!

    1. Wij gaan morgen naar Iles-sur-la-Sorgue! Vanmorgen naar Saignon geweest om naar het uitzicht te kijken .. WHUUUUT! Zo’n mooie streek! Zijn hier wel nog maar een anderhalve dag op dit moment (donderdag). Eerst nog naar Les Vans geweest. Ik laat het eens weten aan m’n vriend dat we morgen daar misschien besy eens passeren, in Oppede le Vieux! Op google ziet het er alvast super mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *