Personal, Travel

TRAVEL: 5 Dagen Spaanse Zon

Na lang aftellen was het eindelijk zo ver. Onze eerste vakantie – die langer dan twee dagen duurde – sinds we naar Rome zijn geweest. Met alle bouw-, werk- en ‘fikfak’-perikelen die we ‘t laatste jaar hebben doorlopen, meer dan welkom. Terwijl het hier al zweten en puffen was, lag ik met vriendjelief op een Spaanse Playa te bakken.

Nuja, bakken is een groot woord, want bruinen tja. Dat zit er voor mij niet in hé.. Beschermen dan maar, want de Spaanse zon is verraderlijk. Schadelijk zelfs. Toch voor bleekscheetjes als ondergetekende ..

Nerja

Het merendeel van onze vakantie brachten we door op Playa Canuelo, een verborgen parel aan de Spaanse kust! El Cañuelo wordt vaak het beste strand van de Costa del Sol genoemd, en ligt het natuurreservaat Los Acantilados de Maro! Het is een inham met een kiezelstrand.

Het water lijkt haast niet van deze wereld, uitzonderlijk schoon, kristalhelder en vol met vis! Za-lig! Er was trouwens ook een geweldige strandbar, die de lekkerste Mojito’s ever maakte! THE YUMMMMMMMMMMMM..

Nerja

Een kiezelstrand is voor mij wel wat wennen. Ik heb namelijk snel last van m’n rug en voeten, dus is een harde ondergrond niet altijd even prettig. Gelukkig waren we goed voorzien met een rieten matje, een massa handdoeken en plastic schoentjes! Ook had ik stevige strandtas mee om m’n Nikon veilig in op te bergen.

Voor mensen die graag een tablet meenemen naar het strand (bijvoorbeeld om muziek af te spelen of om kindjes bezig te houden) voorzie je beter een stevige hoes. Deze Acer Iconia Tab 8 A1 840 hoes zou perfect geweest zijn om de tablet te beschermen tegen de keitjes en warme zonnestralen. Doe hetzelfde bij je smartphone! Zelf heb ik ook een stevig hoesje rond m’n iPhone zitten!

Nerja

Ook hebben we heerlijk gesnorkeld in de buurt. Het water van de Middellandse zee is echter héél wat zouter dan het water van de Noordzee of de Atlantische oceaan, waardoor je véél sneller gaat verbranden. Ik smeerde me dus braafjes elke twee uur in met SPF50. Mét een local hidden gem: de Solcare SPF50 Wet Protection. Gewoon, een merk uit de plaatselijke Mercadona. Een vette, nevel spray, die aan je huid plakt als een olie. Ik heb er géén foto’s van helaas (m’n blog-modus stond even af in Spanje), maar ik zoek een manier om deze zonnecrème in België te krijgen!

Het idee van deze spray is leuk, maar niet voor de spullen die rond me liggen. Ik moest echt alles wegstoppen toen ik het ging sprayen. Ook m’n gsm enzo. Mocht je zelf deze spray gebruiken, bescherm dan alsjeblief je smartphone met bijvoorbeeld een Motorola Moto E 2015 hoesje, zodat je telefoon niet voor de rest van z’n dagen sticky blijft.

Nerja

Door dit vette boeltje bleef de bescherming echter wél tellen in het water (tijdens het snorkelen zit je ook gevaarlijk veel tegen het oppervlak te zwemmen) waardoor ik met een gerust hart kon gaan plonzen. Snorkelen maar!

Onze vakantie was voornamelijk een strandvakantie, dus veel meer kan ik over deze reis niet kwijt. Zoals aangekondigd hebben we ook het Alhambra in Granada bezocht, maar goed.. Die foto’s hou ik liever voor mijn real-life foto-album! Hope you don’t mind..

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “TRAVEL: 5 Dagen Spaanse Zon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *