Mommy

Time Flies & Afscheid van kleine dingen..

Time flies when you’re having fun. Een quote die iedereen wel kent, maar eentje die soms pijnlijk reëel is wanneer ik naar Aline kijk. Acht maand is ze intussen. Ja echt. Acht maand. Wat? Waar is al die tijd naartoe? En vooral, waar is m’n kleine baby naartoe?

In een vorig artikel blikte ik al eens terug op de eerste zes maand met Aline maar omdat alles nu plots su-per snel lijkt te gaan, lijkt het me zeker niet slecht om samen met jullie even op de laatste paar weken terug te blikken.

Aline acht maanden

Zitten, rollen, kruipen, staan, ..

De zevende maand kunnen we klasseren als de maand waarin Aline serieus wat ‘mobieler’ geworden is. Ze kon al goed rechtzitten, maar enkele weken geleden bleef ze rechtzitten zonder hulp. Ook het rollen ging plots heel wat vlotter. Zowel van buik naar rugligging als omgekeerd, tot op een bepaald moment dat ze zich al rollend naar haar favoriete speeltje bewoog op haar speelmat. Ook kan ze zich nu op haar buik volledig omdraaien. Naar links om iets te pakken, en bijna 180° als er iets achter haar ligt dat haar interesseert. Op die manier begint ze nu ook stilaan naar voor te kruipen. Echt kruipen-kruipen is het nog niet, maar ze gaat wel vooruit.

Aline acht maanden

De speelmat is van Skip-Hop trouwens, die kocht ik in functie van ons interieur. Die felle kleurtjes pasten er écht niet in

Aline acht maanden

En alsof die verandering al niet plots genoeg kwam, staat ze nu sinds een drietal weken gewoon heel stabiel op haar voetjes. Zomaar. Het begon met haar recht te trekken aan m’n vingers vanuit lighouding om te kunnen rechtzitten, maar plots: beentjes vooruit en hoppa! ‘Kijk mama, ik sta recht’. En sindsdien doet ze niet liever. Tijd om ook eens het bedje en het park te verlagen zeker? Stappen zit er voorlopig zeker nog niet in, maar plots komt het beeld van een rondhollende dreumes in huis wel heel dichtbij.

Nog snel een verbouwingsken

Een kruipende baby zorgt natuurlijk ook voor de bijhorende kopzorgen. Wie ons persoonlijk kent, weet dat we ongeveer een drietal jaar geleden in onze nieuwbouw-woning zijn ingetrokken. Deze was nog niet volledig af, maar gaandeweg zijn we ons huisje aan het afwerken. Wat nog op de planning stond: alles kiddy-proof maken. Nu Aline steeds meer begint rond te kruipen, gaan we weer het een en ander verbouwen in ons huis. Onze gascassette wordt inwerkt, leidingen worden weggewerkt en kabels allerlei – zoals je op de foto kan zien hieronder, achter Aline haar voetjes – worden esthetisch weggewerkt. Zo wordt het ook voor een kruipende baby weer veilig. Ook de traphekjes worden één dezer uit de doos gehaald. Slik!

Aline acht maanden

Onze open keuken was gelukkig al in orde – buiten de kastsloten die we nog moeten in orde brengen – maar bij het bestellen of kopen van een nieuwe keuken toch even de aanwezigheid van kinderen of een kinderwens zeker vermelden. Ook bij het uittekenen & plaatsen van moderne keukens moet er hier zeker rekening gehouden worden. Kwestie van niet voor verrassingen te staan wanneer je kleintje plots begint rond te kruipen. En geloof me: dat is plots. Een maand geleden kon Aline nog maar net vlot omrollen, nu sleept ze zichzelf vooruit. Ogen op mijn gat moet ik hebben vanaf nu. Waar is m’n hulpeloos hummeltje plots heen?

Bye Bye Tummy-Tub..

Nog zo iets waar ik ‘t moeilijk mee heb: het verdwijnen van de tummy-tub. Elke avond hebben sinds haar geboorte, hebben we haar in een tummy-tub gewassen. Echt elke avond, met misschien drie uitzonderingen. Ons momentje om de dag mee af te sluiten. Nu ze echter kan rechtstaan, is haar in die emmer krijgen geen evidentie meer. Ook zie ik ‘m zienderogen krapper worden, met als gevolg dat het wassen, inzepen en afspoelen steeds moeilijker wordt.

Aline acht maanden

Aline acht maanden

En hey, ‘t is echt wel leuk hé dat ze nu écht in bad kan spelen, samen onder de douche kunnen of dat ze even alleen kan spelen – waarmee ik wil zeggen dat ik ze niet constant moet vasthouden – als ik bijvoorbeeld snel eens m’n benen wil scheren. Stel je voor zeg. Geschoren benen! Maar toch.. Is zo weer een fase die te snel voorbij lijkt te zijn. Misschien ben ik gewoon te nostaligsch? Ook de Maxi-Cosi werd steeds krapper .. En ja hoor, het werd tijd om die grote-dame-autostoel boven te halen.. Zucht!

Een mens zou toch voor minder nostalgisch worden, niet? Of ben ik de enige die soms moeite heeft met de snelheid waarop de kindjes groot worden? Wat was jouw meest confronterende moment als mama?

Groetjes,

Laura

15 thoughts on “Time Flies & Afscheid van kleine dingen..

  1. Ik vind als ze naar school gaan dat de tijd dan echt omvliegt. Mijn zoontje is al bijna 9 gewoon! Echt onvoorstelbaar en dat betekent dat ik ook alweer 9 jaar ouder ben pfff 🙂

  2. zelf heb ik geen kids maar zie het bij de kids waar ik nonkel van ben, hoe dat zij groeien en evolueren en echte pubers aan het worden zijn terwijl ze vorig jaar me nog volledig shminkten 🙂 pfff 🙂

  3. Ik hoorde iets soortgelijks laatst van mijn collegaatje die net moeder is geworden. Dat juist die eerste fase zo snel voorbij is gegaan dat je het eigenlijk zo bent vergeten. Dus geniet er nog maar lekker van!

  4. Het gaat ontzettend hard… Je bent niet de enige die er last van heeft. Mijn kleine meid is 2 weken geleden 2 jaar geworden en ik snap werkelijkwaar niet waar die 2 jaren zijn gebleven.

  5. Zo herkenbaar! Zeggen mensen wel eens dat ze naar school gaan voordat je het weet? Je denkt dan… ja hoor… Maar nu mijn zoon bijna heen gaat is het gewoon echt zo! De 4 jaar zijn voorbij gevlogen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *