Body- & Skincare

The Sunscreen Edit: Summer 2017

Deze zomer had je géén enkel excuus meer om je niet meer in te smeren. Elk jaar schrik ik opnieuw van de ‘stoere’ foto’s die heel wat mensen op facebook of instagram zwieren van hun verbrande gelaat of lichaam. People, PLEASE! Huidkanker is niet langer een ver-van-ons-bed-showtje helaas, en omdat ik zelf een verhoogde kans heb op huidkanker – skinchecker hierzo! – ben ik zo’n beetje de party-pooper op elk zomerfeestje of uitstapje. Ofja, ook diegene bij wie je terecht kan als je je vergeten in te smeren hebt..

Maar, net omdat ik mezelf zo goed bescherm tegen de zon, heb ik intussen ook heel wat ervaring met zonnecrème en kijk ik elk jaar reikhalzend uit naar de nieuwe innovaties op het vlak van zonnebescherming. Benieuwd welke van deze de valies naar Frankrijk gehaald hebben?

Haar

Beginnen doe ik eigenlijk niet met zonnecrèmes en dergelijke, maar wel met bescherming voor het haar. Want, lieve schatjes met gekleurd of broos haar: ook je haar houdt niet van zon! Mensen die hun haar gekleurd hebben vooraleer in het zwembad/de zee te duiken of in de vlakke zon te kruipen weten wel wat ik bedoel.

Sunscreen Edit

Twee favorieten op dat vlak: de Phyto-Plage ‘Voile Protecteur’ en de System Professional Hydro Repair Lijn. Waarom? Wel, de olie gaat je haar beschermen tegen allerlei schadelijke effecten zonder het te verzwaren – de lekkere geur krijg je er gratis en voor niets bij – terwijl de shampoo alle schadelijke effecten van chloor, zonlicht en andere schadelijke invloeden perfect kan counteren zonder ’t vettig te maken. Deze hebben in Lissabon hun nut méér dan bewezen én zullen dit de komende dagen opnieuw mogen doen!

Gelaat

Een ander product dat al maandenlang z’n nut bewezen heeft is de onzichtbare nevel met SPF50 van La Roche-Posay. Je zag ‘m begin deze week ook al eventjes, maar vandaag wil ik ‘m ook nog even opnieuw vermelden. Ik gebruik het intussen zodanig veel dat collega’s en andere collega-bloggers die ik tegenkom op events gewoon standaard beginnen te vragen of ze ‘m even uit m’n handtas mogen halen.

Ik had al de originele versie, maar toen ik per toeval begin dit jaar ontdekte dat ze ook een matte-variant hadden was ik volledig verkocht. Stiekem heb ik 6 flacons liggen in huis, en ik denk dat ik daar de zomer wel mee door kom zeker? Efkes sprayen – ook over je make-up heen – en huppakéé, optimaal beschermd tegen de zon!

Sunscreen Edit

Twee andere producten die ik ook elke dag al heb gebruikt deze zomer – afwisselend wel, want zo ben ik – waren twee producten voor onder je make-up! De Lierac Sunissime Fluid SPF50+ en de IKARI Serum Solaire SPF50+.

Sunscreen Edit

De fluide gebruik ik als m’n huid wat droger is, het serum op dagen dat m’n huid iets onrustiger is. Hoe dan ook, zonder SPF kom ik niét buiten!

Lichaam

Zoals jullie misschien al gelezen hebben, ben ik super enthousiast over de volledige Sunissime-lijn van Lierac. Maar, mits deze niet meer zo héél nieuw is op dit moment, wilde ik jullie gezien de titel van dit artikel een ander héél leuk nieuwtje niet onthouden.

Sunscreen Edit

Vichy brengt deze zomer een ‘Anti-Sand’-formule uit, die je verlost van het meest hatelijke strandgevoel ooit: zand dat vastgeplakt zit aan je lichaam door zonnecrème. De gekende bescherming van Vichy, maar dan in combinatie met een van de meest geniale uitvindingen ooit. Waarom komen ze hier nu pas mee? Deze zit standaard in m’n strandtas nu.

Sunscreen Edit

De aerosol wint het trouwens nipt van de zonnemelk omwille van het gebruiksgemak! Plus, het verfrissende effect is ook héél mooi meegenomen!

Welke producten neem jij mee op reis om jezelf te beschermen tegen de zon? Welke van bovenstaande producten kende jij al? Over welk product zou jij graag een gedetailleerde review willen zien?

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *