Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: ‘The Skincare Tag’

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

Sunday Tag

De ‘get your freak on’-tag bleek niet zo’n succes te zijn, waardoor ik de het geplande tweede deel maar even achterwege laat. In ruil vulde ik voor jullie de ‘skincare’-tag in, waarin ik van naaldje tot draadje mijn skincare-geheimen prijsgeef!

Beschrijf je skincare routine in 5 woorden:

Iets wat absoluut nodig is! Tadaaaaaaaam, vijf woorden, hihi! Neen, even serieus. Skincare is voor iedereen nodig, maar mijn routine bestaat niet alleen uit vijf woorden, maar ook uit vijf stappen. Reinigen, tonic, serum, hydraterende dagcrème en SPF. Niet zo gek, toch?

Wat is jouw Huidtype?

Waar ik vroeger een gemengde huid had die neigde naar het vette (met hormonale acné ..), is m’n huid door het veranderen van pil helemaal aan het veranderen. Ik krijg steeds vaker last van droge plekjes, en ook de hormonale acné-aanvallen worden steeds zeldzamer. Zo zag m’n huid er vorig jaar uit:

DSC_0977

Mijn dokter wist me te vertellen dat ik nog steeds een gemengde huid heb, maar neigend naar het droge. Ligt het aan het ouder worden of aan de pil? Wie zal het zeggen.. Ik heb alvast m’n smeerseltjes hieraan aangepast!

Wat is je favoriete huidverzorgingsproduct?

Een vochtinbrengende olie. M’n huid knapt hier ‘s nachts écht van op. Ik ontdekte het effect toen ik enkele maanden geleden het Amanprana ‘Shangri-La’-serum uitprobeerde. M’n huid had veel deugd van de natuurlijke én hydraterende ingrediënten, waardoor het een vaste waarde is geworden in m’n routine. Een aanrader!

Amanprana 'Shangri-La'

Ook de producten van Squalan kan ik ten zeerste aanbevelen! Kies met een gemengde huid misschien wel best voor een lichte olie, zodat je geen hydratatie-overload creëert.

Topproduct voor puistjes:

Helaas iets wat niet meer op de markt is, de Rainpharma Pimple Attack Treatment .. Een echte life-saver als je ‘t mij vraagt. Nog steeds geen idee waarom ze deze uit de handel hebben gehaald, maar goed ..

DSC_1658

Een alternatief is de Serozinc-spray van La Roche-Posay of de Tea Tree Oil van The Body Shop. Deze gebruik ik wanneer m’n huid onrustig wordt. Niet zo efficiënt, maar wél nog steeds beschikbaar.

Vochtige doekjes, ja of nee?

Nee, nee en nog eens nee! Ik zweer bij de ‘Take the day off’-balm van Clinique. Minstens even snel én drieduizend keer zo efficiënt!

DSC_1498

Toner… Yay or Nay?

Goh, yay or nay .. Voor mijn huid werkt het, maar ik kan me best voorstellen dat het voor anderen niet werkt. Als ik een tip mag geven, de legendarische PIXI-toner is z’n geld dubbel & dik waard!

Pixi Glow Tonic

High End Skincare of eerder budgetvriendelijk?

Easy question: de meest efficiënte! Of dat nu duur is of niet, maakt niet uit, als het maar werkt. De ene huid is immers de andere niet!

Wat is het meest universele huidverzorgingsproduct die je al gebruikt hebt?

Volgens mij is dat de Cicalfate crème van Avène. Je kan het plaatselijk gebruiken tegen breakouts, over je gehele gelaat als hydraterend masker, als kalmerende crème bij zonnebrand, .. Universeler kan niet zeker?

P1020087

Je bent in een apotheek en je kan enkel één product kopen, voor wat ga je?

Sorry, deze vraag kan ik ECHT niet beantwoorden .. Ik heb zoveel schatjes bij de apotheek dat ik onmogelijk kan kiezen. Sorry lezetjes!

Tenslotte, wat zijn je top drie huidverzorgingstips?

Okéétjes, heb je je notitieboekje bij? Hier komen ze:

  • Gebruik él-ke dag een SPF in je skincareroutine! De zon veroudert je huid echt enorm, dus jezelf beschermen tegen de zon is echt een must voor een gezonde huid!
  • Skincare is iets persoonlijks. Het is niet omdat iets niet werkt voor mij, dat het voor jouw huid niet werkt! Hou altijd rekening met je eigen huidtype & -noden, als je skincare gaat kopen
  • Reinigen zou dé key-step in je routine moeten zijn! Dus niet gaan slapen met make-up of zonder je huid te reinigen. Nooit meer vergeten! Door te reinigen haal je alle ‘onzichtbare’ vuil van je gezicht af, die zorgen voor onzuiverheden

Wat is jullie skincare routine? Wat zouden jullie nog graag te weten willen komen over mijn routine? Let me know!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Sunday Tag: ‘The Skincare Tag’

  1. Heel fijn om te lezen!
    Welke SPF voor het gezicht zou jij aanraden? Ik heb er tot nu toe geen gevonden die ik echt dagelijks kan gebruiken.
    En nu hop ik door naar het Clinique cleansing balm artikel, want ik ben superbenieuwd!

  2. Wat een leuk tag heb je weer geplaatst…heerlijk om deze elke week zo op zondag te lezen….best apart dat je huid veranderd, zelf heb ik dat ook regelmatig, Ik denk dat het best wel echt met je hormoonhuishouding te maken kan hebben…zo heb ik zelden puistjes, alleen een keer in de maand….Tja! het lichaam is echt een geweldige complexe tempel….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *