Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: The Food Confessions

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

Sunday Tag

Deze week vulde ik de ‘Food Confessions’-tag in, een grappige en best confronterende tag die ik vorige week bij Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ zag terugkomen .. Het idee is simpel, verras je lezers met tien ‘food confessions’ die niemand van je wist! Benieuwd?

 • 1. Ik heb twee voedselallergiën: lactose & schaaldieren, waarvan die laatste zelfs dodelijk voor me kan zijn. Alleen warme garnaaltjes mogen in beperkte mate. Maar die lactose, tja .. Gewoon wat opletten dat ik niet te veel melkproducten eet!
 • 2. Zoete desserts, daar pas ik voor! Geef mij maar een lekker stukje kaas om mee af te sluiten. Melkproduct, I know, maar ik heb het er voor over!
 • 3. Ik walg ervan wanneer er onverwacht een botje of hard stukje in m’n eten zit. Vol-au-vent (koninginnenhapje, voor m’n Nederlandse bezoekers) met een botje in? M’n eetlust is spontaan over!
 • 4. Ik eet soep met m’n linkerhand, maar voor de rest eet ik wel ‘normaal’. Ook wijn drink ik met m’n linkerhand. Best grappig, want de ober kijkt steeds raar wanneer ik de helft van de tafel ‘verbouw’
 • 5. Dagen aan een stuk hezelfde slaatje eten, of elke dag pasta? Wanneer iets me smaakt kan ik echt elke dag ‘t zelfde potje eten!
 • 6. Mijn lievelingsgerecht is aardappelpuree met roomspinazie en een zachtgekookt eitje. Liefst in een ovenschotel! Het is tevens het enige van aardappelen dat ik nog eet op dit moment.
 • 7. Lasagne en moussaka eet ik in laagjes. Als ik ze dooreen moet eten, smaakt het me de helft minder!
 • 8. Ik ontbijt tijdens de week in mijn auto. Het heeft iets rustgevend, vind ik
 • 9. Geef mij een fles rode wijn of een dozijn gin-tonics en ik loop nog recht, maar geef mij twee glazen witte wijn en ik sta op mijn kop!
 • 10. Reebok, slang, krokodil, hond en sprinkhaan? Jup, been there, done that!

Tien confessions gingen eigenlijk best vlot! Ik kon er makkelijk nog tien bedenken. Nu is het jullie beurt! Herken jij je in mijn dingen die ik schreef, of welke confession zou jij graag willen ‘brengen’ ?

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “Sunday Tag: The Food Confessions

 1. Nummer 3 is heel herkenbaar, ik had het gisteren ook nog! Kiezen tussen kaas en een dessert vind ik altijd heel moeilijk. Meestal neem ik het een en mijn vriend het ander zodat we alles kunnen delen 🙂

 2. helemaal eens met nummer 3! Ooit ergens lasagne gegeten met een hard stukje tussen het gehakt en sindsdien eet ik het daar nooit meer! 🙂

 3. Ik heb wel een beetje gelachen van herkenning over dat botje dat an direct je eetlust over is….ik zelf heb dat bij het idee dat ik bv. aan een botje moet gaan zitten kluiven…brrr! Dan heb ik direct gegeten en gedronken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *