Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: Why do I do make-up?

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

week31

Deze week vulde ik de ‘Why do I do make-up’-tag in, die ik op verschillende blogs zag voorbij komen. Het is een vrij korte tag, maar hierin komen jullie te weten wat mijn relatie met make-up is. Nogal relevant als je ‘t mij vraagt!

Wanneer ben je begonnen met het dragen van make-up?

Dat moet ongeveer in het vierde of vijfde middelbaar geweest zijn (dus rond m’n 16e ongeveer), toen enkele vriendinnen van me aan het experimenteren sloegen met make-up. Zelf was ik een ongelooflijke leek daarin. Mijn huid was op dat moment nog vrij gaaf (ik was toen ook nog niet aan de pil ..) en van mezelf heb ik al vrij lange wimpers.

Hier was ik net 17 jaar oud! Kijk wat een gave huid is toen had (en ja, toen ook al Disney-fan!)

Laura Mercier

Ik kende er écht niets van op die leeftijd, dus weet dat alles wat kon misgaan, ook effectief misgegaan is. Foute kleurencombinaties, een te donkere foundation, panda-oogjes, … Waarom was bloggen toen nog niet zo hip?

Hoe voel je je zonder make-up?

Hangt een beetje af wat ik die dag moet doen. Als ik een dagje thuis ben, is make-up zelfs niet ‘verplicht’.<8strong> M’n huid is immers zodanig opgeknapt, dat ik perfect kan rondlopen met alleen een BB- of CC-crème. Zonder make up ziet dat er zo uit:

dscn18092014

Als ik ga werken, wil ik er echter wat ‘ouder’ (als in, geen jeugdpuistjes zichtbaar aub) uitzien, dus draag ik foundation. Dan is m’n make-up ook volledig gedaan, want foundation alleen is ook maar saai hé?

Wat vind je leuk aan make-up?

Make-up kan je echt gebruiken om alle richtingen mee uit te gaan. Je kan je troeven wat meer in de kijker zetten (een verbeterde versie van jezelf als het ware ..), je kan zaken waar je wat minder zeker over bent ‘verstoppen’ én je kan een volledige transformatie ondergaan.

Laura Mercier

Plus, packaging is alles! Damn! True Love, zoals bevoorbeeld voor dit paletje van Laura Mercier!

Zelf ga ik 90% van de dagen gehuld in een ‘nude-look’, waar ik de andere 10% soms volledig getransformeerd de deur buitenstap. Eens wat valse wimpers, een knallende lipstick of ooglook .. Awesome toch?

Wat zijn je 3 ‘holy grail’ items?

Eeeek, keuzes maken. O help .. Ik ga er van uit dat ze hier bedoelen wat m’n ultieme favorieten zijn? Ik ga kort zijn:

 • Bobbi Brown Foundation Stick
 • BeneFit They’re Real Mascara
 • Chanel Velvet Matte Lipstick in ‘La Raffinée’
 • Ik heb écht zoveel meer favorieten, maar dit is echt wel m’n top drie! Wil je ze trouwens allemaal zien? Ik heb m’n make-up favorieten gebundeld in één artikel. Je kan ‘m hier vinden.

  Je ziet, een vrij korte TAG deze week. Al ben ik wel benieuwd naar jullie antwoorden! Want als je niet geïnteresseerd bent in make-up, lees je wellicht ook mijn make-up verhalen en ervaringen niet? Neem ‘m dus gerust over, en laat weten wat jij zoal hebt geantwoord!

  Groetjes,

  Laura

6 thoughts on “Sunday Tag: Why do I do make-up?

 1. Wat een leuke tag! Ik ben echt nog maar een 2-tal jaar écht in to make-up en dat terwijl ik al 23 ben. Voor feestjes deed ik het al wel eerder, maar dagelijks make-up is iets wat er redelijk recent bij kwam. Ik vind het héérlijk om nieuwe producten te ontdekken! 🙂

 2. Wat een leuke tag! Valse wimpers heb ik nog nooit gedaan bij mezelf. Mss toch eens proberen… Ben altijd een beetje bang dat ze zouden loskomen. Ik deed vandaag de Blush TAG ;), consider yourself tagged!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *