Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: In Blogging Stories

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

week31

Deze week vulde ik de ‘In Blogging Stories’ in, die mij werd doorgegeven door Laurence van Dresses & Daisies!

Waarom ben je een blog begonnen?

Wel, in feite is m’n blog het product van frustratie! Ik ben altijd al geïnteresseerd in cosmetica, mede dankzij m’n tante. Zij gebruikt alleen de beste producten, en die kriebel heeft ze aan mij doorgegeven. Voor mijn verjaardag kocht ik drie jaar geleden een product – die hét beste voor mijn huid zou moeten zijn – op aanraden van een verkoopster. Helaas stond ik de volgende dag helemaal vol met uitslag en onzuiverheden, dus was het écht niet voor mijn huid geschikt.

Zo begon ik wat te google’en, reviews te lezen en dagelijks bezig te zijn met cosmetica. Op den duur werd ik een beetje het ‘beauty-aanspreekpunt’ in mijn vriendenkring. Daaruit groeide het idee van een uitlaatklep in de vorm van een blog. Op drie januari (gisteren dus, hihi) besloot ik er dan maar gewoon voor te gaan!

Waarom koos je de naam Essential Honesty?

Wel, door m’n slechte ervaring zocht ik oprecht naar eerlijkheid in cosmeticaland. Iedereen denkt natuurlijk dat zijn of haar merk hét beste merk ooit is, dus wilde ik m’n eigen eerlijke ervaringen meegeven, vandaar dat ik zeker ‘Honesty’ in mijn blognaam wilde verwerken.

013

Essential slaat op het ‘essentiele’ van cosmetica in mijn leven. Zijn we niet allemaal een beetje verslaafd aan make-up?

Noem drie voordelen van het bloggen.

Oei, drie maar? Dat wordt even moeilijk! Ik zal m’n best doen!

 • Het is m’n uitlaatklep. Ik kan er m’n creativiteit in kwijt, en het is m’n favoriete ‘waste of time’
 • Ik leer er zoveel zaken door bij. Niet alleen op het vlak van cosmetica, maar ik kom op plaatsen waar ik anders nooit zou komen, doe dingen die ik anders nooit zou doen én heb het gevoel dat ik toch iets nuttig doe!
 • Heb ontzettend veel toffe mensen leren kennen sinds ik blog! You know who you are
 • 013

Noem drie nadelen van het bloggen.

Helaas zijn er ook downsides aan het bloggen..

 • Het besef dat het in België een kwestie is van ‘ons kent ons’
 • Er van die dagen zijn dat bloggen aanvoelt als een verplichting
 • De lage beschikbaarheid van informatie van nieuwe collecties, nieuwtjes, speciale acties ..
 • Hoe plan je de artikels?

  Op dit moment werk ik enorm vooruit. In de week schrijf ik m’n reviews of artikelen als ik thuiskom van het werk. Bloggen naast het full-time werken is zeker geen sinecure, maar het lukt. Meestal schrijf ik doorheen de dag enkele ideeën in een boekje, die ik dan in de loop van de week verder uitwerk.

  Op dit moment is het weer een enorme boosdoener. Het is donker als ik thuiskom, en de weekends dat ik wél kan genieten van daglicht, zijn grauw en grijs. Ik probeer er toch het beste van te maken!

  Welke artikels schrijf je het liefst?

  Hah, ik heb niet echt een voorkeur, want ik schrijf enkel maar over zaken die ik écht leuk vind (hence dit artikel) natuurlijk. Maar als ik héél eerlijk mag zijn: de travel-artikelen. Als ik ze schrijf denk ik dan altijd eens terug naar die zalige vakantiemomenten! Heerlijk!

  013

  Welke blog(s) is (zijn) je grote voorbeeld?

  Ik volg al sinds jaar en dag Beautyzine. Een blog waar super veel nieuwtjes op staan, zonder al te veel poespas en ‘reclame’-gevoel. Voor de rest heb ik niet echt een voorbeeld. Ik volg wel ontzettend veel blogs, dus het zou zonde zijn om er slechts enkelen te vernoemen.

  Wat hoop je in de toekomst te bereiken met je blog?

  Tgoh, ik heb niet echt het gevoel dat ik iets moet ‘bereiken’. Ik vind het persoonlijk al vrij straf wat ik gepresteerd heb. Dagelijks passeren hier rond de 300 mensen om mijn ‘daily scribbles’ te lezen. Wat ik misschien wel nog wat wat zou willen bereiken, is extra interactie met m’n lezers. Ik zie veel mensen voorbijkomen, maar velen laten het na om iets neer te schrijven. Daar wil ik aan werken!

  Noem 1 grote tip voor andere bloggers.

  SCHRIJF ZONDER SPELLINGSFOUTEN EN GEBRUIK LEESTEKENS AUB! (sorry, dit moest er uit!) Ja, mes excuses .. Ik ben een echte grammar-nazi, maar ik klik altijd direct weg als ik in teksten geen enkele correcte zin zie staan. Brrrrr!

  Wat is jouw blogging story? Heb je hier antwoorden gevonden die je verrassen? Let me know, really want to work on that interaction-thingy!

  Groetjes,

  Laura

22 thoughts on “Sunday Tag: In Blogging Stories

 1. Wat fijn om te lezen! Ik heb jouw blognaam altijd al speciaal gevonden! Zo onderscheid je je echt van alle andere bloggers!!

 2. Leuk om te lezen !!! Ik ben iemand die wel eens spellingsfouten maakt, maar daar lees ik soms zelf overheen … als ik het bericht dan later nog eens goed lees, dan zie ik de fouten wel.. helaas is het bericht dan vaak wel al online hahahaha maar goed dan pas ik ze alsnog aan.

  1. Haha, het sloeg niet op jouw blog hoor! Want eigenlijk vind ik dat je héél vlot schrijft! Maar er zijn echt mensen die volgens mij niets nalezen!

 3. Heel leuk om te lezen!
  Ik word ook echt helemaal gek van het daglicht, zo weinig kansen om foto’s te maken! 🙁
  En gefeliciteerd met je blogversary!

 4. Vind dit nog steeds 1 van de leukste tags om te lezen. En inderdaad, met dat ‘ons kent ons’ zit ik ook (schreef er ooit zelfs een hele frustratie post van vol)….

  1. ‘t Heeft helaas niet veel nut om me er druk in te maken! Zo lang ik kwalitatief blog, en graag blog én de bezoekers zijn content, ga ik niet stoppen :p

 5. ik vind het ook aartsmoeilijk om bloggen en werken te combineren… Momenteel moet ik het soms echt links laten liggen omdat het gewoon niet lukt, balen! Zelfs het reageren is te veel gevraagd, maar ik blijf een trouwe lezer hoor laura 😉

  1. Thanks Sophie! Ik begrijp je hoor, want in het begin blogde ik ook niet elke dag.. Ik ben een beetje afhankelijk van het weekend om te bloggen. Maar goed. Dat notitieboekje doet wonderen! Probeer het eens! En zonder zever: de beste ingevingen krijg je op de trein 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *