Personal, Sunday Tag

Sunday Tag: ‘Beauty vs. Brains’-Tag

Elke zondag geef ik een stukje van mezelf bloot. Voorheen vond je er mijn wekelijkse #100happydays-challenge posts terug, en vanaf nu probeer ik jullie elke week te verwennen met een TAG-post. Sundays are made to relax, so sit back, relax and enjoy the tag!

Sunday Tag

Een van de grootste misvattingen op het vlak van Beautybloggers, is dat we allemaal ‘lightheaded’, ‘brainless’ beauty-addicts zijn. Als ik kijk naar de Belgische blogwereld, merk ik dat dat allesbehalve waar is! Vandaar deze tag, om te tonen dat er wél inhoud achter deze blogger(s) zit!

Favourite book:

Hoewel ik geen frequente lezer ben, heb ik in mijn leven al héél wat boeken versleten. In verschillende talen, uit verschillende periodes. Mijn favoriete boek ooit, moet ‘Les Miserables’ zijn, van Victor Hugo. Een enorm lijvig boek, waar ik echt door gevlogen ben! Wat een verhaal! In amper drie en een halve week had ik het 780 pagina’s tellende boek uitgelezen!

Sunday Tag

Stiekem moest ik het lezen voor een examen Franse literatuur in het middelbaar, maar omdat m’n Frans echt bakkeslecht was (op dat moment toch ..) en ik toch indruk wilde maken op de lerares, besloot ik het in het Engels te lezen. ‘The Wretched’ heette het boek toen!

Favourite quote?

Deze quote staat al jaar en dag op m’n facebook te lezen:

It’s better to be absolutely ridiculous than being absolutely boring!

1958 – Marilyn Monroe

English or Math?

Als ik écht eerlijk moet antwoorden, kies ik voor wiskunde. In het vak Engels heb ik mij altijd schielijk verveeld. Ik heb werkelijk geen klop gedaan in deze lessen. The perks of being bilingual.. Zelf ben ik nogal een strever, en mits ik echt niet goed was in wiskunde, wilde ik me in dit vak steeds bewijzen ..

Science or Art?

Dan kies ik voor Kunst! Ik heb altijd al een beetje kunnen tekenen, en dat uitte zich ook op school. Kijk er maar eens mijn oude mappen op na! Die staan vol kunstwerkjes. Nu teken ik nog zelden, maar dit tekende ik onlangs, voor m’n vriend:

Sunday Tag

Favourite ‘Celebrity with a brain’?

Bij far: NATHALIE PORTMAN! Lees er zelf maar eens op na wat ze allemaal heeft bereikt:

“Apart from being fluent in English, Hebrew, Arabic, Japanese and French, the Black Swan star graduated from Harvard University with a degree in psychology, studied ballet and modern dance and took courses at the Hebrew University of Jerusalem. The talented actress also co-authored two research papers (published in scientific journals), and gave a lecture at Columbia University. She has always been extremely dedicated to her education and is quoted as saying that she didn’t care if college ruined her career because she would rather be smart than a movie star.

Sunday Tag

TOPWIJF én topactrice! Want euhm, al eens Black Swan gezien?

What’s your nerdy little secret?

Ik heb mezelf verdiept in alles wat met het schip Titanic te maken heeft.. Ik heb tientallen boeken over de schipbreuk, passagierslijsten, een blauwdruk van het schip, documentaires, ..

In 2005 ben ik met m’n vader speciaal naar Rotterdam gereden, omdat daar de documentaire ‘Ghosts of The Abyss’ speelde in 3D-IMAX. In die tijd was dat zowat de dichtste 3D-zaal die er te vinden was! Zoals m’n vrienden zeggen: ‘NOU DAT IS ECHT WEL NERDY HOOOOOR’

Name five music artists or albums that changed your life?

Goh, nu moet ik wel eventjes nadenken ..

  • The Spice Girls: m’n allereerste fangirling! Ik ken nog steeds AL hun nummers vanbuiten
  • James Horner: De muziek die deze man heeft gemaakt.. WAUW
  • Linkin Park: Dé band die me door m’n pubertijd heeft gesleurd
  • Editors: M’n favoriete band op dit moment
  • Florence + The Machine: Zij slaagt er in met één enkel liedje m’n ruwe bolster volledig te doorprikken

Wat zijn jullie Beauty-Brains traits? Hebben jullie ook een soortgelijk iets te vertellen? Ik ben benieuwd! COME ON GIRLS, SHOW ‘EM WHAT WE’RE MADE OF!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Sunday Tag: ‘Beauty vs. Brains’-Tag

  1. Leuke tag! Ik zou bij English or Math echt voor English kiezen, maar ik heb dan ook een bachelor Engelse Taal & Cultuur. Nathalie Portman vind ik wel heel gaaf met alle talen die ze kan! Ik vind het altijd wel inspirerend om over dit soort slimme vrouwen te lezen, omdat ik het dan stiekem zelf ook wel zou willen!

  2. Heerlijke tag, ik zou ook wiskunde kiezen als ik moest kiezen….Ook kunst zou bij mij voor wetenschap staan. Ik teken en schilder graag,maar ook met andere materialen kan ik meestal wel leuk uit de voeten, maar ook kijk ik graag naar kunst, het is iets wat mij onwijs kan boeien en ik kom dan ook regelmatig in musea en galerieen…heerlijk!

  3. Super leuke tag deze kende ik nog niet! Wat kun je onwijs goed tekenen zeg, wauw! Ik teken als een driejarigeXD ik ben altijd zo jaloers op mensen die zo goed kunnen teken, wou dat ik dat kon! Heel herkenbaar ook dat LP je door je puberteit heeft heen gesleurd, same bij mij!

    1. Bedankt! Ik zou het echt meer moeten doen, dat tekenen, maar het komt er nooit van.. Leuk om te horen dat LP je ‘steunband’ was vroeger! Helaas vind ik hun nieuwe muziek écht niets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *