Body- & Skincare

Sun Prepped Skin: La Roche Posay Anthelios XL Fluide SPF50+

Ik vertelde jullie ‘t vorige week al, als je net zoals ik iemand bent die quasi dagelijks zonnecrème op het gezicht smeert, begrijp je wellicht wel die constante drang om op zoek te gaan naar een steeds krachtigere bescherming en een steeds lichtere textuur. Niemand wil immers een crème opsmeren die urenlang op je huid lijkt te ‘drijven’. Integendeel!

Wanneer ik vrienden of collega’s vertel dat ik een trouwe ‘SPF 50+’-smeerder ben, krijgt ik quasi altijd dezelfde opmerking: “Dat is mega vettig en laat altijd een witte waas achter! Dat gebruik ik niet hoor”. Misschien tien jaar geleden, maar intussen zijn er al heel wat merken die een technologie ontwikkelden die niet vettig is, en toch beschermt. Ideaal om onder make-up aan te brengen trouwens! Nieuwste ontdekking? Deze La Roche Posay Anthelios Fluide!

Parodontax

Verstopt in deze travel-proof ‘tsjakka tsjakka’-verpakking (zo eentje die je moet schudden voor gebruik om de ingrediënten te activeren) zit een lichte fluide voor het gezicht die heel snel door je huid wordt opgenomen. Niets van witte waas, niets van vettig laagje. Integendeel, als je ‘t na je dagelijkse routine gebruikt, merk je zelfs dat het je huid gaat matteren. En neen, daarmee bedoel ik niet uitdrogen!

Parodontax

De fluide bevat een zeer hoge UVA/UVB bescherming, die zelfs de, vaak door andere merken vergeten, ‘lange’ UVA-stralen uit het licht filteren. Daarnaast is deze zonnecrème verrijkt met thermaal water van La Roche-Posay die een kalmerende en verzachtende werking heeft. De zeer water resistente formule is dermatologisch getest en bevat geen parabenen of parfum. Scheelt ook alweer voor mensen die gevoelig zijn aan de combo parfum-zonlicht (ik dus).

Parodontax

Ook belangrijk: deze fluide van La Roche-Posay voorkomt zonne-intolerantie – ook wel zonneallergie genoemd, iets waar steeds meer mensen last van hebben – en pigmentvlekken door de zon. Kwestie van je huid te gaan beschermen tegen vroegtijdige veroudering en celbeschadiging op lange termijn!

Parodontax

Dit is by far de beste zonnecrème voor het gezicht die ik OOIT gebruikt heb. Hoewel ik ‘m niet dagelijks gebruik – want vind het zonde om een ‘echte’ zonnecrème te gebruiken terwijl ik 90% van de dag binnenzit, en dan gebruik ik liever de Photo Regul van Instituut Esthederm – kan je ‘m perfect onder je make-up aanbrengen als je een dagje op stap gaat. Deze, en enkele back-ups, zitten klaar in m’n reistas voor Portugal!

De producten van La Roche-Posay zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Er bestaan verschillende varianten binnen het Anthelios-gamma, waarvan deze Fluide onderdeel is. Adviesprijs is €17,95 per flacon.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *