perfume

Summer Splash: Body Fantasies Body Mists

Hoewel ik op ‘t vlak van parfum écht wel een verwende panda geworden ben doorheen de jaren – nicheparfumerie is mijn dada – én dat ik vorige week al zo’n nicheparfum aan jullie voorstelde, zijn er zo van die dagen waarop het voor mij ook eens iets luchtiger mag zijn. Normaal ben ik niet zo’n fan van Body Mists en Body Splashes (jup, die van Victoria’s Secret konden mij écht niet bekoren) omwille van hun houdbaarheid, maar deze van Body Fantasies zijn op z’n minst een vermelding waard op Essential Honesty! En dat op de allereerste zomerdag van 2017! Boo-yah!

Splash

Body Mists hebben een veel lichtere geurbeleving dan klassieke (eau de) parfums. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt aan dit soort producten veel meer water toegevoegd dan parfum-olie, waardoor het minder sterk ruikt. Hierdoor zijn ze echter een héél stuk goedkoper en liggen ze doorgaans beter in de markt dan normale parfums. Zeker bij de jongere dames vallen ze beter in de smaak!

Ook de verpakkingen zijn doorgaans iets ‘simpeler’. Plastic flesjes die schreeuwen om in je handtas meegenomen te worden, met een spraydop. Niets meer, niets minder. Ook daar merk je wel een prijsverschil natuurlijk.

Splash

Maar, deze van Body Fantasies zijn toch wat anders dan ik intieel dacht. De geurcombinaties zijn niet alleen verrassend – meestal zoete plakboel, maar hier dus niet – en toegankelijk, maar ook de kwaliteit en de houdbaarheid van de geuren zelf. Eenmaal geparfumeerd, blijft de geur zo’n uur of vier rond je hangen, wat voor z’n prijs zeker niet slecht is!

  • Pink Vanilla Kiss Fantasy: een combinatie van pompelmoes, rabarber, kokosmelk, pioen- & cyclamebloesem, roze & Tahitiaanse vanille, sandelhout & karamel. Héél zoet dus.
  • Pink Sweet Pea Fantasy: een cocktail van rode bessen, pompelmoes, guave, framboos, cyclame-bloesem, meloen, passievrucht en muskus. Lekker fruitig!
  • Japanese Cherry Blossom: framboos, peer, pruimen, kersenbloesem, roos, jasmijn, vanille, sandelhout & muskus. Een poederige bloemengeur.
  • Twilight Mist: een ‘mist’ van mandarijn, kokos, pruim, magnolia, tijgerorchidee, viool-bloesem, muskus, sandelhout en tonkaboon. Bloemig, met een zoete twist. My favorite!
  • Vanilla: verassend genoeg niet enkel vanille in deze geur te vinden, maar ook Fiji-appel, mandarijn, ananas, aarbij,
    jasmijn, meiklokjes en karamel.

Splash

Vriendjelief z’n favoriet is ‘t fruitige ‘Pink Sweet Pea Fantasy’, die van mij de ‘Twilight Mist’. Oké, ‘t is geen echt ‘parfum’ zoals je van mij gewoon bent, maar tijdens zonnige zomerdagen is het zeker niet misplaatst om eens voor een minder heftige geur te gaan. En euh, die mist is best wel verfrissend op een warme dag! Mooie ontdekking, me dunkt!

De producten van Body Fantasies zijn verkrijgbaar bij de filialen van Di Beauty & Care. Voor een flacon van 94ml betaal je €4,99. Een batje zoals we in West-Vlaanderen zeggen.

Groetjes,

Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *