Natuurlijke cosmetica, Panier de sens, skincare

Spotted: Panier des Sens

Wie mijn blog trouw leest, weet dat ik een zwak heb voor producten die werken met (bijna) uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Denk maar aan de producten van Rainpharma, Lush en Naobay! Heel wat mensen die een gevoelige huid hebben, hebben immers geen baat bij populaire- & drogisterijmerken. In Italie werd ik tijdens een bezoek aan een lokale markt al licht geteased door de heilzame werking van olijfolie in skincare, en vandaag stel ik graag een merk aan jullie voor, die van olijfolie zijn handelsmerk heeft gemaakt. Niet uit Italie, maar uit de Haute-Provence! Mesdames, messieurs, voici Panier des Sens!

panier

Olijfolie in skincare?!!! Heel wat vrienden van mij snapten er niets van. Is dat niet iets wat je over je pasta giet voor de smaak? Dat is in zekere zin wel correct, maar olijfolie heeft zoveel meer te bieden dan dat! Wanneer je de olijfolie bepaalde processen laat ondergaan, kan ze gebruikt worden voor cosmetische doeleinden, en dit ontging ook Panier des Sens niet. Met oog voor het milieu, ontwikkelden zij een productlijn met enkel natuurlijke, eenvoudige, authentieke ingrediënten en essentiele oliën.

notest

Elke vorm van mogelijk synthetische ingredienten werden gebannen en vervangen door natuurlijke producten met dezelfde werking. Zij leveren dus enkel producten af waarin geen parabenen, phenoxyethanol, siliconen, aluminium of grondstoffen van dierlijke oorsprong zitten. Productbewuste dames & heren kunnen bij dit merk dus zeker hun hartje ophalen.

olijven

De olijfolie die in hun producten verwerkt zit, wordt geteeld op het plateau van Valensole in les Alpes de Haute Provence. Deze olijfboomgaard met meer dan 1500 olijfboompjes heeft herhaaldelijk een gouden medaille gewonnen op het Concours Générale Agricole in Parijs omwille van de nutritieve kwaliteiten van deze specifieke olijfolie. Only the best!

Nu, olijfolie! Dat is zo gek nog niet, toch? Wie onder jullie heeft al eens een olijfolie-masker op z’n haar gelegd? Of wie heeft in z’n douche producten staan waarin (toch op de verpakking dan toch) olijfolie verwerkt is? De concentraties zijn in deze producten vaak miniem. Ik kocht ooit eens een douchegel met waarin ‘ extra vierge olijfolie’ zou moeten zitten om je huid zacht te maken, maar toen ik de ingredientenlijst bekeek, stond de olie ergens achteraan verstopt stond tussen allerlei parabenen en andere chemische rommel. Dit heb je met Panier des Sens niet. Er zit véél olijfolie in hun producten, en dat voel je ook! Last van droge huid? Wel, neem eens een kijkje in hun assortiment!

P1010920

Ik heb intussen al heel wat van hun producten kunnen testen (reviews volgen soon, I promise!), maar als je echt niet kan wachten, kan je ze al bestellen via o-lijf-care! Ik smeer vrolijk verder, want met de lente/zomer in het vooruitzicht is smeren een must! Als het dan nog eens milieuvriendelijk gebeurt, met uitsluitend natuurlijke ingredienten..

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “Spotted: Panier des Sens

  1. Dit klinkt als muziek in m’n oren! Ik verdraag geen supermarktmerk dagcrèmes en probeer hierin dus zo natuurlijk mogelijk te gaan…ik neem zeker een kijkje op de website!!

  2. Weet je wat ik altijd zo leuk vind aan jouw blog? Dat je vaak over producten hebt die (voor mij) niet zo bekend zijn! Don’t get me wrong, ik vind de bekende merken (rimmel, collistar, l’oreal) hardstikke leuk, maar op jouw blog ontdek ik echt nieuwe merken. Super!

    1. Wauw, dank je Romy! Ik doe m’n best om iets uniek te brengen aan mijn lezers! Anders tja.. Kan je gaan aanschuiven in het rijtje bloggers die over tien producten in een dozijn praten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *