Body- & Skincare

Spotted: Oximi Edegem.

Ja, je leest het goed: een ‘Spotted’-artikel. Dat moet toch al een paar jaar geleden zijn dat ik nog zo eentje schreef. Niet zo zeer omdat ik niets meer ‘spotte’, maar eerder omdat Instagram en de bijhorende stories een beetje de ‘glam’ van dit soort artikels heeft gehaald. Maar heel soms zijn er zo van die adresjes die écht wel een artikeltje verdienen. De spits bijt ik graag af met Oximi, een mengelmoes van parapharmacie, parfumerie, natuurwinkel en belevingswinkel.

Toegegeven, ik kende de winkel, noch het concept niet voor ik een uitnodiging kreeg voor de opening van het filiaal te Edegem. Ik wist dus ab-so-luut niet wat me te wachten stond, maar toen ik enkele stappen in hun ruime, modern aangeklede, doch gezellige winkel had gezet wist ik ‘t direct: dit is écht iets voor mij!

Oximi Edegem

Eerste troef: een zeer uitgebreide parapharmacie. Iets wat ik ontzettend hard mis in Belgische apotheken. Ofwel hebben ze slechts één merk, ofwel kunnen ze er geen uitleg over geven, ofwel hebben ze een mengelmoes van verschillende merken zonder een echte consistentie. Hangt natuurlijk af van de grootte van je apotheek, maar de parapharmacie-expert bij Oximi weet écht van quasi elk merk wat het product doet, waarvoor het bedoeld is en voor wie het geschikt is. Los van merk, prijs en ‘faam’.

Oximi Edegem

Next: de merken in portefeuille! Mijn absolute toppers – naast quasi élk parapharmaciemerk dat je je kan inbeelden – waren Bumble & Bumble, Le Couvent des Minimes, Glamglow en Origins. Heerlijk om eens het volledige assortiment te kunnen vastpakken, besnuffelen, bestuderen, .. ! Merken die ik absoluut niet verwacht had eigenlijk. Ook voor baby’s hebben ze nagenoeg ALLES. ‘t Is eens iets anders dan de traditionele Mustela & Galenco.

Oximi Edegem

Oximi Edegem

Derde puntje: leuke merken uit de parfumerie! Sisley, Clarins, Shisheido en By Terry bijvoorbeeld. Klepeprs waar parfumerieën al eens mee durven uitpakken, maar die je dus gewoon tijdens je parapharmacie-hunt even kunt meepikken. Ook vind je er naast skincare ook wat make-up. Ideale combo!

Vierde en laatste puntje: homeopathie en (dieet-)supplementen bij de vleet! Ikzelf ben sinds kort helemaal in de ban van aromatherapie en homeopathie, en kon mijn hartje ophalen bij verschillende merken. Phytosun, A. Vogel, Puressentiel, Arkopharma, .. Merken die ik anders koop als ik in de natuurwinkel beland, maar nu gewoon mooi verzameld bij elkaar staan.

Oximi Edegem

Je merkt, Oximi is een uniek concept. Alles waar een parapharmacieliefhebber van houdt, verzameld onder één dak met het nodige advies. Enige nadeel – voor mij dan toch – op dit moment? De enige winkel in Vlaanderen ligt in Edegem. Niet bepaald bij de deur. Maar ik liet me vertellen dat er binnenkort een filiaal zou worden geopend in Oostende. Laat dat nu zijn waar ik werk.. RIP Bankrekening ..

Zelf benieuwd naar het Oximi-concept? Je vindt hun allereerste Vlaamse winkel op de Mechelsesteenweg 40 in Edegem. Woon je dichter bij Waterloo? Dan kan je daar ook even binnenwippen in de Chaussée de Bruxelles nummer 511. Veel shopplezier!

Groetjes,

Laura

13 thoughts on “Spotted: Oximi Edegem.

    1. Ja, helaas was de opendeur ‘s avonds, dus zijn de foto’s wat donker uitgevallen. Is nochtans een zeer luchtige winkel! Maar goed, you get the picture denk ik?

  1. Deze winkelketen kende ik nog niet, totdat ik jouw artikel las 😉 Het ziet er wel heel netjes uit met een mega groot assortiment. Heerlijk om daar je slag te kunnen slaan!

  2. Wat een gaaf concept en nu ben ik ook wel heel erg benieuwd naar de producten voor aromatherapie. Handig om zo alles bij elkaar te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *