skincare, Tips & Tricks

My Sauna Essentials

Mmmmmm heerlijk! Onze eerste dag in Thermae 2000 zit er alweer op. Een dag vol relaxation, heerlijk eten & drinken, wat rond zwemmen, genieten van de rust én vooral sauna in en sauna uit. Hoewel mijn huid na een saunabezoek altijd super zacht is, merk ik toch dat m’n huid meer nood heeft aan wat verzorging achteraf. In een sauna verlies je immers erg veel vocht, dus drinken én smeren is de boodschap! Benieuwd wat ik allemaal meesleurde naar Thermae 2000?

Thermae 2000 Producten

Face ..

Hydrateren, hydrateren, wie z’n best doet zal het leren! Om ervoor te zorgen dat m’n huid niet uitdroogt, probeer ik tijdens de sauna-avonturen zo veel mogelijk water te drinken. Droge plekjes in m’n gezicht zijn helaas onvermijdelijk, dus ga ik die tegen met het meest hydraterende masker in m’n stash: het Rainpharma Intense Twinkle Mask

Thermae 2000 Producten

Hate the smell, love the results! Het masker ruikt effectief naar broccoli, maar het doet wonderen voor je huid! Gebruik het tijdens een badje of een beetje me-time, but my god: GEBRUIK HET & BE AMAZED!

Skin ..

Call me crazy, maar ik neem steevast m’n eigen scrubproducten mee naar de sauna. Niet dat ik twijfel aan de kwaliteit van deze scrubs, maar gewoon omdat ik echte toppers in m’n stash zitten heb. Ik dacht m’n Rainpharma Sugar Scrub mee te nemen, maar toen ik zag dat ze enige tijd terug een nieuw scrub-product lanceerden, vond ik het ‘spannender’ om deze eens aan een grondige test te onderwerpen! Geen sugar srub, maar een Salt Scrub! Benieuwd!

Thermae 2000 Producten

Ook mee in de trolley om m’n huid zijdezacht te maken ná het scrubben: de Soap & Glory Whipped Clean én de Greenland Body Butter met Mint & Lavender. Die laatste droogt voor een body butter heerlijk snel op, zodat ik na een heerlijk badje direct m’n bed kan inrollen. Heerlijk!

Haar ..

Door de droge lucht in de sauna, krijgt m’n haar het extra zwaar te verduren! Het voelt aan als stro op het einde van de dag, dus een extra dosis verzorging is méér dan welkom. Ten eerste neem ik m’n meest verzorgende shampoo mee, de Apivita Propolis Shampoo! Om m’n haar nog wat extra te voeden, nam ik het Aussie 3 Minute Miracle Mask mee om uit te proberen. Dit travel-sized exemplaar zat in de Birchbox van Januari, dus een uitgelezen moment om die eens uit te proberen.

Thermae 2000 Producten

Ook tijdens de sauna heb ik aan m’n haar gedacht. In Frankrijk ontdekte ik een aantal jaar geleden de Klorane Mango Oil Spray, die je haar voedt door middel van een geconcentreerde olie. Omdat m’n haar toch quasi heel de dag nat is, besloot ik ‘m mee te nemen naar de sauna’s zelf, zodat de olie m’n haar beschermt tegen het uitdrogen.

Zo, bij deze zien jullie m’n volledige ‘uitzet’. Wat gebruiken jullie extra na een dagje sauna? Alle tips zijn meer dan welkom bien sûr!

And if you will excuse me, I have some more relaxing to do!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “My Sauna Essentials

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *