Body- & Skincare

Salt of the Earth

Hoera! De zomertemperaturen waren weer eventjes in het land. Dat merk je niet alleen aan de temperaturen, maar ook aan de geurtjes die – helaas .. WHY? – rond heel wat personen hangen op dit moment. Want face it, niet iedereen houdt van deo. Ik wel. Ik heb zelfs een beetje een panische angst van mijn eigen lijfgeur. Vroeger gebruikte ik dan ook steevast Odorex, Axitrans of andere ‘zware’ deodorants met allerlei chemische geur- & zweetblockers, maar intussen probeer ik toch iets ‘natuurlijker’ te gaan. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het milieu.

In Nederland is het merk ‘Salt of The Earth’ een van dé referenties als het neerkomt op natuurlijke deodorants. Hoewel het merk daar al een hele tijd verkrijgbaar is, blijft het in België een beetje stil rond dit merk. Ook in mijn lokaal ‘Kruidvat’-filiaal is het niet te vinden. Gelukkig kreeg ik de kans om ze eens uit te proberen!

Salt of the earth

Maar, misschien eerst een beetje beter kennismaken met het merk. Salt of the Earth is een merk met honderd procent natuurlijke deodorants op basis van natuurlijke mineraalzouten, afkomstig uit aluin. Het werkt antibacterieel, waardoor die typische zweetgeur krijgen die iedereen wel kent. Deze geur wordt immers door bacteriën veroorzaakt. Het zout werkt dus NIET om minder te zweten of om zweetplekken te voorkomen.

Het merk heeft verschillende soorten deodorants: de pure aluinsteen en de spray waarin het zout is opgelost. Intussen bestaat er ook al een roll-on, maar deze is niet mee-gefotografeerd. Mijn vriend heeft deze immers al geclaimed. Oeps?

De aluinsteen

Deze is simpel te gebruiken. Je gebruikt hem dus op schone, net gereinigde oksels – want ja, die bacteriën moeten weg zijn – je maakt hem even nat onder de kraan en brengt ‘m aan. That’s it. En het werkt! Ik breng ‘m wel twee maal daags aan – want ja, mijn angst om te stinken blijft natuurlijk wel – maar eigenlijk is dat niet nodig. Bij m’n vriend is één applicatie genoeg.

Salt of the earth

Ik droog het steentje achteraf weer goed af, en volgens de instructies zou hij zou meerdere jaren moeten meegaan. Ik ben benieuwd.

De Sprays

Van de sprays zijn er op dit moment drie varianten te koop: een unscented en twee scented (één met lavendel & vanille en één met meloen & komkommer) sprays. De sprays bevatten ook aluin, alleen is deze in deze sprays opgelost in water. De parfumvrije spray ruikt uiteraard nergens naar, maar de ‘meloen & komkommer’-spray ruikt voor mij vooral fris. Het parfum is synthetisch, maar wel afkomstig uit natuurlijke ingredienten.

Salt of the earth

De sprays werken even goed als de ‘stick’, alleen gaan ze natuurlijk geen jaren mee. Ik ben zelf ook meer een ‘sprayer’, dus mijn voorkeur gaat uit naar deze. Ook de geur met komkommer & meloen geniet m’n voorkeur, omdat ik het ‘frisse’ anders wel wat mis. De variant met vanille vind ik iets te warm. Maar over het algemeen super tevreden over mijn ontdekking! Nu hopen dat ze toch iets sneller en talrijker in de schappen verschijnen ..

Salt of the earth

Het merk is exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat – en naar’t schijnt ook bij Albert Heijn – maar dus niet in elk filiaal. Ik raad dus aan om toch ook even hun webshop te checken. De prijzen variëren van € 6,99 tot € 8,49. Aanrader!

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “Salt of the Earth

  1. Oh handig, zal binnenkort even checken wanneer ik weer bij Kruidvat ben. Zo’n steentje klinkt toch wel heel leuk en ziet er ook mooi uit. Thank youuuu!

  2. Oh wow! Blij dat ik deze post heb ontdekt! Want ook ik ben panisch voor zweet… Ik ben een snelle zweter, en kreeg daar vroeger ook tijdig een opmerking over van mijn pa 😅 sindsdien zit die angst er echt wel in! Ik ga ze dus zeker ook eens uitproberen, want die chemische deos maken mijn oksels zo droog en jeukerig, helemaal niet fijn dus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *