perfume

Reload, the perfume mini-spray

Elke parfumliefhebber zit met dezelfde problemen: de ene dag wil je het ene parfum in je tas, de andere dag een andere, waardoor je op den duur met een tas vol fullsize-parfums rondloopt. Niet bepaald handig natuurlijk. Ook is het op den duur ook niet meer sociaal verantwoord om een nieuw parfum full-size aan te schaffen, net omdat je als liefhebber ontzettend veel flesjes in je bezit hebt. Sounds familiar? Insert ‘Reload’, de meest handige parfumverstuiver ever!

Reload mini-spray

Reload is zeker niet meer nieuw te noemen in beautyland, maar zelf ontdekte ik het nog maar recent bij Ici Paris XL. Letterlijk ontdekken, want mijn ‘Reload’zat in een handige discovery-box, die eigenlijk alles bevat om op een correcte manier met de verstuiver om te gaan. Een extra huls, een cleanser om je verstuiver langer te doen meegaan én twee parfums waarmee je direct aan de slag/spuit kunt gaan.

Reload mini-spray

Goed, terug naar Reload zelf. Not your average navulbare parfumverstuiver, waar ik absoluut geen positieve ervaringen mee heb, maar eentje waar je meerdere dingen mee kan gaan doen. Ofwel vul je ‘m met 5ml van jouw eigen favoriete parfum op de meest bekende pomp-manier, òf – zeker wanneer het pompen niet echt je sterktste kant is – je kan hem vullen met het meegeleverde trechtertje. Het is even zoeken hoe ‘t werkt, maar gelukkig zit er een handleiding bij!

Reload mini-spray

Wil je wisselen van geur? Prima! Even het flesje met de cleanser behandelen, en hop, je kan weer aan het vullen slaan! Ideaal om het gewicht van je handtas – of zeker toch die van mij – naar beneden te halen. Ook kan je aparte flesjes kopen, als je bijvoorbeeld meerdere geuren travelproof op reis wil meenemen.

Reload mini-spray

Een derde manier om na te vullen, is er ééntje voor diegenen die net al ik soms gegeneerd naar hun parfum-stash kijken, maar toch graag eens af en toe eens een nieuw parfum willen proberen. Er zijn immers kant-en-klare navullingen te koop van bekende parfums die je er zonder moeite in kan stoppen en ook héél makkelijk met elkaar kan wisselen, omdat elke geur z’n eigen flesje heeft. Deze hoef je dus niet te spoelen. In mijn discovery-box zat ‘Dahlia Divin’ van Givenchy & ‘Jeu d’Amour’ van Kenzo.

Reload mini-spray

Een navulling is trouwens vrij goedkoop. Voor slechts €5,00 heb je een 5ml-flacon waar je toch geruime tijd mee doet. Niet het enige voordeel trouwens, want mocht je erna een fullsize vanaf 50ml van dezelfde geur willen aanschaffen, dan krijg je hier €5,00 korting op met het kaartje uit de navulverpakking. HELP!

De Reload parfumverstuiver is verkrijgbaar bij Ici Paris XL voor €19,95. Een losse huls kost €9,95, een lege navulling €9,95, navullingen mét parfum €5,00 en ook de cleanser is voor die prijs te koop. Je kan trouwens zélf een discovery-box in de winkel samenstellen, waardoor de prijs kan variëren per box. Have fun!

4 thoughts on “Reload, the perfume mini-spray

      1. Awel, ik denk eerlijk gezegd dat ze er mee gestopt zijn. Heb zelf een mailtje gestuurd met de vraag of ze deze nog maken, maar nog geen antwoord gehad. Ik heb er nog een paar liggen die ik zelf gekocht heb enkele jaren geleden, maar vond ze inderdaad niet meer terug in de winkel. Bij Douglas hebben ze ze soms wel nog eens liggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *