Pixi, primer

PIXI Flawless and Poreless Primer

All we need is love, trust and Pixi-Dust. Ofja, Pixi-producten in dit geval. Sinds ik in Londen de ‘Pixi Glow Tonic’ heb ontdekt begon het al een beetje te kriebelen en door de laatste tijd ontelbare positieve reviews gelezen te hebben van de ‘Lid Last Shadow Pens’, ben ik echt weer in de ban van het merk.

Als je dan de kans krijg om een Pixi-product te testen dankzij gespaarde Birchbox-punten, spring je dat letterlijke gat de lucht in, toch? Zeker als het over een product gaat dat bijna even zo iconisch is (of toch in het Verenigd Koninkrijk) als de Glow Tonic itself! Jup, ik heb het over de Flawless and Poreless Primer!

Pixi Flawless and Poreless

Als ik Britse bloggers mag geloven, past deze primer perfect in het rijtje van pore-filling-primers van o.a. Smashbox, Benefit, Dr Brandt en Too Faced. Benieuwd, want die van Smashbox vond ik wel goed, maar het icky-laagje die er op kwam te liggen was een beetje te veel van het goede.

Nu goed, terug naar Pixi! Naar verpakking toe niet veel speciaals, maar je merkt wel direct dat je in het Pixi-assortiment gesnuisterd hebt. Licht minty-groen met basic tekst. Iets helemaal anders dan de schreeuwerige verpakkingen die ik de laatste tijd naar m’n hoofd geslingerd word in persberichten en parfumerie-bezoekjes. Maar het is natuurlijk de inhoud die het ‘m moet doen hé?

Pixi Flawless and Poreless

Voor gebruik én feel krijgt hij van mij een 10/10. Ik merk een duidelijk verschil in houdbaarheid van m’n make-up (zeker in warme, vochtige dagen zoals die van de laatste week) mét en zonder primer, maar goed. Poreless ben ik helaas niet geworden. Kijk zelf maar:

Pixi Flawless and Poreless

Voor, met een wat doffe huid ..

Pixi Flawless and Poreless

Na, iets frissere look .. Wél met hetzelfde licht en camera-instellingen!

Misschien ligt het aan mijn huge-ass-pores, maar ik zie slechts een héél klein verschil. Als je goed kijkt zie je dat m’n poriën iets kleiner zijn – zeker aan m’n neus – maar daarom niet minder aanwezig. Spijtig .. On the bright side: M’n teint is wél iets geëffend en m’n make-up kruipt achteraf ook minder in m’n poriën. Flawless ok, poreless .. ? Naah!

Pixi Flawless and Poreless

Toegegeven, gezien het geringe effect op mijn huid zou het een beetje een dure aankoop geweest zijn mocht ik géén Birchbox-punten hebben gehad, maar goed .. Wie niet waagt .. Ik blijf braafjes de Glow Tonic gebruiken, en m’n gezonde interesse in het merk ‘Pixi’ blijft ongewijzigd. Met of zonder primer!

Normaal betaal je voor zo’n exemplaar £24,00 pond, wat nu zou neerkomen op zo’n 32 euro. Niet goedkoop dus, maar daar zit de wisselkoers (a.t.m. 1,36 euro per pond – SLIK!) nu ook wel voor iets tussen. Ik blijf alvast verder zoeken naar dé perfecte primer! Misschien moet ik die van Dr Brandt eens proberen?

Groetjes,

Laura

4 thoughts on “PIXI Flawless and Poreless Primer

  1. hmmm, het “Naaahhh” gevoel kan ik mij voorstellen na het zien van je fotos. Zelf gebruik ik nooit een primer,( ben er gewoon veel te lui voor )…maar zou het volgens een visagiste wel beter kunnen doen, Tja en als ik dan naar dit product kijk, heb ik toch zoiets van …Tja heeft gebruik er van wel het nut? zou het bij andere merken wel echt beter zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *