Dark Spot Corrector, Philosophy, serum

Philosophy Miracle Worker

Deze post begin ik graag met een verwijt naar mezelf toe: ik kocht nog nooit eerder een philosophy product. FOEI, ik weet het! Ik dacht dat het product een beetje overhyped was, en dat je voor hetzelfde geld wel betere en efficiëntere producten kon aankopen. Foutje van de firma blijkt nu, want dat oordeel was voornamelijk gebaseerd op de bad- & lipproducten van het merk.

Philosophy
 

In Amerika is het een erg populair merk, sterren als Oprah Winfrey zweren erbij en ook heel wat bloggers zijn fan van de producten van Philosophy. Ik was dan ook gedoemd om het product eens een keertje te testen. November was nu toevallig Philosophy-maand bij Ici Paris XL, en door de extra korting die op de producten werd aangeboden, ging ik uiteindelijk overstag. Ik kocht toen drie verschillende producten, waarvan ik vandaag ééntje (na intenstief te testen) ga reviewen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Binnen het Miracle Worker-gamma heb je verschillende producten. Naast vitamine boosters, actieve anti-ageiing producten en andere ‘wondermiddeltjes’, heb je ook deze Dark Spot Corrector. Van velen kreeg ik de opmerking “is dat wel al iets voor jou?”. Begrijpbaar, mits ik nog maar in mijn ‘early twenties’ ben maar eigenlijk toch niet zo gek. Van pigmentvlekjes en dergelijke heb ik effectief nog geen last, maar van littekentjes door puistjes echter wel. Dit product bestrijdt ook deze beschadigde huid, dus in dat opzicht is het zeker en vast iets voor mij. Want nu ik steeds minder puistjes krijg, blijven er echter wel vlekjes achter waardoor mijn huid er nog steeds onzuiver uitziet.  Tijd om hier iets aan te doen!

P1010403

Philosophy beweert immers dat hun Dark Spot Corrector skin brighteners bevat die hyperpigmentatie ten gevolge van ouderdom, overmatige blootstelling aan de zon en acne (acne littekens) zal verhelderen, en daarnaast voor een egale teint zal zorgen. Op naar die egale huid!

P1010404

Het ster ingrediënt van de Philosophy Miracle Worker Dark Spot Corrector is Niacinamide. Beter bekend als vitamine B3 en het is in principe een sterke anti-aging anti-oxidant. Het kan pigmentatie tegen gaan en talgproductie verminderen. Het product is dus ook geschikt voor vette huidjes, jippie! In concentraties van vijf procent of meer helpt het tegen hyperpigmentatie. Naast Niacinamide is vitamine C waarschijnlijk het meest active ingrediënt in Philosophy’s Dark Spot Corrector. Vitamine C is een heel sterke anti-oxidant die de aanmaak van melanine in de huid tegengaat en de huid gaat helpen om zichzelf te beschermen tegen de zon.

P1010407

Op de verpakking staat uitdrukkelijk dat je deze crème enkel ‘s avonds mag gebruiken, en dat heb ik al een maand of twee braaf gedaan. Maar heeft het nu werkelijk wat gedaan?
 
P1010405
 
Het antwoord is niet echt zwart-wit in een ‘hoera’ gevoel te gieten. Het heeft m’n huid effectief sneller helpen herstellen na een puistjes-outbreak. Helaas, tegen dat de littekentjes goed en wel aan het vervagen zijn, staat de volgende outbreak alweer op m’n gezicht. Argh! Hopelijk stopt deze outbreak-frenzy als ik kan veranderen van anticonceptiepil.. Ik heb de Miracle Worker braaf weer in de kast gezet.
 
Nu, één duidelijk negatieve opmerking over dit product: HET STINKT! Ik weet niet of er onder jullie nog mensen zijn die dit product al eens hebben kunnen testen, maar amai.. Het stinkt echt enorm. Ik had het al moeten zien aan het bruine goedje dat uit m’n testertje kwam, maar phoeee.. Mijn vriend is er geen fan van, en ik ook niet. Het doet natuurlijk zijn werk, dat wel, maar alé kom.. Een neutralere geur was welkom geweest! Voor de rest, topproductje!
 
To be continued!
 
Groetjes,
 

Laura

8 thoughts on “Philosophy Miracle Worker

  1. Ik ken deze niet.. maar ik heb de indruk dat meerdere producten van Philosophy ‘stinken’. Zo kocht ik bijna hope in a jar, maar woohoo.. wat een geur zeg! Ik heb me gelijk bedacht!
    Eefje

  2. Ik heb nog helemaal niks van Philosophy gebruikt ^^ Het klinkt als een fijn product, jammer van de stank maar sommige goede producten die echt een effectief iets hebben stinken.. Bepaalde stoffen stinken gewoon xD Maar echt prettig is het niet nee.

  3. deze kende ik inderdaad ook nog niet. Ik wou altijd wel al es zo’n dark spot prodcut kopen maar durf ook niet echt, omdat ze ook vaak zeggen dat het voor wat volwassenere mensen is en dus nog niet voor een early twintiger als ik 🙂
    Ik heb dus op de amerikaanse Sephora-website een 6oz besteld van de hope in a jar als tester maar dammit! Stinken dat die deed. Ik was zó blij dat het een mini-size was want het stonk en het deed niks voor m’n huid. Ik zag er altijd zwaar tegenop om de crème op te smeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *