perfume

Philippe Starck introduceert: Starck Paris Fragrances

Diegenen die regelmatig bezig zijn met interieur en design zullen Philippe Starck wellicht wel kennen. Zelf ken ik ‘m van zijn werk voor Alessi en van z’n limited edition flacon van Nina Ricci’s ‘L’Air du Temps’, maar nu leerde ik ‘m op een heel andere manier kennen: via z’n parfumlijn ‘Starck Paris Fragrances’. Een héél aangename kennismaking als je ‘t mij vraagt!

Philippe Starck

Hoewel de overstap van ‘createur désign’ naar ‘parfumeur’ nu niet de meest evidente lijkt, was het voor Philippe Starck nu niet zo’n héél onverwachte. Zijn moeder had een eigen parfumerie, waar hij als kind urenlang in vertoefde. Hij weet dus waarover hij spreekt én hij weet de waarde van een goed parfum ook te apprecieren. Zo zegt hij zelf:

“I loved to take refuge in this place; I was nowhere and at the same time I was everywhere. Because of the aromas, the exponential sum of the perfumes, beauty creams, lotions and shampoos, I traveled through an uncharted territory filled with incredible riches. What I did not know at the time was that I was growing up inside the most powerful vehicle for the mind and the unconscious,”

Maar goed, naast het verhaal dat moet kloppen, moet het parfum ook wel zichzelf wat gaan bewijzen natuurlijk. Intussen staat de eerste geur uit de collectie, ‘Peau de Soie’ met z’n mooie flacon op mijn nachtkastje te blinken.

Philippe Starck

De geur omschrijven zoals ik meestal doe, is een beetje moeilijk in dit geval. Philippe Starck heeft immers beslist om zijn geurnoten niet prijs te geven. Het is dus een beetje raden naar wat er in ‘t parfum allemaal verwerkt zit. Wat wel cool is – part of the ‘mystery’, I like! – is dat hij z’n geuren heel mooi kan omschrijven. Dit vertelt de parfumeur-créateur Dominique Ropion over ‘Eau de Soie’.

“Ingredients, a few clues: cardinal points; unexpected slants; male/female duos that attract and respond to each other; a game of seduction in which ancient and modern raw materials and animal, woody and vegetable notes find a balance. Peau de Soie is a paradox, a perfume whose femininity wraps around a man’s heart. A perfume that adheres and reveals the space between, between the surface and the core, where female mystery is evoked.”

Philippe Starck

Een geur die me écht kan bekoren. Ik ben een grote fan van houtnoten in mijn parfums, en ook leer, muskus en andere ruwe noten – ‘t kan niet altijd jasmijn zijn hé – weet ik wel te appreciëren.

Philippe Starck

Philippe Starck

De andere twee geuren heb ik intussen ook in mini-formaat kunnen besnuffelen. De ‘Peau de Pierre’ is een héél mannelijke geur, die me niet echt lag, maar het aardse ‘Peau d’Ailleurs’ dan weer wel.
Stiekem is ‘Peau de Soie’ wel m’n favoriet van de drie hoor! Een héél aangename ontdekking, uit onverwachte hoek!

Ben jij nu ook benieuwd naar deze geur? Verkooppunten op aanvraag via K&Co. Indicatieve verkoopprijzen voor een flacon van 40 ml: 85€, en voor een van 90ml: 125€

Groetjes,

Laura

1 thought on “Philippe Starck introduceert: Starck Paris Fragrances

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *