Payot

Payot Gel Démaquillant D’toxPayot Gel Démaquillant D’tox

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

I’m a fool for skincare, dat weten jullie wel al intussen. Ik droom nog steeds van een flawless-skin-complexion, ook al weet ik dat dit in de eerste weken, maanden en misschien wel jaren nog niet aan mij besteed is. Wat ik wél kan doen, is ervoor zorgen dat geen nieuwe niet-hormonale onzuiverheden m’n gezicht gaan ontsieren. M’n Philosophy Purity staat thuis trouw in m’n badkamerkastje, maar als ik op weekend-logement ga bij the boyfriend neem ik liever wat kleiners mee. In de Deautybox van vorige maand (je weet wel, die geweldige samenwerking met iU) zat een travel size versie van de Payot Gel démaquillant d’tox die ik maar wat graag in m’n beautytasje dropte.

P1020303

Intussen is deze tube al leeg, wat ook wel wat wil zeggen hé, zo na een maandje. De tube bevatte 20ml, net genoeg om vier weekends, vijf losse dagen én een paasweekend mee door te komen. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor mensen met een normale tot gemengde huid, die regelmatig te kampen hebben met onzuiverheden en pestkop-puistjes. Zo’n huid hierzo, dus even checken wat deze reiniger doet met m’n huid!

P1020305

De benaming d’tox wekte mijn interesse alvast heel hard op. Even snuffelen wat er allemaal inzat van ‘detox’-ingrediënten en als ik het goed heb zijn dit de belangeijkste: grapefruit, rhodochrosiet & smithsoniet. Oké, van Grapefruit wist ik al dat het een ontgiftende werking had op het lichaam én het gelaat (want zo wat de volledige Hollywood-starlet-club heeft wel al eens een grapefruit-detox-diet gedaan, denk ik) maar van de twee laatste heb ik nog nooit gehoord. Rhodochrosiet, beter bekend als Rookkwarts, is een edelsteen die bekend staat om z’n helende werking, terwijl Smithsoniet een eerder kalmerende werking heeft. Beide edelstenen zitten via ‘extracten’ verwerkt in deze reinigingsgel. Oké, nu ben ik wel helemaal geintrigeerd.

Je gebruikt deze Payot Gel démaquillant d’tox net zoals elke andere reinigingsgel: aanbrengen op een vochtig gelaat en licht inmasseren. Ik gebruikte ‘m altijd in combinatie met m’n sonische gezichtsborstel. First things first, deze gel ruikt lekker! Er zit grapefruit in, en dat ruik je ook. Niet dat een reinigingsgel voor mij lekker hoeft te ruiken, maar toch ja, ‘t is eens iets anders! M’n huid voelt schoon en zacht aan na gebruik, zoals het hoort!

P1020304

Buiten de geurbeleving valt niet echt iets opvallends te vertellen. De gel doet wat het belooft, op een manier waarop het voor de gebruiker aangenaam is. Ook voelt m’n huid achteraf ook niet droog of uitgedroogd aan, wat sommige gels dan wel weer durven te doen. Nee, ik ben best tevreden over deze Payot Reinigingsgel!

Ook beniewd naar deze? Je kan deze via de webshop van iU bestellen voor €19,95 (200ml)

Groetjes,

Laura

8 thoughts on “Payot Gel Démaquillant D’toxPayot Gel Démaquillant D’tox

  1. Doeme, deze wou ik precies ook in m’n Deautybox! Achja, dan maar eens bij de iU gaan halen en hopen dat ze er volgende keer wat vriendelijker zijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *