Helvetica, parfum, perfume

Parfum van de week: Helvetica

Deze week sla ik even een andere weg in met deze rubriek. Vaak gaat het over parfums die ik zelf al eens geroken heb, die pas gelanceerd zijn of die aanwezig zijn in mijn stash. Deze week ligt dat net iets anders! Na wat rondsurfen op Jezebel’s blog, kwam ik dit tegen. Mag ik jullie voorstellen aan het vreemdste parfum dat ik tot nu toe heb leren kennen. Lieve lezers, meet Helvetica, the perfume!

Parfums met de geur van oude boeken of de geur van chocolade zijn jullie niet onbekend. Voor alles bestaat er wel een imitatie. Helvetica gaat nog een stapje verder. Zij ontwikkelden een parfum dat ruikt naar .. NIETS!!!! HE-LE-MAAL NIETS!. Gek? Een beetje, maar laten we toch eens dieper ingaan op de achtergrond van het merk, voor je wegklikt.

Helvetica, the perfume

Mensen die regelmatig papers moeten schrijven of personen die het microsoft-programma Word als hun broekzak kennen, zullen wel al een belletje hebben horen rinkelen in de verte. In 1957 ontwierpen Max Miedinger en Eduard Hoffmann een nieuw lettertype voor de Zwitserse designmarkt. Helvetica was een neutraal lettertype dat geen eigen uitdrukking heeft waardoor de boodschap van het ontwerp helder overkomt. Mijn eigen thesis heb ik volledig in Helvetica getypt trouwens, net om deze reden!

Met dit in het achterhoofd ontwierp het creatief platform Guts & Glory uit California een geur dat enkel het de meest essentiële bouwsteen bevat: water. Het parfum wordt eigenlijk erg romantisch omschreven, het zou immers ruiken naar puur water, bevroren in de winterse koude. De twee ‘bedenkers’ van het parfum – Faun Chapin & Megan Paradise – vinden dat mensen uit zichzelf al erg goed ruiken, en dus niet per se hun lichaamsgeur zouden moeten veranderen door middel van een sterk ruikend parfum. De slogan die het parfum meekreeg luidt dan ook: ‘Air. Water. You.’

Air, water, you

Benieuwd naar hoe dit parfum ruikt (of naar wat het juist niet ruikt) ? Klik dan even verder naar hun website en laat je verrassen. Toegegeven, het is niet echt iets wat ik zelf zou kopen, maar ik ben er zeker van dat heel wat ‘hipsters’ dit parfum bovenaan hun kerstlijstje staan hebben. In Belgie is het alvast nog niet te koop.

Wat vinden jullie van dit parfum? Zouden jullie het zelf kopen, of vinden jullie het gewoon te gek voor woorden? Laat maar weten, ik hoor het graag!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “Parfum van de week: Helvetica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *