Body- & Skincare

Parapharmacie uit Frankrijk: La Roche-Posay Favorites!

Twee maanden lang heb ik met een triest gezichtje zowat héél mijn instagramfeed, collega’s en vrienden zien op vakantie vertrekken. Niet dat ik jaloers was op het feit dat ze op reis gingen – want ik heb héél mooie reizen achter de rug dit jaar – maar wél op het feit dat ze even volledig uit hun routine konden gaan. En het feit dat het elders in de wereld meestal wél mooi weer is, want euhm. Zomer? HALLO?

Soit, sinds deze week ben ik stilletjes aan mijn valies aan het klaarmaken voor twee weekjes Zuid-Frankrijk. Vandaag wil ik jullie dan ook enkele gouwe-ouwe vakantietoppertjes (van La Roche-Posay trouwens, mijn favoriete parapharmacie-merk) laten zien, die al jaren trouw in de toilettas de wereld rondreizen. En die steevast meegenomen worden wanneer ik een Pharmacie in Frankrijk binnenstap. Want HALLO? Véél goedkoper! Benieuwd wat m’n toppers zijn?

La Roche-Posay

Lipikar Gel Lavant

De Lipikar Gel Lavant is wellicht het eerste product dat ik OOIT heb gekocht van La Roche-Posay in Frankrijk. Grote tubes van deze douchegel zijn er helemaal niet duur, maar het zijn de travel sizes die ‘t snelst de revue passeren.

La Roche-Posay

De Lipakar Gel Lavant is een frisse douchegel die de huid niet irriteert, iets wat soms wel eens gebeurt door de combinatie zon-zee-vakantie. Ideaal dus voor de gevoelige huid, maar ook voor de vakantie (verbrand zijn, chloor, zon, hard water in een vakantiehuis, .. ) velletjes!

Cicaplast Baume B5 SPF 50

Mensen met zonnegevoelige plekjes, brandwonden of tattoo’s: OPGELET! Een nieuwe ontdekking in Laura-land waar ik me voor de kop kon voor slaan dat ik ‘m nog niet kende! Honest mistake, want deze ‘Cicaplast Baume B5 SPF 50’ lijkt qua verpakking héél goed op’t originele, zonder SPF, dus ‘t is me echt volledig ontglipt.

La Roche-Posay

De originele cicaplast is een dikke, herstellende crème die ik vaak gebruik om kattenkrabbels of scheurmond te behandelen, maar door de extra SPF-bescherming van de nieuwe versie, kan je nu ook zonder problemen deze zones aan de zon laten zien. Handig toch?

Anthelios Baume Fraîche Invisible

Geen verrassing meer, deze invisible mist met SPF 50+, want ik gebruik ‘m al maanden iedere dag. ‘t Is zo makkelijk. Even sprayen en huppakéé, beschermd tegen de zon. Ideaal voor boven je make-up, on-the-go of om je zonnebescherming doorheen de dag even terug op punt te zetten.

La Roche-Posay

Er bestaat intussen ook een anti-shine variant voor de mensen met een vettere huid. Helemaal gek op deze kleine spray. Wees maar zeker dat er een back-up of drie mee zal komen vanuit Frankrijk!

En niet op de foto’s ..

.. wegens geen back-up meer in huis! Wel, ten eerste MOET ik een fles of twee ‘Serozinc’ meenemen. Hoewel de producten van The Ordinary nu wel hun werk doen, vind ik het in de zomer wel wat aangenamer dat ik m’n puistjes kan ‘wegsprayen’. Lees er de review nog maar eens op na!

Ook MOET ik ergens een aerosol-flacon van de Anthelios SPF 50+ zien te vinden. Geen flauw idee of je ‘m in Frankrijk kan vinden – want ik leerde ‘m kennen in Italië – maar als hij er is, dan vind ik ‘m! Een geweldige, frisse zonnemist mét SPF 50+ die niet plakt, stinkt of moet uitgesmeerd worden. YASSSSS!

La Roche-Posay

De producten van La Roche-Posay zijn verkrijgbaar in de meeste (online-)apotheken. Prijzen en assortiment kunnen verschillen volgens verkooppunt. Welk product van La Roche-Posay is jouw favoriet?

Groetjes,

Laura

1 thought on “Parapharmacie uit Frankrijk: La Roche-Posay Favorites!

  1. De Cicaplast is echt onmisbaar als ik op vakantie ga! Het is zo’n soort safety net dat ik altijd bij me heb voor het geval mijn huid weer eens opspeelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *