Handcreme, Natuurlijke cosmetica, Panier de sens

Panier des Sens Nourishing Hand CreamPanier des Sens Nourishing Hand Cream

Herinner je je nog het artikel waarin ik het merk Panier des Sens aan jullie voorstelde? Hoewel ik erg enthousiast was over het merk, duurt het steeds eventjes vooraleer ik een product volledig heb kunnen testen. Vandaag wordt jullie geduld echter beloond, want met véél enthousiasme stel ik aan jullie de Panier des Sens Nourishing Hand Cream aan jullie voor!

P1010920

Herinner je je nog het artikel waarin ik het merk Panier des Sens aan jullie voorstelde? Hoewel ik erg enthousiast was over het merk, duurt het steeds eventjes vooraleer ik een product volledig heb kunnen testen. Vandaag wordt jullie geduld echter beloond, want met véél enthousiasme stel ik aan jullie de Panier des Sens Nourishing Hand Cream aan jullie voor!

P1010920

Een goede handcrème is onmisbaar, ook wanneer het niet koud is. Je huid heeft immers altijd vocht nodig. Wanneer je handen droog aanvoelen en velletjes vertonen is het eigelijk al te laat. Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd, dus loop ik altijd met een tube handcrème in mijn handtas. De ene handcrème is echter de andere niet. Sommige crèmes geven de indruk je handen zelfs uit te drogen, terwijl anderen (vaak met een heftig parfum) mijn handen irritaties bezorgen. De gruwel! Het liefst gebruik ik daarom handcrèmes met zo veel mogelijk natuurlijke ingredienten, omdat deze vaak het doeltreffendst zijn.

P1010916

Deze handcrème van Panier des Sens is hier een schoolvoorbeeld van. De handcrème bevat biologische olijfolie uit de Haute-Provence, zoete amandelolie én Sheaboter. Sheaboter is een natuurlijk vet onttrokken aan de noten van de Sheaboom (die boordevol zitten met essentiële vitaminen E, F en A, samen met een zeer hoge dosis vetzuren) en is gekend voor haar verzachtende eigenschappen. Naast de sheaboter bevat ook de zoete amandelolie héél wat lekkers voor je handen. Boordevol vitaminen, onverzadigde vetzuren, mineralen en oligo-elementen, verlicht het huidirritaties en reguleert het de vochtbalans van je huid. Wat zit er dan niét in deze crème? Wel, de crème bevat geen parabenen, phenoxyethanol, siliconen, aluminium of grondstof van dierlijke oorsprong én werd ook niet getest op dieren.

P1010927

Een vettig goedje, dat wel, maar het zorgt voor zijdezachte handen! Vaak smeer ik mijn handen in net voor ik ga slapen of wanneer ik van mijn auto naar mijn werkplaats wandel. Binnen enkele minuutjes is alles al héél wat minder plakkerig, en weet je dat je huid optimaal gevoed is. Moet alles snel snel snel voor je gaan, raad ik deze crème niet aan. Weet wel dat handcrèmes die snel intrekken vaak een tijdelijk gevoel van zachtheid geven doordat ze snel vervliegen, terwijl deze handcrème mijn handen echt gedurende de hele dag zacht aanvoelen. Door de wat dikkere (plakkerige) structuur wordt het vocht langer in je handen vastgehouden.

P1010926

De crème-textuur is wel wat anders dan ik gewend ben. Vergelijk het met de handcrèmes van The Body Shop, maar dan iets lopender. Makkelijk om in te smeren, dat wel. Hij ruikt erg subtiel naar groene olijf, lotus en sandelhout. Ideaal, want een handcrème hoeft voor mij niet echt te ruiken. Dan wordt alles plots te chemisch voor mij. Bij deze handcrème is de geur echter een rechtstreeks gevolg van de ingredienten die er in verwerkt zitten. Geen allergische reacties voor mij dus! Hoera!

P1010917

De handcrème zit trouwens erg handig verplakt in een ‘schilderstube’ met schroefdop. Hierdoor kan je je handcrème oprollen, waardoor er geen product verloren gaat én komt de handcrème niet in contact met de buitenwereld & -lucht! Zo blijven de actieve bestanddelen, nou ja .. actief!

De handcrème van Panier des Sens (75ml) kost €9,95 en is te bestellen via de webshop o-lijf-care.com !

Groetjes,

Laura

Een goede handcrème is onmisbaar, ook wanneer het niet koud is. Je huid heeft immers altijd vocht nodig. Wanneer je handen droog aanvoelen en velletjes vertonen is het eigelijk al te laat. Voorkomen is beter dan genezen zeg ik altijd, dus loop ik altijd met een tube handcrème in mijn handtas. De ene handcrème is echter de andere niet. Sommige crèmes geven de indruk je handen zelfs uit te drogen, terwijl anderen (vaak met een heftig parfum) mijn handen irritaties bezorgen. De gruwel! Het liefst gebruik ik daarom handcrèmes met zo veel mogelijk natuurlijke ingredienten, omdat deze vaak het doeltreffendst zijn.

P1010916

Deze handcrème van Panier des Sens is hier een schoolvoorbeeld van. De handcrème bevat biologische olijfolie uit de Haute-Provence, zoete amandelolie én Sheaboter. Sheaboter is een natuurlijk vet onttrokken aan de noten van de Sheaboom (die boordevol zitten met essentiële vitaminen E, F en A, samen met een zeer hoge dosis vetzuren) en is gekend voor haar verzachtende eigenschappen. Naast de sheaboter bevat ook de zoete amandelolie héél wat lekkers voor je handen. Boordevol vitaminen, onverzadigde vetzuren, mineralen en oligo-elementen, verlicht het huidirritaties en reguleert het de vochtbalans van je huid. Wat zit er dan niét in deze crème? Wel, de crème bevat geen parabenen, phenoxyethanol, siliconen, aluminium of grondstof van dierlijke oorsprong én werd ook niet getest op dieren.

P1010927

Een vettig goedje, dat wel, maar het zorgt voor zijdezachte handen! Vaak smeer ik mijn handen in net voor ik ga slapen of wanneer ik van mijn auto naar mijn werkplaats wandel. Binnen enkele minuutjes is alles al héél wat minder plakkerig, en weet je dat je huid optimaal gevoed is. Moet alles snel snel snel voor je gaan, raad ik deze crème niet aan. Weet wel dat handcrèmes die snel intrekken vaak een tijdelijk gevoel van zachtheid geven doordat ze snel vervliegen, terwijl deze handcrème mijn handen echt gedurende de hele dag zacht aanvoelen. Door de wat dikkere (plakkerige) structuur wordt het vocht langer in je handen vastgehouden.

P1010926

De crème-textuur is wel wat anders dan ik gewend ben. Vergelijk het met de handcrèmes van The Body Shop, maar dan iets lopender. Makkelijk om in te smeren, dat wel. Hij ruikt erg subtiel naar groene olijf, lotus en sandelhout. Ideaal, want een handcrème hoeft voor mij niet echt te ruiken. Dan wordt alles plots te chemisch voor mij. Bij deze handcrème is de geur echter een rechtstreeks gevolg van de ingredienten die er in verwerkt zitten. Geen allergische reacties voor mij dus! Hoera!

P1010917

De handcrème zit trouwens erg handig verplakt in een ‘schilderstube’ met schroefdop. Hierdoor kan je je handcrème oprollen, waardoor er geen product verloren gaat én komt de handcrème niet in contact met de buitenwereld & -lucht! Zo blijven de actieve bestanddelen, nou ja .. actief!

De handcrème van Panier des Sens (75ml) kost €9,95 en is te bestellen via de webshop o-lijf-care.com !

Groetjes,

Laura

20 thoughts on “Panier des Sens Nourishing Hand CreamPanier des Sens Nourishing Hand Cream

  1. Lijkt me een fijne handcream! Ben zelf nog op zoek naar eentje tegen mijn droge handen (ik ben schoonmaakster bij een poetsbedrijf) en deze zet ik zeker op mijn lijstje!

  2. Ik had van dit merk ook nog niet eerder gehoord. Wel enorm benieuwd omdat het zo biologisch is. Zelfs de verpakking! Dat is echt wel goed, want ik heb denk ik nog veels te veel producten die je niet tot het uiterste kan gebruiken, helaas.

  3. Aandacht aan allen die dit product graag eens zouden testen: O-Lijf-Care staat dit weekend met een standje op het evenement ‘De Vitrine’ in Brugge (Vaartijdstraat, de Brugeoise – standnummer 21) waar je alle olijfproductjes kan testen! Een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *