parfum, perfume

An ‘Otentic’ Gift: Perfume Carousel

Dat ik een grote parfumliefhebber ben, steek ik al een tijdje niet meer onder stoelen of banken. De laatste maanden merk ik echter dat ik steeds meer interesse begin te krijgen in nichemerken. Merken die de geur in de picture plaatsen en minder budget besteden aan reclame, imago en ‘het verkocht krijgen’. Een lekkere geur is en blijft een lekkere geur natuurlijk – ongeacht het merk – maar ik krijg de indruk dat ik niet de enige ben die deze evolutie doormaak.

Vinosource

Steeds meer mensen vinden hun weg naar de iets ‘complexere’ parfums, waar het verhaal en de beleving weer centraal staat. Vanuit dit idee ontstond vorig jaar het ‘Otentic’-concept, waar je je parfum kiest op basis van je buikgevoel, onder begeleiding van kleuren, beelden, muziek & natuurlijk de geur zelf.

Otentic

De parfums van Otentic zijn opgedeeld in acht verschillende sferen, die dan elk nog eens opgedeeld werden volgens een intensiteit van 1 tot 8. Elke ‘sfeer’ heeft zijn eigen meubel met Touch screen, waar je meer info kunt vinden over de geuren, de sfeer en je kan laten begeleiden door mooie visuals. De geuren zelf worden gepresenteerd in glazen kolfjes, waar je direct kunt kennismaken met het hart van het parfum. Awesome!

  • Aguamundo: water- en luchtgeuren
  • Arborath: houterige, kruidige geuren
  • Elegantia: poederachtige, speelse geuren
  • Fyori: romantische bloemenparfums
  • Grasslands: frisse, aardse parfums
  • Lemonia: citrus parfums, neigend naar cologne
  • Sedux: zoete fruitgeuren
  • Sensualia: oosterse, sensuele parfums. Een tikkeltje kruidig

Otentic

Toegegeven, kiezen is moeilijk. Zelfs ik, stond op een gegeven moment te twijfelen tussen drie verschillende geuren toen men mij vroeg welke geur mijn favoriet was. Net daarom lanceert Otentic dit najaar de ‘Otentic Carousel’, die perfect onder de kerstboom past.

Otentic

De metalen ‘carousel’ heeft plaats voor vijf verschillende geurflacons van 8ml, waardoor je zonder problemen je parfum kan gaan aanpassen aan je ‘mood’ of aan je plannen voor de dag. Of, omdat je gewoon niet kan kiezen tussen alle geuren.

Voor mij was het al snel duidelijk dat ‘lemonia’ & ‘grasslands’ niets voor mij waren. Ik vond mijn favorieten dan ook binnen de iets romantischere, zoete geuren. Gek genoeg vond ik er zelfs eentje bij ‘aguamundo’, terwijl ik normaal niet zo into-‘fresh fragrances’ ben. Na lang wikken en wegen koos ik voor deze vijf geuren, die allemaal vrij intens zijn!

Otentic

Zeg nu zelf, is dit niet hét perfecte Kerstcadeau voor een parfumliefhebber?

De Eau de Parfums zijn te koop in mooie strakke flacons van 50 ml en 100ml. De prijzen variëren rond 75 € voor een klein en 100 € voor een groot flesje. Te koop bij Otentic, Volkstraat 43 te Antwerpen.

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “An ‘Otentic’ Gift: Perfume Carousel

  1. Ook ik voel mij steeds meer aangetrokken tot nicheparfums, sinds Skins Cosmetics geland is in Gent. Het prijskaartje trekt me jammer genoeg minder aan 😀 Otentic kende ik nog niet, het concept klinkt wel veelbelovend! Ik zou het niet erg vinden om zo’n carrousel onder de kerstboom te vinden 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *