haircare, Osmo, shampoo

Osmo Deep Moisturizing ShampooOsmo Deep Moisturizing Shampoo

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,
Laura

Op zoek naar een voedende shampoo!

Ik ben een enorme voorstander van het zorgvuldig verzorgen van je haar. Het maakt immers heel wat mee.  Je neemt regelmatig een douche en je haar wordt er blootgesteld aan warm en koud kalkrijk water. Dit is dan nog maar het begin. Regelmatig  het haar drogen met een haardroger, besproeien met allerlei stylingproducten, krullen & het haar plattrekken zijn ware martelingen voor broos haar. Voeg daarbij ons prachtige Belgische klimaat (met wind, regen, zon, en vaak allemaal tegelijk de laatste tijd .. ). Voor haar dat dag in dag uit met deze zaken geconfronteerd worden, kan zelfs het borstelen van het haar leiden tot haarbreuk.

Wat kunnen we hieruit concluderen? 

Je haar maakt héél wat mee, en het is dus essentieel dat het goed verzorgd wordt!Mijn haardos is er ééntje met veel mankementjes. Het is dun, broos, gebekt en nog eens héél gevoellig voor pluis op de koop toe.  Wanneer ik terugkom van de kapper, zie ik na twee weken mijn haar alweer splitsen en kapotgaan.. Verschrikkelijk zicht voor iemand die graag zéér lang haar wil hebben!

Mits ik geen expert ben op het gebied van haarverzorging besloot ik eerst eens langs te gaan bij mijn kapper. Zij probeerden mij (wat begrijpelijk is) één van hun producten aan te smeren. In het verleden was ik echter niet tevreden van hun verzorgingsproducten (schwartzkopf professional), dus besloot ik andere hulp te zoeken. Gelukkig voor mij, is er in de buurt een pro-duo winkel. Voor de mensen die dit niet kennen, dit is een kapper-groothandel. Waar anders zou ik een betere shampoo kunnen vinden?

Ik weet dat er shampoos die er zijn voor blondines & brunettes. Voor recht, krullend & kroes haar, sommige voor roos, vet haar, normaal haar, en blijf zo maar doorgaan. Ook de prijsklassen liepen ongelofelijk uiteen. Waar moest ik gaan beginnen? Na een kort gesprek met één van de werknemers, werd alles duidelijk. Wat je haar eigenlijk het meeste nodig heeft is vocht, en niet alle shampoos leveren dit eenvoudige doch zéér belangrijke ingrediënt.

Zij raadde mij uiteindelijk ‘Osmo Deep Moisturising Shampoo’ aan. Deze niet al te dure shampoo werd ontworpen voor droog en snel beschadigd haar. Deze shampoo bevat (volgens de verpakking) essentiële oliën van ondermeer Patchouli en Ylang Ylang. Daarnaast wordt beweerd dat de shampoo zacht en licht voor het haar is, en dat zij het reinigt en voedt van de wortel tot aan de punt.

Mijn ervaring?

Hoewel dit één van de ‘duurdere’ shampoo’s was, hoef je telkens maar een klein nootje in je handen te doen. Dit is voldoende voor het wassen en reinigen van je haar. Het is echter aan te raden dat je twee keer je haar was wanneer je broos haar hebt, om er zeker voor te zorgen dat er geen haartjes worden overgeslagen.

In het begin zag ik echter geen verschil in mijn haar. Integendeel, het zag er eerder dof uit.. Was ik even teleurgesteld. Na even een snel telefoontje naar Pro-Duo kreeg ik duidelijkheid. Dit type shampoo legt GEEN film omheen je haar, zoals de shampoo’s uit de supermarkt wel doen. Ik moest dus even doorbijten tot al de in het verleden gevormde filmpjes van mijn haar waren. Intussen ben ik helemaal weg van deze shampoo!  Ik gebruik het nu al twee maand en mijn haar is zichtbaar gezonder, ook al ben ik nu enkel veranderd van shampoo (ik gebruik nog altijd hezelfde haarmasker & -serum). Het is véél luchtiger, het glanst meer en van haarbreuk is er zo goed als geen sprake!

De textuur van je haar verandert er echter niet door. Om het glad te maken en/of er volume in te brengen moet ik doorgaan met het gebruiken van mijn andere haarproducten. Maar omdat het niet meer afbreekt na een week, groeit mijn haar een stuk beter! Een echte aanrader voor mensen met zéér broos haar.

Voor een merk dat enkel verkrijgbaar is in gespecialiseerde kapperszaken of Pro-Duo, valt de pijs goed mee. Je betaalt €8,99 voor 350ml. 
Groetjes,
Laura

1 thought on “Osmo Deep Moisturizing ShampooOsmo Deep Moisturizing Shampoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *