Body Butter, Organic Essence

Organic Essence Whipped Shea Butter ‘Jasmin’

In een vorig artikel vertelde ik jullie al over het feit dat m’n huid de laatste tijd wat gevoeliger is geworden door de eerste zonnestralen. Mijn huid wil me duidelijk iets vertellen, dus de laatste weken probeer ik wat bewuster om te gaan met producten die parfum bevatten. Ik heb immers een lichte allergie als het op parfum aankomt (hoe erg is dat weer niet voor een blogger?) en grijp op dit moment dan ook terug naar natuurlijke verzorgingsproducten.

Nieuw in m’n badkamer is deze Jasmin Whipped Shea Butter van Organic Essence. Een vrij onbekend merk, maar eentje die zeker het vermelden waard is!

Shea Butter

Verbaast het jullie dat ik als een blok ben gevallen voor de jasmijngeur? Mijn liefde voor ‘nutty’-fragrances én ‘floral jasmin’-consoorten is echt niet te beschrijven. Dit verklaart misschien waarom deze Shea Butter non-stop gebruikt wordt (‘s morgens – indien mogelijk, want hij heeft tijd nodig om in te trekken – en ‘s avonds) in mijn dagelijkse beautyroutines. Het gaat natuurlijk niet alleen om de geur!

Shea Butter

De shea boter is niet volledig plantaardig (er zit bijenwas in), maar is wél helemaal natuurlijk. Is het jullie trouwens al opgevallen hoe ‘klein’ de verpakking is? Met z’n 118ml de kleinste full-size ‘body butter’ in mijn stash, maar wél eentje die ontzettend zuinig is. Door de zonnebloemolie in de formule smeert deze cream echt goed uit, waardoor ik niet veel nodig heb. Gelukkig, want het kleine potje schrikte mij effectief wel af in het begin.

Shea Butter

Over potjes gesproken, vinden jullie de verpakking ook zo leuk? Vroeger bestond de verpakking uit plastic. Niet echt de beste vriendjes met het woord ‘natuurlijk’, dus kozen de producenten van Organic Essence ervoor om de verpakking volledig biologisch afbreekbaar te maken. Lief voor het milieu dus! Plus, het etiket ziet er ook gewoon leuk uit! Precies een ijsje, toch?

Shea Butter

Deze Shea Butter van Organic Essence komt van bij Natuurlijke Cosmetica Winkel, een webshop gespecialiseerd in natuurlijke verzorgingsproducten. Hij kost €18,25 en komt in drie verschillende geuren: Jasmine, Vanilla-Coconut & Citrus-Lavender!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Organic Essence Whipped Shea Butter ‘Jasmin’

  1. Mmm klinkt zalig! Ik ben ook heel erg fan van whipped shea boter (vooral de zelfgemaakte :p) en jasmijn is één van mijn favoriete geuren!

  2. Het klinkt prima en ik vind het wel een dik pluspunt dat de verpakking volledig afbreekbaar is….alle geuren klinken erg goed en de verpakking ja, dat is wel heel erg leuk en origineel om te zien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *