Opticalmax

Opticalmax ‘Gouttes Bleues’

Wie o wie herinnert er zich nog mijn sceptische uitspraak over dit product enkele maanden geleden? Het zat in een Deautybox, en diep vanbinnen was ik fu-ri-eus dat een full-size product iets bleek te zijn om IN de ogen te doen. IN DE OGEN!? Iets wat ik niet ken komt niet in mijn ogen. PUNT. FIN.

Net zoals vele andere abonnees was ik van plan het product weg te geven of te verbannen naar een donkere schuif, tot Peggy me vertelde dat het toch niet allemaal zo ‘horror’ bleek te zijn als iedereen dacht. She was right!

Gouttes Bleues

De blauwe druppeltjes zijn al jaren een schoonheidsgeheim tijdens de Parijse modeweken. Modellen kloppen dan héél wat meer uurtjes dan normaal, waardoor hun blik dof kan ogen. Een ramp voor modellen natuurlijk, die het net moeten hebben van hun sprekende ogen. Enkele ‘gouttes bleues’ in de ogen, en huppaké, op naar de volgende catwalk! I kid you not!

Gouttes Bleues

Hoe? Wel, de gedistilleerde bloemenwaters (korenbloem, akkerhoningklaver, toverhazelaar, kamille en vlier) verzachten en hydrateren het hoornvlies. Ze verminderen oogstress na lange visuele activiteit en zorgen voor stralende ogen door het wit in de ogen optisch witter te maken.

Geprobeerd na een dagje computerscherm-staren in een highly-airconditioned-area en ja hoor! It works! Sindsdien sleur ik het overal mee naartoe. Op de trein, op het vliegtuig, naar het strand ..

Gouttes Bleues

Alleen het ‘aanbrengen’ van de druppeltjes is wat wennen. Zeker als je niet gewoon bent om oogdruppels te gebruiken. Wanneer je van jezelf weet dat je geen oogdruppels kan inbrengen, of je een ‘severe case of clumsinitis’ hebt, laat je dit product best links liggen. Zelf zat ik eventjes in het tweede kamp, maar goed. De aanhouder wint en intussen ben ik een pro in het ‘oogdruppelen’ !

Ikzelf kreeg deze druppeltjes in een Deautybox, maar deze druppeltjes vind je in zo goed als elke online-apotheek. In de gewone apotheek zijn ze iets moeilijker te vinden. Je betaalt voor deze flacon van 10ml rond de €8,00, wat écht geen geld is!

NOOT: Deze druppeltjes blijven maar een zeer korte periode ‘steriel’ in het flesje. Raadpleeg dus zeker je apotheek over de houdbaarheid van deze druppels, eenmaal ze geopend zijn!

Groetjes,

Laura

3 thoughts on “Opticalmax ‘Gouttes Bleues’

  1. Altijd een fascinerend product gevonden dit! Mss dat ik het ook wel eens aanschaf, al vrees ik dat ik een ongelooflijke oogdruppelkluns zal blijken 🙂

  2. Ik wil geen buzzkiller zijn maar oogdruppels blijven maar een maand goed na opening… Beetje oppassen ermee zou ik zeggen… Xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *