BB-crème, NYC

NYC Smooth Skin BB-cream 5-in-1

Sinds ik veranderd ben van pil is mijn huid volledig anders geworden. Mijn Deso 20 (het generisch middel van mijn huidige pil Merchilon) veroorzaakte ernstige hormonale acné; waar ik toch zo’n twee jaar mee heb rondgelopen. Intussen is mijn huid ontzettend opgeknapt. Geen puistjes meer op de kin en kaaklijn, en gedaan met de immer-vette T-zone! HECK, zelfs m’n huidtype is anders!

Een betere huid betekent voor mij een dunnere laag foundation, en nu het zomer wordt, merk ik dat ik steeds vaker enkel met een laagje BB-cream en wat ‘finishing touches’ de deur uitga. Recent op mijn review-tafel beland: de NYC Smooth Skin BB-cream 5-in-1!

NYC Smooth Skin BB-cream

NYC is een FERM onderschat merk! Hoewel het al een tijdje te koop is bij Kruidvat en andere drogisterijen, worden ze vaak vergeten omdat ze naast het wat populairdere ‘Essence’ & ‘Catrice’ in de rekken ligt. Persoonlijk vind ik de kwaliteit van de NYC-producten stukken beter, maar goed, les gouts et les couleurs .. Alleen de doseerdop had graag toch wat ‘properder’ gezien .. Eerst dat ‘afkuisen voor ik verdere foto’s maak ..

NYC Smooth Skin BB-cream

Nu, goed: 5-in-1? Wat is dat dan? Als ik het goed opheb, zou deze BB-cream je poriën optisch moeten verkleinen, de huid egaliseren, glad maken (jup, er zitten siliconen in ..) , hydrateren en voor wat ‘dekking’ zorgen. De cream komt trouwens in twee kleuren: ‘light’ & ‘medium’. Zelf heb ik de lichtste kleur, die in de winter toch nog wat donker voor me uitviel.

NYC Smooth Skin BB-cream

De dekking is vrij licht. Je kan ‘m wel zonder problemen opbouwen als je toch wat meer dekking nodig zou hebben. Het is natuurlijk géén foundation, maar voor een BB-cream is de dekking zeker ok. Kijk maar op de foto hieronder, waar ik één laagje van de NYC Smooth Skin BB-cream draag!

NYC Smooth Skin BB-cream

Zoals je ziet zijn m’n poriën nog steeds zichtbaar (zeker rondom m’n neus) maar worden ze door de BB-cream toch een beetje ‘verdoezeld’. Ook m’n teint is egaler! Ik ben alvast een tevreden klant, zeker voor z’n prijs!

De producten van NYC zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en andere drogisterijen. Deze NYC Smooth Skin BB-cream 5-in-1 kost 3,99 euro voor 30ml! Een ‘batje’, zoals we in Brugge zeggen! Een koopje dus!

Groetjes,

Laura

7 thoughts on “NYC Smooth Skin BB-cream 5-in-1

  1. Gelukkig heb ik met mijn Deso20 geen last van acné. Wel super dat je er nu vanaf bent door te veranderen van pil! De BB Cream lijkt me wel fijn. Als ik niet zo veel dekking nodig heb gebruik ik voorlopig nog de BB Cream van Catrice die nu uit het assortiment verdwenen is.

  2. NYC is inderdaad een onderschat merk! Zeker op het vlak van foundations! Twee van mijn all-time favoriete foundations zijn van NYC! Deze wil ik ook wel aan het rijtje toevoegen! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *