Make-up, NYC, Oogschaduw

NYC HD Color Quattro Eye Shadow in ‘817 South Street Seaport’

Enkele maanden geleden leerde ik het merk New York Color (beter bekend als NYC) wat beter kennen. Hun ‘BB-cream’ vergezelde me al naar Werchter, terwijl hun ‘Color Wheel’ gedurende weken, maanden een blijver bleef in m’n dagelijkse make-up routine. Logische stap dus om wat méér van hen te ontdekken, niet?

Ik stootte in Kruidvat op een wat ouder paletje in hun assortiment, namelijk de HD Color Quattro Eye Shadow in de kleur ‘817 South Street Seaport’. Een behoorlijke mond vol, maar what’s in a name natuurlijk?

NCY HD Color Quattro Eye Shadow

De kleuren in ‘817 South Street Seaport’ vond ik wel wat hebben. Het zijn eerder neutrale kleuren, die bij m’n groene ogen zouden moeten passen.

NCY HD Color Quattro Eye Shadow

Dit palet bestaat uit een crème-kleurige highlighter, een roze glanzende kleur, lichtbruin en medium/donkerbruin. Kei-enthousiast ging ik aan het swatchen, en dit is wat er gebeurde ..

NCY HD Color Quattro Eye Shadow

Wat? Waar is die highlighter? De roze kleur is amper zichbaar en de lichtbruine kleur is verschrikkelijk korrelig. Ook het ‘donker’-bruin kan je amper zien op de foto. Wetende dat ik hier al twee laagjes had aangebracht mét de sponsappicator. Met m’n vingers nagenoeg géén resultaat en toen ik het met m’n kwasten probeerde kwam er bijna niets vanaf! Wat een slecht pigment heeft dit paletje..

NCY HD Color Quattro Eye Shadow

Doe ik iets verkeerd? Ben ik te kritisch voor dit budget-paletje? Ik weet het niet. Ik weet wél dat ik voor’t eerst teleurgesteld ben in NYC.. Dit had ik absoluut niet verwacht. Zonde van het geld eigenlijk, toch?

Na wat surfen, merkte ik dat het niet bij alle paletjes het geval. De pigmentatie verschilt (gelukkig) van palet tot palet. De prijs is natuurlijk wél dezelfde, namelijk €4,99 .. Tja, wat moet ik nog meer zeggen?

Groetjes,

Laura

9 thoughts on “NYC HD Color Quattro Eye Shadow in ‘817 South Street Seaport’

  1. What a bummer ! Ik heb er inderdaad anderen en die zijn wel redelijk goed qua pigmentatie. Was nochtans een mooi naturel palletje … 🙁

  2. Wauuuw, dit is echt jammer zeg! Ik kan me herinneren dat ik ook wel eens dit palette heb gehad maar dan met zwart-grijs-wit erin, en daarvan was de pigmentatie ook ZO slecht! Heeel jammer =/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *