Shoes, Shoplog, Shoppen

New In: Rockport Garden Cross Sling

Wie mij een beetje kent, weet dat schoenen passen voor mij een hel is. Ik ben ‘gezegend’ met pechvoeten. Platvoeten, hamertenen, kleine teennageltjes, .. Stof tot frustratie bij elke shop-beurt, elke keer weer. De laatste tijd loop ik dan ook het meest rond op loafers of sneakers, gewoon omdat ze makkelijk zitten én m’n voeten een beetje ‘verstoppen’ voor de buitenwereld.

Toch wil zelfs ik eens een elegante schoen aan m’n pootjes. Op sleehakken voel ik mij opperbest, en als ze er dan ook nog eens super mooi uitzien, ben ik helemaal verkocht. Tijdens een snuistersessie op allerlei webshops, facebookpagina’s en allerlei actiemails, stootte ik op Maison-Lab, een relatief nieuwe outlet-webshop met prachtige merken én dito schoenen! Head over heels werd ik verliefd op de ‘Rockport Garden Cross Sling’, en twee dagen later (kudos voor de supersnelle levering!) was ik ze al aan het inlopen!

Rockport

Het eerste wat me opviel toen ik ze effectief aan m’n voeten had, was hoe comfy ze eigenlijk wel zaten. De buitenlaag is volledig in leer, en in de zool zit precies iets memory-foam-achtig, dat ervoor zorgt dat m’n voet heel zacht in de schoen zit.

Nog iets dat opviel, was de zool! Precies een sneakerzool! Hier had ik zelfs nooit op gelet toen ik ze bestelde. Na wat research werd ook duidelijk waarom. Rockport was het eerste merk dat voor het ontwerpen van stadsschoenen allerlei, de technologieën toepaste die tot dan toe alleen werden gebruikt voor de uitrusting van topsporters. ZA-LIG om op te lopen. Zeker als je al niet makkelijk wandelt op hakken.

Rockport

De hak zelf is zo’n 6cm hoog, wat nog doenbaar is voor ondergetekende. Het bijna dagdagelijkse leven op loafers heeft er immers voor gezorgd dat op hakken lopen niet meer zo evident is voor mij. Plus, al eens gezien hoe elegant mijn ‘lelijke’ voeten er niet uitzien in deze schoen?!

Intussen draag ik ze al bijna elke dag en merk ik dat ze waarlijk steeds makkelijker beginnen te zitten. Omdat m’n twee kleinste teentjes wat uitsteken, moest ik wél plakkertjes dragen de eerste twee dagen om blaren te vermijden (je ziet op de foto dat ze daar wat ‘geklemd’ zitten) aan de zijkanten, maar intussen is de schoen al helemaal ingelopen en kan ik zonder problemen heel de dag rondhossen op deze schoenen!

Rockport

Intussen wordt m’n ‘Maison Lab’-wishlist steeds groter. Topmerken als Steve Madden, Liu Jo & Gant staan er permanent aan -50% korting, dus het zal niet lang duren vooraleer de postbode wéér aan de deur staat met een pakje. Sorry not sorry, dear mister Mailman!

Deze ‘Rockport Garden Cross Sling’ sleehakken heb ik besteld in een maat 39. Ze kosten normaal gezien €99,95, maar op Maison Lab kosten ze slechts €49,95! Snap je nu waarom m’n wishlist zo aan het uitbreiden is?

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “New In: Rockport Garden Cross Sling

  1. wat een heerlijk zooltjes hebben deze schoentjes, dat is zo te zien inderdaad een ware streling voor de voetjes, zelf heb ik ook zo een dramatisch paartje onder aan mijn benen en schoenen kopen is dan zeker weten niet grappig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *