Body- & Skincare

My First Serum: ‘Skin Best’ by Biotherm

Sommige blog-vrienden van me zijn echte enablers als het aankomt op beauty & skincare. Bjorn van Male-Avenue is daar eentje van. Tijdens een van onze lange tripjes richting events kwam onze dagelijkse routine op het vlak van huidverzorging ter sprake, en vertelde hij me over z’n liefde voor serums en over het geweldige effect dat het had op z’n huid. Zelf stond ik er héél sceptisch tegenover, maar na z’n betoog over bepaalde producten, besloot ik ‘t toch eens een kans te geven.

Maar goed, een serum. Allemaal goed en wel, maar welk serum kies je dan ‘t best? Na lang ronddolen in de parfumerie besloot ik om toch eens advies in te winnen bij een van de verkoopsters – gebeurt niet vaak, want weet meestal wel goed wat ik wil – en na vijf minuutjes wist ze perfect wat ik zocht. Voor ik ‘t wist stond ik met de ‘Skin Best Serum-In-Cream’ in m’n badkamer.

Biotherm Serum

Een serum gebruik je als aanvulling op je routine, ergens na de cleansing en voor je normale dagcrème. Een serum kan verschillende problemen aanpakken, maar meestal richt het serum zich op één hoofdprobleem. De ‘Skin Best Serum-In-Cream’ richt zich op de eerste tekenen van huidveroudering én op de tekenen van vermoeidheid. Iets wat ik sinds m’n mid-twenties wel kan gebruiken.

Biotherm Serum

De textuur is trouwens ideaal voor beginners. Ik zag ‘t nog niet zitten om met pipetjes of geltexturen te gaan prutsen – zeker niet als je weet dat een serum niet zo héél goedkoop is – zonder ervaring whatsoever. Dit serum werd immers verwerkt in een lichte crème-textuur, waardoor het heel makkelijk aan te brengen én uit te smeren is. Doseren is trouwens ook geen probleem. Een licht pompje is voldoende om m’n hele gezicht mee in te wrijven!

Biotherm Serum

Na gebruik is m’n huid precies wat voller dan normaal. Zeker rond m’n ogen heb ik ‘t gevoel dat er het een en ander ‘geplumpt’ wordt. Iets wat ik wel weet te appreciëren ‘s morgens. Daarna breng ik m’n gewone dagcrème aan. Nu gebruik ik ‘t zo’n anderhalve maand, en ik merk ook wel dat m’n huid veel minder last heeft van droogtelijntjes, iets wat nochtans elk jaar terugkomt in de winter.

Biotherm Serum

Als deze flacon leeg is, ga ik wat experimenteren met andere soorten serum, want voor mijn huid doet het echt dingen die een normale dagcrème niet voor elkaar krijgt. Naar’t schijnt is het ‘Splendieuse’-serum van Nuxe – die ik onlangs bij 24pharma bestelde trouwens – ideaal tegen littekentjes van acné, en ook het ‘Time Zero’-serum van Filorga staat op de to-test-list!

Gebruik jij een serum? Welke kan je mij aanraden? Deze ‘Skin Best Serum-In-Cream’ van Biotherm is trouwens ideaal als ‘instapproduct’, zowel naar gebruik, textuur als naar prijs. Voor 30ml betaal je ongeveer €47,00, wat niet zo heel duur is voor een serum. Ik kocht de mijne bij Planet Parfum!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “My First Serum: ‘Skin Best’ by Biotherm

  1. Aha, welkom bij het serumclubje! Ik vond het ook altijd maar een bijzaak om het te gebruiken maar ik kan echt niet meer zonder tegenwoordig. Ik zweer bij Estee Lauder Advanced Night Repair maar ook het double serum van Clarins is super!

  2. Ik heb ook al vaak staan kijken naar een serum maar het me nog nooit aangeschaft vanwege de prijs. Hoewel ik wel overtuigd ben van de werking ervan. Nu ik student ben, kan ik me nog zo geen dure dingen veroorloven maar wanneer ik ga werken, komt zo’n serum zeker in mijn skin care routine 🙂

    1. Wel, ik heb nu ‘t boek gelezen van Paula Begoun, en zij zegt zelf ook dat een serum niet essentieel is, maar dat je bij het gebruik van een juist serum (voor juiste huidtype & juiste ingrediënten) écht wel verschil ziet aan je huid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *