Dermalex, Zonnecrème

My Dermalex BCN Sun Pal!

Barcelona fue increíble! Qué ciudad! M’n broer & ik hebben ontzettend genoten van de stad, de cultuur, de Zuiderse sfeer, het heerlijke eten én .. DE ZON! Naar’t schijnt was het ook een topweekendje in de Lage Landen?

Het was jullie gegund. Ik was echter voorzien op stralend zonweer (en dat was ook het geval, joepie) en vloog dus met een heel resem zonnebeschermingsproducten naar Heel wat bekenden zoals de La Roche-Posay Anthelios en de Bergasol Bronzage Passion, maar ook met een nieuwe schat: de Dermalex Sun 50+ Zonnecrème

Dermalex

50+ ??!! Yes, lieve lezer. Ik heb het nodig .. Ik verbrand als ik nog maar naar de zon kijk, dus met een factor 20 bijvoorbeeld kom er niet zo makkelijk vanaf. Helaas is een SPF 50+ zonnecrème niet altijd even praktisch. Vaak zijn ze vettig, laten ze een witte waas achter of prikken ze enorm in de ogen. Dit is dan ook de reden waarom de Dermalex Zonneproducten me zo fel aanspraken. Hij doet géén van dit alles.

De Dermalex-zonnelijn werd gelanceerd door de Omega Pharma groep speciaal voor mensen die een huid hebben die erg gevoelig is aan de zon, denk maar aan zonne-allergieën, couperose, eczeem, hyperpigmentatie, .. Hij beschermt niet alleen tegen UVB-stalen, maar ook tot 80% tegen UVA-stralen (het dubbele van wat de Europese wetgeving voorschrijft) die je huid van binnenuit ‘aanvallen’. Hoe? Door eigenlijk met zoveel mogelijk minerale filters te werken!

Dermalex

In Barcelona droeg ik deze zonnecrème als basis onder mijn Clinique CC cream. Niets te vettig laagje of witte waas, maar een mat resultaat! Mocht mijn huidkwaliteit nét iets beter geweest zijn (damn you stress-outbreaks ..) zou ik het zelfs hebben gewaagd met deze zonnecrème alleen.

Halverwege de dag verwijderde ik m’n CC-cream (die ook een SPF heeft van 30) tijdens een korte pitstop in een pittoresk caffeetje, bracht ik opnieuw de zonnecrème aan, gevolgd door een likje CC-cream: Winning combo!

De Dermalex Zonneproducten zijn beschikbaar bij de Apotheek. Hij is zowel beschikbaar in een SPF 30-variant (€21,95 – 150ml) als in de SPF 50+ (€15,95 – 50ml) voor de héél gevoelige huid! Deze laatste is dan ook 100% travel-proof hé

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “My Dermalex BCN Sun Pal!

  1. Oeh, interessant! 2 jaar geleden had ik voor het eerst plots last van een zonne-allergie, vorig jaar gelukkig niet. Mocht ik er dit jaar weer last van hebben dan lijkt dit me wel een fijne optie!

    1. ‘t Is een keeper, voor mezelf! Denk niet dat ik nog een andere wil voor m’n gezicht voorlopig. Ideaal om onder BB-creams, foundation en andere make-up te dragen!

  2. Klinkt als een zalig product! Denk je dat hij ook goed geschikt is voor een droge huid, aangezien hij zo matteert? Want ik zoek nog een goede zonnecrème maar ben bang dat hij m’n velletjes gaat benadrukken.

    1. Ik moet eerlijk zeggen dat hij mijn huid niet uitdroogt hoor. Het enige wat’ie doet is géén vet laagje achterlaten. Zal iets met de formule te maken hebben denk ik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *