Mommy

MOMMY TALK: Zwangerschapskledij

Zwanger zijn is financieel niet te onderschatten. Niet alleen moet je voor de baby een hele uitzet (al dan niet tweedehands, zoals wij gaan doen) aanschaffen, maar ook je eigen garderobe moet je even goed onder handen nemen. In je oude kledij passen tot de laatste week is immers een utopie. Ook ik – die vrij lang ‘gespaard’ bleef van de zogenaamde baby-bump – paste op den duur niet meer in m’n normale kledij. Gelukkig kreeg ik van veel vriendinnen wat handige tips, die ik graag met jullie wil delen.

De beste tip die ik kreeg was om te investeren in een paar goede basic stukken die je vlot kan combineren met elkaar. Je hoeft er niet eens de deur voor uit want steeds meer webshops verkopen zwangerschapskleding, zo ook bij Esprit. Naast de normale kledij die ze aanbieden, vind je er ook mooie zwangerschapskledij. Ook ik vond er enkele mooie basisstukken!

Waar ik na 20 weken maanden zwangerschap nog bijna moeiteloos in m’n normale jeansbroeken kon hijsen, zijn er anderen die vanaf de eerste weken zich al beter voelen met een zwangerschapsbroek. Ik schafte net voor onze reis naar Zuid-Adrika drie ‘slim’ exemplaren aan in vrij neutrale kleuren (twee donkere en één licht-jeans-kleurige) zodat ik eigenlijk mijn kledij die wél nog paste gewoon kon doordragen. De buikband zorgde er ook voor dat ik m’n ‘gewone’ t-shirts nog altijd kan blijven dragen zonder dat de baby-bump komt piepen.

Een andere tip die ik kreeg was om kleedjes aan te schaffen die je ook na je zwangerschap kan dragen. Sommige kleedjes zijn zowel ‘strak’ tijdens de zwangerschap als los te dragen – met een riem offcourse – achteraf. Kies hiervoor misschien best voor een kleedje met print, zodat de aandacht niet zo zeer op de pasvorm komt te liggen, maar wel op de print.

Als laatste, wil ik nog een eigen tip meegeven aan iedereen die in de late lente of zomer bevalt: investeer in enkele mooie blazers! Je kan een blazer dragen immers niet alleen als jas dragen, maar om je outfit wat extra elan en ‘chique’ te geven. En het grootste pluspunt? Een blazer moet niet per sé dicht, dus je buik té groot wordt, draag je je blazer toch gewoon open! Niets mis mee hé?

Welke kledij heb jij aangeschaft tijdens je zwangerschap? Heb je veel van je eigen kledij kunnen blijven dragen of ben je snel overgestapt op speciale zwangerschapskledij. Heb je zelf nog tips?

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “MOMMY TALK: Zwangerschapskledij

  1. Onze oudste haalt voor de kinderen vaak gratis kledij op via weggeefsites. Ze haalt er de kledij uit die ze zelf schikt te gebruiken voor de kindjes. Wat ze niet zal gebruiken zet ze ofwel te koop via 2dehands ofwel geeft ze die door aan de kringloopwinkel. Ze heeft al heel wat kledij in te grote maten die staan te wachten tot de kindjes erin gegroeid zijn. De nog bruikbare kleren van ons oudste kleinkind worden opzij gelegd voor de jongere kindjes. Dochter heeft zelf te weinig plaats om die kledij te stockeren dus dat zet ze hier allemaal op zolder Als de kindjes uit hun kleren gegroeid zijn, belt ze gewoon even om een doos met grotere maat klaar te zetten tegen de volgende keer dat ze op bezoek komen.

    1. Dankje voor je ervaring! Kan ik alleen maar van leren! Ben ook van plan de kleertjes door te geven op termijn, maar helaas alleen jongetjes in de vriendenkring op dit moment!

  2. Ik had alleen zwangerschapsbroeken gekocht. En een paar lossere tshirt en bloesjes uit de “normale” mode. Rokjes die ik had kon ik nog aan zelfs met zeer ronde buik. Al bij al dus niet veel kosten gemaakt qua kledij (voor mezelf :D)

  3. Goede tips! Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook veel basics gekocht die ik bij van alles kon combineren. Ik had niet veel zwangerschapskledij want dat vond ik zonde van het geld. Ik deed dan liever een wasje extra. Mijn zwangerschapskledij hangt trouwens nog altijd in mijn kast. Om de één of andere manier kan ik er precies geen afscheid van nemen. Stom hè?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *