Mommy

MOMMY TALK: Rat Race

De oplettende lezer zal wellicht al opgemerkt hebben dat het aantal artikelen op Essential Honesty de laatste weken vrij beperkt waren. Mea culpa daarvoor, want eerlijk gezegd ontbrak het me heel vaak gewoon aan ‘goesting’. Het was mooi weer, onze reis kwam er dan nog eens tussen en ook de ‘zorg’ voor Aline wordt de laatste tijd ook steeds belangrijker. Vandaar dat ik jullie dan ook even een update wil geven over hoe het met ons gaat, waar we mee bezig zijn en vooral: hoe het gaat met Aline!

Bucketlist

Op vakantie!

Op instagram heb je ‘t zeker en vast al voorbij zien komen, maar eind juni trokken we er een weekje tussenuit. Zowel m’n vriend als ikzelf hebben géén vakantie in de zomermaanden, en om toch eventjes de batterijen op te laden, planden we een korte vakantie in. We trokken naar Aínsa, een stadje in de Spaanse provincie Aragon. Nét naast de Pyreneeën.

Bucketlist

Bucketlist

Het was er bloedheet – met dagen rond de 44 graden – maar het was zalig! Een week enkel en alleen ons drietjes. Dat was écht wel al eens lang geleden. Veel meer dan eten, drinken en plonzen in het stedelijke zwembad hebben we niet gedaan. Maar wat hebben we genoten! Het weer heb je immers niet in de hand, maar je ingesteldheid wel. We gaan er zeker nog eens terug wat later in het seizoen, en hopen dan toch iets meer te kunnen doen en bezoeken.

Bucketlist

Aline ‘springt’ de wereld in

0

En dat springen mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Aline zit geen moment meer stil. Ze trekt zich overal aan recht, wil zo veel mogelijk aan de hand stappen en kan intussen ook trappen opkruipen (help!). Soms met enkele traantjes als het niet snel genoeg gaat of wanneer ze alleen probeert te stappen en valt, maar over het algemeen gaat het heel vlot. Ook de kasten en de mandjes aan haar luiertafel zijn intussen niet meer veilig. Iets meer opruimwerk, maar wel grappig om te zien.

Bucketlist

En ook haar mond staat niet stil. Ze begint nu écht te brabbelen, dingen aan te wijzen en te reageren als we haar wat vragen. Alleen durft ze ‘s nachts nu ook al eens hele verhalen te vertellen, waardoor wij ook wakker worden. Ook wel grappig soms, maar iets minder leuk voor onze nachtrust. Maar je hoort ons niet klagen, want er zijn uiteraard veel ergere zaken in het leven!

Bucketlist

Bucketlist

Dat ze vol vuur zit, merken we nu dus al volop. We proberen haar nu zo veel mogelijk te stimuleren met uitdagend speelgoed, haar te laten ‘helpen’ in het huishouden (stofzuigen, iets schoonmaken, haartjes wassen, .. ) door met haar naar de speeltuin te gaan en om regelmatig eens een leuk uitstapje in te plannen. Zo gingen we onlangs naar Pairi Daiza en naar de Kinderboerderij. Geweldig leuk!

Bucketlist

Druk druk druk

Het baby’tje dat vorig jaar in ons leven kwam is nu dus een échte dreumes geworden, die ontzettend veel aandacht van ons vraagt. Niet in de negatieve zin van het woord, begrijp me niet verkeerd, maar nu proberen we zo veel mogelijk met haar bezig te zijn als ze wakker is. Hoewel ze heel graag alleen speelt, vindt ze het leuker om samen te spelen, of om buiten met de poes of op het speelplein te spelen. Dat kan ze natuurlijk nog niet alleen. Vroeger lag ze in haar parkje of zat ze in haar stoeltje en had ik m’n handen vrij. Dat is nu wel anders.

Bucketlist

Ook haar slaapritme is veranderd. Haar ochtendslaapje begint ze steeds vaker over te slaan, en omdat ze heel wat mobieler geworden is, ben ik wanneer ze slaapt ook niet meer aan mijn gemak. Waar ik vroeger een blogpost kon typen tijdens een van haar slaapjes, ben ik nu ofwel bezig met het maken van haar patatjes, aan het opruimen, een wasje aan het draaien of wil ik gewoon even NIETS om handen hebben. En ‘s avonds, als ze slaapt wil ik graag toch ook nog aandacht geven aan mijn vriend en mijn vriendenkring. Het bloggen en het bijhouden van social media komt bijgevolg wat op de achtergrond te staan, maar aan stoppen denk ik absoluut nog niet. Het kan gewoon soms wat stiller zijn, en ik hoop dat jullie dat wat kunnen begrijpen.

Samengevat: Het is druk, maar het is geweldig! Het zoeken naar een evenwicht tussen baby, privé, werk, blog, vrienden, huishouden, .. is niet altijd makkelijk, maar het lukt. Iets met ballen en omhooghouden?

Groetjes,

Laura

14 thoughts on “MOMMY TALK: Rat Race

 1. Wat een mooie foto’s! Dat kattenhoedje is trouwens echt héél schattig, hihi. Leuk om te lezen dat Aline zo actief is, en dat ze zelfs een beetje helpt met het huishouden! 😉

 2. Een hele andere fase duidelijk, maar het lukt jullie vast ook daar jullie draai in te vinden. Leuk dat jullie op vakantie zijn geweest in Spanje, blijft een mooi land.

 3. Ik kan me die tijd dat ons dochtertje nog zo klein was heel goed herinneren, ook al is dat al weer heel lang geleden. Het zijn momenten om te koesteren, want zoals ze zeggen, voor je het weet zijn ze groot en daar weet ik alles van 😉

 4. Wat fijn dat je zo hebt genoten van met zn 3’en weg! Super leuke foto’s ook. Het was wel echt onwijs warm daar! Pff 44 graden zou ik echt niet overleven haha

  1. Goh, je denkt dat. Gewoon niet in de vlakke zon gaan zitten, veel drinken en niet te ‘geweldig’ zijn met wat je doet. Het was veel draagbaarder, die 44 graden daar, dan 30 graden in onze streken! Haha!

 5. Oh wat een leuke foto’s, zag er een geweldige vakantie uit! Meer hebben jullie niet nodig, eventjes tijd met jullie drie, geen huishouden-stress en efkes heerlijk genieten!
  Dat de blog op een laag pitje staat is een logisch gevolg, gewoon je eigen gevoel volgen en doen waar je op dit moment nood aan hebt! De tijd vliegt, zeker met kinderen, dus genieten, genieten, genieten want het komt niet meer terug!!

  1. Heel lieve reactie Petra! ‘t Was inderdaad een heel leuke vakantie. Echt gewoon NIETS echt gedaan. Hahaha! Huishouden-stress wel een klein beetje, want dat huisje moest ook een beetje proper blijven uiteraard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *