Mommy

Mommy Talk: De mama-val

Eeek! Is het alweer september? Goed, het is duidelijk dat Essential Honesty even in zomer-modus gegaan is, zonder dat ik het eigenlijk goed en wel besefte. Druk op het werk – no congé for me – druk in het gezin én druk in de weer met mezelf. Maar dat wil niet zeggen dat er niet veel gebeurd is. Ik gooide de helft van m’n kleerkast immers buiten, begon enkele maanden geleden weer met sporten en schreef achter de schermen weer wat blogjes. Mezelf een beetje terugvinden, denk ik.

De mama val

DISCLAIMER: Het is niet dat ik bij onderstaande topics wil klagen over mijn keuze voor het moederschap. Absoluut niet. Ik ben echter méér dan alleen mama, en merk ook dat ik de rol van mama gewoon beter kan invullen, als ik naast mama ook soms gewoon eens Laura kan zijn. Begrijpen jullie wat ik bedoel?

Sociaal leven op een lager pitje

Hoewel ik altijd héél goed m’n best gedaan heb om het moederschap te combineren met een sociaal leven, merkte ik de laatste tijd dat afspreken met vrienden of iets te doen voor mijn blog steeds moeilijker begon te worden. Ik trapte in de ‘mama-val’: die waar mijn leven bijna nog uitsluitend bestond uit m’n kind en ikzelf.

De mama val

Als ik thuiskom van mijn werk ging mijn tijd vooral naar Aline – wat logisch is uiteraard – stak ik haar in bed en plofte ik té vaak in de zetel. Mijn vriend had immers heel wat laatavonduren, ik had slechts een dag of drie verlof in de zomervakantie en ik wilde ook niet dat Aline veel van huis moest zijn. Want ja, ik heb ze écht het liefste nog steeds 24u op 24 bij me. Bijgevolg: veel van de mensen die ik had willen zien heb ik uiteindelijk gemist, of de dingen die ik had willen doen zijn niet doorgegaan. Ook onze ‘date night’ die m’n vriend en ik maandelijks gingen inplannen, zijn er een beetje ingeschoten. Meh..

Nu, goed. Intussen is Doodle m’n beste vriend geworden, en probeer ik m’n sociaal leven weer een beetje op te krikken. Al is het maar om toch eventjes weer gewoon Laura te zijn in plaats van ‘mama’.

Slecht in m’n vel

In april had ik mentaal een dipje. Ik zat niet zo goed in m’n vel, zag vooral de ‘lelijke’ kantjes van m’n lichaam en vond ook m’n kledij niet meer flatteren. Dit had zowel z’n weerslag in mijn online als mijn offline leven. Minder foto’s van mezelf op instagram, minder foto’s van mezelf in het algemeen, en droeg ik steeds verhullende of slobberige kledij. Nog zo’n typische ‘mama-val’: mezelf minder graag zien en mezelf wegcijferen. Gelukkig was mijn vriend er om me even te confronteren met mezelf, en me zo de spreekwoordelijke schop-onder-de-kont te geven.

Intussen ga ik twee à drie keer sporten per week. Ben ik al een volledige kledingmaat kwijt (ik zweef nu ergens tussen de 40 en de 42, afhankelijk van winkel tot winkel) én zit ik veel strakker & beter in m’n vel. JOEPIE!

Nieuwe garderobe

Dat sporten heeft natuurlijk als gevolg dat heel wat van mijn kleren niet meer goed pasten. Ook had ik het gevoel dat ik mezelf steeds meer ‘verstopte’ in mijn kledij. Ik had het er al even over in mijn blog over het ‘mama-lichaam’, maar intussen is dat slechte gevoel over m’n lichaam toch wat overgewaaid. Dat vroeg om een nieuwe garderobe én een nieuwe bril!

De mama val

De mama val

Ik kocht voor het eerst in jaren weer enkele nieuwe jurkjes, strakkere shirts en pumps geschikt voor mensen met platvoeten. Ik kocht zelfs ROKJES – dat moet toch al een tiental jaar geleden geweest zijn – én nam afscheid van m’n zwangerschapsbroeken, de enige broeken die me nog pasten. Niet dat ik een fortuin heb uitgegeven de afgelopen weken, maar het deed deugd mezelf eens te verwennen. En als mama goed in haar vel zit, kan dat voor Aline alleen maar goed zijn, toch?

Heb jij ook het gevoel dat je in een bepaalde ‘mama-val’ getrapt bent? Iets waar je voor de geboorte van je kind had gezworen dat het jou niet zou overkomen? Deel het gerust hieronder, en weet: je bent niet alleen!

Groetjes,

Laura

2 thoughts on “Mommy Talk: De mama-val

  1. Absoluut, ik ben ook in deze mam-val getrapt, ik ben thuisblijfmoeder, dus dag en nacht met de jongens . Nu zitten ze de hele dag op school en ga ik vaker naar bijvoorbeeld blog events, ik vind het heerlijk om dan met anderen te kletsen in plaats van alleen met de kinderen. Je bent trouwens goed bezig en goed dat je jezelf verwend af en toe.

  2. Ooh, je ziet er stralend uit!! En ja, ik snap je helemaal. Naast mama ben je uiteraard nog heel wat meer, maar soms moet je daar eens geconfronteerd mee worden om dat te beseffen!!
    Ik voel me ook vaak schuldig om iets zonder Noah te doen, en dan doen we het meestal niet, terwijl ik wel besef dat dat wel eens nodig kan zijn om eens iets met ons tweetjes te doen! Ik ga er werk van maken, bedankt om me er even over te doen nadenken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *