Mommy

MOMMY TALK: De laatste loodjes

Als er één reeks op deze blog is waar ik ‘time flies’ als tagline kan gebruiken, dan is het deze reeks wel. Wellicht is het zelfs dé laatste voor onze kleine dame zich aan de wereld laat zien, en god, wie weet is ze er zelfs al! Hoe dan ook, wanneer jullie dit lezen, ben ik 37 weken ver in mijn zwangerschap. Een volledige zwangerschap duurt 39-40 weken, so you do the math. Nu is’t voor echt!

Dat deze reeks een van de meest ‘succesvolle’, of toch meestgelezen, rubrieken zou zijn op Essential Honesty verbaasde me enerzijds een beetje. Aan de andere kant, na 7 jaar bloggen zijn jullie als lezers natuurlijk meegegroeid – letterlijk – van overwegend jonge twintigers naar intussen bijna-dertigers, sommigen zelfs al met eigen kindjes. Ook heb ik met velen van jullie intussen een persoonlijke band, wat volgens mij nog een reden is waarom deze overwegend persoonlijke artikelen zo in de smaak vallen. Bedankt daarvoor, echt waar! Duizend hartjes voor elk van jullie!

Mommy Talk

Na deze emotionele alinea, op naar de echte reden waarom jullie hier zijn: wat gebeurde er de afgelopen weken in mijn buik en ernaast? Get ready!

Derde trimester = kwaaltjes-trimester?

Buiten het zwaar ziek zijn in het eerste trimester en de lage rugpijn die ik al sinds de beginweken van m’n zwangerschap mag ervaren, heb ik heel weinig klachten gehad. Oké, ik heb standaard een fles Gaviscon – tegen ‘t zuur – in mijn tas zitten, en ja, die harde buiken en chronisch verstopte neus kunnen soms lastig zijn, maar voor de rest: ik kan niet klagen.

Mommy Talk

Ja, eens het huis poetsen, een event meepikken of naar een trouwfeest gaan tot een gat in de nacht? Oké, geen probleem, maar als ik niet wat kan rusten tussendoor mag ik dat de dag nadien bekopen. Normaal naar’t schijnt, maar voor mij is het een enorme aanpassing. Mijn baas gaf me ooit eens de opmerking dat ik ‘mevrouw 200 per uur’ ben omdat ik alles tegelijk wil (en meestal ook kan!) doen. Iets wat ik nu gewoon fysiek niet meer kan. Enorm wennen, dat gas terug nemen, maar ergens zorgt het ook voor een ongekende rust in mijn hoofd. Ieder nadeel heb z’n voordeel zeker?

Mommy Talk

Sinds een week heb ik ook echter wel last van een geblokkeerd bekken, wat bewegen en rondlopen enorm bemoeilijkt. Gelukkig is dit een kwaaltje dat nu pas de kop opsteekt, waardoor ik alles enorm kan relativeren. Kudos voor diegenen die dit al ervaren vanaf het begin!

Oefenweën, help!

Waar ik dan wél mee geconfronteerd ben – and it scared the sh*t out of me – waren oefenweëen aan 34 weken zwangerschap. Wat begon als een reeks harde buiken en een onrustig gevoel, ontaarde in steeds intenser wordende krampen, pijntjes, stress en samentrekkingen van mijn buik. Out of the blue. Midden in de nacht. En geloof me, aan 34 weken – ook al is je kindje zo goed als volledig volgroeid – doet dat een mama-in-spé enorm panikeren. Een warme douche nemen om 4u ‘s nachts wordt dan plots helemaal normaal.

Mommy Talk

GELUKKIG bestaat er in België (en Nederland wellicht ook) zo iets als een materiniteit-permanentiedienst in het ziekenhuis waar je zowel telefonisch als fysiek altijd terecht kunt. Even om 5u ‘s nachts een belletje gedaan naar deze lieve dames en na een korte schets van wat zich die nacht had afgespeeld, bleek het dat mijn lichaam eventjes in een soort van test-modus gegaan was. Niet abnormaal, maar mocht ik dit meermaals ervaren in eenzelfde periode, raadden ze toch een check-up in het ziekenhuis aan. Dus een tip voor alle mommy’s to be: sla dat nummer van de materniteit toch maar even op in je telefoon!

Mommy Talk

Een spreekwoordelijke ‘scheet in een netzak’ dus, maar toch even een wake-up call. Gelukkig staat mijn vluchttas al een tijdje klaar en konden we in het slechtste geval direct de auto genomen hebben naar het ziekenhuis mocht dat nodig geweest zijn. Al ben ik blij dat ze is blijven zitten .. Al was het maar om de kans op couveuse nog maar wat te verkleinen!

Onzekerheid ..

Iets waar ik de laatste tijd wel heel veel last van heb, is onzekerheid. Wat zal er gebeuren tijdens de bevalling? Zal ik wel een goede mama zijn? Welke impact zal onze dochter hebben op onze relatie? Wordt het een bleiterken of een doodbraaf kindje? Moet ik echt zo veel laten vanaf nu? Zo’n dingen spoken steeds meer door m’n hoofd.

Dat een kindje ons leven op z’n kop zal zetten, dat hebben we nu wel al meermaals gehoord, maar toch blijft het ergens zo onwezelijk dat het nu écht zo zal zijn. Soms voel ik me daar wel eens slecht bij. We kozen toch tenslotte voor een kindje? Waarom dan die onzekerheid? Volkomen normaal blijkbaar, al wordt er gewoon NOOIT publiekelijk over gepraat. Jammer, want ergens voelde ik me zo slecht door deze gedachten, terwijl deze blijkbaar doodnormaal zijn.

Mommy Talk

MAAR! Aan de andere kant kan ik dan weer niet wachten om haar te ontmoeten, te knuffelen, te ‘ontdekken’. Een heel raar gevoel, dat vele nieuwe mama’s hier wellicht wel zullen herkennen.

Sh*t is getting real..

Laatste weken betekenen ook de laatste voorbereidingen in huis voor de komst van de kleine. Zoals jullie konden lezen in onze post over de geboortelijst, mochten we onze spullen een maandje op voorhand gaan ophalen. Zo gek om nu plots alles te zien klaarliggen. Het parkje, het matrasje, de ververstafels, .. Nu enkel nog de kleine! ZO ONWEZELIJK!

Mommy Talk

De volgende post die jullie wellicht hier te lezen zullen krijgen in dit thema, zal wellicht de aankondiging zijn van de geboorte van ons meisje. Ik zou dus zeggen, hou deze blog of instagram verder in de gaten. Nogmaals bedankt voor alle reacties, lieve en bemoedigende woorden, complimentjes en steun die ik de laatste weken en maanden van jullie mocht ontvangen. It really means a lot to me!

Sh*t is getting very, very real op dit moment, en ik hoop dat jullie ook blijven lezen eenmaal onze schat er is!

Groetjes, and wish me luck!

Laura

7 thoughts on “MOMMY TALK: De laatste loodjes

 1. Wat spannend die laatste momenten! Ondanks de vele kwaaltjes, mis ik mijn zwangerschappen enorm. (Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen).

 2. Zo grappig en speciaal om deze blogpost te lezen terwijl we nu weten dat je kindje geboren is 😊 hihi! Ik hoop dat de bevalling op zich goed is meegevallen. Ga je daar ook een post over schrijven? Trouwens… Een heel mooi geboortekaartje! 😘

  1. Dankjewel! Heb ze volledig zelf gemaakt, maar gewoon laten drukken! De bevalling was nogal euhm.. dubbel! Eerst héééél traag en dan echt extreem snel. Zo snel dat m’n epidurale zelfs niet volledig gewerkt heeft. Wil er gerust wel eens iets over schrijven, maar weet niet of er daar echt veel bijval voor is? Zoja, dan lees ik ‘t hieronder wellicht nog een paar keer hé?

 3. Lieve Laura,
  prachtig geschreven deze blog! ik krijg er zelfs een paar natte oogjes van…
  zo blij voor jullie dat alles goed is verlopen!
  nog eens dikke proficiat met jullie dochtertje Aline!
  vanaf dat het past voor jou kom ik zeker jullie klein prinsesje eens bezoeken.. als ik mag 😉
  geniet van dit klein wondertje… want kleine wondertjes worden snel groot!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *