Handcreme, Mixa

MIXA Handcrème met Cold Cream

Het overkomt de beste: liters handcrème thuis liggen hebben, maar wanneer de nood het hoogst is nergens een tube vinden. Zucht .. Gelukkig is een drogisterij in Oostende – waar ik werk, voor de curieuzeneuzekes – nooit veraf. M’n handen hadden dringend verzorging nodig na een schildersessie in ons huis (want primerverf blijkt nogal uitdrogend te zijn) dus koos ik voor grof geschut.

Op aanraden van een collega, besloot ik het eens over een andere boeg te gooien. Ik koos voor de Handcrème met Cold Cream van Mixa, een merk dat nog niet zo héél lang verkrijgbaar is in België. Mixa zelf is echter een oude rot op het vlak van huidverzorging. Ze bestaan al sinds 1924 in de Franse farmaceutische wereld en hebben dus ongeveer 90 jaar dermatologische expertise verworven. Kan niet slecht zijn, toch?

MIXA Handcreme met CC

Alle producten van Mixa zijn zijn zo ontwikkeld, dat er zo min mogelijk ingrediënten inzitten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ook zitten er in deze producten géén parabenen, en dus ook niet in deze handcrème. Deze variant is de meest voedende uit het gamma dat ik kon vinden én zorgt omwille van z’n toegevoegde cold cream voor een direct verzachtend effect.

MIXA Handcreme met CC

Vergelijk het qua textuur een beetje met de Aquaphor van Eucerin: een semi-doorzichtig structuur, waarvan je héél weinig nodig hebt om je handen mee in te wrijven.

Iets minder vettig dan de Aquaphor natuurlijk, want niemand wil met vette pollekes rondlopen gedurende de dag, maar vet genoeg om je handen ‘onder handen’ (haha, ik kon het niet laten) te nemen. Binnen de minuut was het product volledig opgenomen door m’n huid.

MIXA Handcreme met CC

Z’n formaat van 50ml past trouwens perfect in m’n kleine handtas, wat ervoor zorgt dat ik ‘m nu toch al een week of twee dagelijks kan gebruiken. Ik merk dat m’n handen heel wat minder trekkerig aanvoelen én dat de velletjes rond m’n nagelriemen stilaan aan het verdwijnen zijn. Héél effectief spul dus.

Oja, misschien nog een fun-fact voor de mede-smetvrees-lijders onder jullie: Hij is water resistant! Zelfs na 3 grondige handen-wasbeurten. Ik ben fan!

De producten van Mixa zijn te koop bij Di, Kruidvat en de schoonheidsafdeling van de supermarkt! De doucheproducten zijn voorlopig exclusief te koop bij Di. Ik betaalde voor deze Handcrème met Cold Cream slechts €4,65, wat ik een héél faire prijs vind voor een out-of-the-blue-noodaankoop die m’n handen best wel weten te apprecieren!

Groetjes,

Laura

5 thoughts on “MIXA Handcrème met Cold Cream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *