gezichtsreiniging, gezichtsscrub, Lush, scrub, skincare

Lush – Bûche de Noël gezichtsreinigerLush – Bûche de Noël gezichtsreiniger

Nu mijn Dermalogica Daily Microfoliant helemaal leeg is, moest ik op zoek gaan naar een nieuwe peeling voor mijn gezicht. Herinner je je trouwens mijn tripje naar de Lush-store in Brussel? Wel, op aanraden van andere bloggers ging ik daar op zoek naar een milde gezichtsreiniger met een peeling-effect. Zo gezegd, zo gedaan en vijf minuutjes later stond ik buiten met een zakje vol Lush-Lekkers. Je kan het misschien al raden, zeker wanneer je een échte Lush-fan bent, maar ik wandelde buiten met het ‘Büche de Noël’ gezichtsmasker!

Lush Buche De Noel

In de kerstperiode heeft Lush echt een streepje voor bij heel wat bloggers. Niet alleen de Snow Fairy Douchegel staat bovenaan de wishlist, maar ook deze gezichtsreiniger doet heel wat bloggerhartjes sneller slaan.  Deze reiniger is enkel verkrijgbaar tijdens de feestdagen, dus ik moest snel zijn. Maar de hoofdvraag is nu natuurlijk of deze hype niet een beetje overrated is? Let’s find out!

Nu mijn Dermalogica Daily Microfoliant helemaal leeg is, moest ik op zoek gaan naar een nieuwe peeling voor mijn gezicht. Herinner je je trouwens mijn tripje naar de Lush-store in Brussel? Wel, op aanraden van andere bloggers ging ik daar op zoek naar een milde gezichtsreiniger met een peeling-effect. Zo gezegd, zo gedaan en vijf minuutjes later stond ik buiten met een zakje vol Lush-Lekkers. Je kan het misschien al raden, zeker wanneer je een échte Lush-fan bent, maar ik wandelde buiten met het ‘Büche de Noël’ gezichtsmasker!

Lush Buche De Noel

In de kerstperiode heeft Lush echt een streepje voor bij heel wat bloggers. Niet alleen de Snow Fairy Douchegel staat bovenaan de wishlist, maar ook deze gezichtsreiniger doet heel wat bloggerhartjes sneller slaan.  Deze reiniger is enkel verkrijgbaar tijdens de feestdagen, dus ik moest snel zijn. Maar de hoofdvraag is nu natuurlijk of deze hype niet een beetje overrated is? Let’s find out!

Wanneer ik het potje open is mijn eerste reactie eigenlijk niet zo positief: yuck, zo smerig! Wanneer de eerste schrik over was, besloot ik toch maar aan het testen te slaan. Misschien toch beginnen met het snuffelen vooraleer ik het goedje op m’n gezicht ga smeren. De Bûche de Noël heeft een nootachtige geur door de amandelnoten die er in verwerkt zitten. Het ruikt niet echt sterk, zoet of speciaal, maar er zitten dan ook geen schadelijke geurstoffen in. Al zou je met zo’n productnaam wel anders verwachten natuurlijk. De verse gezichtsreiniger gebruik je volgens de verpakking zo: ‘neem een bolletje (een erwt) van het product op je handpalm en vermeng dit met een beetje water tot een pasta. Masseer de pasta vervolgens over je gezicht en spoel af met lauwwarm water.’  

Erwtje

Zo gezegd, zo gedaan. Hop met de vingers in het yuckie-goedje. In het begin is het een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid, maar eenmaal je weet hoeveel je nodig hebt voor je gezicht heb je de techniek eigenlijk beet. De korreltjes die in de pasta zitten zijn vrij klei en schuren niet over mijn huid. Je voelt wel dat je gescrubt hebt, maar mijn huid is niet geïrriteerd, trekkerig of droog. Zelfs de wat drogere zones in mijn gezicht voelen vrij zacht aan. Wie had dat gedacht?

Mijn nieuwsgierigheid naar de andere verse reinigingsmaskers is alvast geprikkeld. Hopelijk zien deze er wat minder raar uit, waardoor ik van de eerste keer een jippie-gevoel krijg als ik het potje open!

This is jucky!
This is jucky!

De ‘Bûche de Noël’ gezichtsreiniger kost 11,95 euro per 100 gram en is enkel verkrijgbaar in de winkels en webshop van Lush tijdens de kerstperiode. Dit masker bevat trouwens geen bewaarmiddelen. Misschien best in de koelkast bewaren als je erg zuinig bent op je producten!

Groetjes,

Laura

Wanneer ik het potje open is mijn eerste reactie eigenlijk niet zo positief: yuck, zo smerig! Wanneer de eerste schrik over was, besloot ik toch maar aan het testen te slaan. Misschien toch beginnen met het snuffelen vooraleer ik het goedje op m’n gezicht ga smeren. De Bûche de Noël heeft een nootachtige geur door de amandelnoten die er in verwerkt zitten. Het ruikt niet echt sterk, zoet of speciaal, maar er zitten dan ook geen schadelijke geurstoffen in. Al zou je met zo’n productnaam wel anders verwachten natuurlijk. De verse gezichtsreiniger gebruik je volgens de verpakking zo: ‘neem een bolletje (een erwt) van het product op je handpalm en vermeng dit met een beetje water tot een pasta. Masseer de pasta vervolgens over je gezicht en spoel af met lauwwarm water.’  

Erwtje

Zo gezegd, zo gedaan. Hop met de vingers in het yuckie-goedje. In het begin is het een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid, maar eenmaal je weet hoeveel je nodig hebt voor je gezicht heb je de techniek eigenlijk beet. De korreltjes die in de pasta zitten zijn vrij klei en schuren niet over mijn huid. Je voelt wel dat je gescrubt hebt, maar mijn huid is niet geïrriteerd, trekkerig of droog. Zelfs de wat drogere zones in mijn gezicht voelen vrij zacht aan. Wie had dat gedacht?

Mijn nieuwsgierigheid naar de andere verse reinigingsmaskers is alvast geprikkeld. Hopelijk zien deze er wat minder raar uit, waardoor ik van de eerste keer een jippie-gevoel krijg als ik het potje open!

This is jucky!
This is jucky!

De ‘Bûche de Noël’ gezichtsreiniger kost 11,95 euro per 100 gram en is enkel verkrijgbaar in de winkels en webshop van Lush tijdens de kerstperiode. Dit masker bevat trouwens geen bewaarmiddelen. Misschien best in de koelkast bewaren als je erg zuinig bent op je producten!

Groetjes,

Laura

6 thoughts on “Lush – Bûche de Noël gezichtsreinigerLush – Bûche de Noël gezichtsreiniger

  1. Hi Laura,

    Leuk om er een review over te lezen! Ik hoor er al elk jaar iets over dus was wel benieuwd. Ik weet niet of ik het deze kerst al doe maar ik wil hem zeker een keer kopen, ook al ziet ‘ie er zo yuck uit 😉

    Liefs, Christianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *