Body- & Skincare

In love with the DHC Deep Cleansing Oil

Sinds 2015 ‘hot & happening’ in Japan, en sinds een tweetal jaar ook in de Westerse badkamers: cleansing oils! Clinique was één van de eersten om het hier te introduceren, maar de laatste maanden komen er ook wat merken van ginds naar hier overwaaien. De Deep Cleansing Oil van DHC is misschien wel de bekendste, maar tot voor kort nog een nobele onbekende in mijn eigen badkamer. Maar oh, wat een liefde!

DHC Deep Cleansing Oil

Maar eerst en vooral, waarom is deze olie zo’n hit wereldwijd? Wel, de olie – met o.a. olijfolie, rozemarijnolie & vitamine E – zou erg rijk moeten zijn aan actieve stoffen, zonder minerale olie en belooft daarbovenop een heerlijke, smeltende en zijdezachte textuur. Ideaal om je huid mee te reinigen, maar ook om je make-up af te halen. De olie belooft je huid te reinigen in alle zachtheid te reinigen en te kalmeren. Klinkt goed!

Gebruiken is easy-peasy. Eén à twee pompjes van de goudgele olie over de huid masseren en je ziet je make-up mooi loskomen. Daarna kan je met lauw water alles wegspoelen. De olie verandert in een melk door contact met water, die je makkelijk van je huid kunt halen. Het resultaat is een zachte, gehydrateerde en vooral grondig gereinigde huid die niet vet aanvoelt. Heerlijk wanneer producten gewoon eens doen wat ze beloven.

DHC Deep Cleansing Oil

Zelf vind ik deze nog net iets beter dan mijn geliefde Cleansing Balm van Clinique. Misschien is het z’n zuinigheid of z’n rozemarijngeur? Geen idee. Ik heb wel ‘t gevoel dat alles nét iets sneller en beter lostkomt en dat mijn wattenschijfjes nog een stuk ‘maagdelijker’ zijn als ik nog even snel wat miscellair water over m’n gelaat wrijf. Ik ben fan!

DHC Deep Cleansing Oil

De Deep Cleansing Oil komt in twee formaten: eentje in een pompflacon van 200 ml voor €26 en eentje in reisformaat van 70 ml voor €11,50. Het product is exclusief verkrijgbaar op de webshop van Ici Paris XL.

Groetjes,

Laura

10 thoughts on “In love with the DHC Deep Cleansing Oil

  1. Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel super makkelijk. Vooral het pompje is ideaal, aangezien olie toch altijd wat glad is heb, is dat altijd wel makkelijk. Makkelijk ook dat ze er in reisformaat zijn.

    1. Yes! Gewoon voor jezelf uitmaken of je graag een lopende olie gebruikt of een vaste. In dat laatste geval zou ‘k toch eerder voor die van Clinique gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *