douche-olie, Louis Widmer

Louis Widmer: Remederm douche-olieLouis Widmer: Remederm douche-olie

Not available in english..
I suggest you read one of the more recent posts in the meanwhile!

Sorry for the inconvenience!

With love,

Laura

 

Enkele weken geleden deed ik een warme oproep aan jullie, lieve lezers, jullie ongebruikte productstaaltjes naar mij op te sturen. Intussen heb ik al van verschillende lezers pakketjes ontvangen (waarvoor dank), dus kan ik heel wat nieuwe producten gaan uittesten en bijgevolg aan jullie voorstellen. Deze week testte ik voor jullie het volgende uit:

Remederm Staaltjes

Dankzij mijn oproep kreeg ik via jullie drie staaltjes te pakken, waardoor ik het product toch eventjes kon gaan gebruiken. Mijn review is dus gebaseerd op een gebruik van 6 applicaties in een tijdspanne van anderhalve week. Hou hier dus rekening mee.

Wat belooft de Remederm douche-olie?
Remederm is geen onbekende voor mij. Ooit in een ver verleden gebruikte ik de gezichtscrème van het gamma om droge plekjes in het gezicht te hydrateren. Intussen is mijn huidtype (of toch dat van mij gezicht) allesbehalve droog en had ik geen nood meer aan de crème. De huid op mijn armen en bovenbenen daarentegen, kunnen best wel wat hydratatie gebruiken. Vooruit met de geit!

Op de verpakking achteraan en de bijgeleverde bijsluiter lees ik het volgende:
“Remederm Douche Olie is speciaal samengesteld voor de droge, ruwe en geïrriteerde huid. Zij is uiterst geschikt voor de gevoelige huid van baby’s, kinderen en volwassenen alsook voor de huid van oudere personen. De 6 gebruikte plantaardige oliën zijn van hoge kwaliteit en verzorgen de huid tijdens het douchen. Bernagie-olie bevat een hoog gehalte aan gammalinoolzuur dat zeer doeltreffend is bij de verzorging van de zeer droge en geïrriteerde huid. Panthenol en bisabolol verzachten de geïrriteerde huid voortreffelijk”

Gebruiksaanwijzing: Remederm Douche Olie aanbrengen op een vochtige huid, licht inmasseren en afspoelen met lauw water.

Mijn ervaring met deze douche-olie?
Op het eerste zicht leek dit een douche-olie als een ander, buiten het feit dat deze olie slechts een heel klein beetje geparfumeerd is. Mensen met een gevoellige huid zullen hier dus geen problemen mee ervaren. Na de eerste applicatie was mijn huid effectief zacht, maar ging het effect na een tijdje weer verloren. Ik had echter ook niet anders verwacht. Geen enkel product kan in één-twee-drie een droge huid gaan regenereren. Na de derde applicatie merkte ik echter al een enorm verschil in de zachtheid van mijn huid. Vooral mijn bovenarmen bleken langer zacht en vertoonden ook geen tekenen meer van uitdroging.

Ik ben héél enthousiast over dit product, al lost het mijn droge huid-probleem niet voor de volle 100% op. In tegenstelling tot andere douche-olies die ik in het verleden heb gebruikt, blijft mijn huid echter gedurende een lange(re) periode zacht. Ik kan het zeker aanraden aan mensen die vaak last hebben van droge plekjes in de winter. Mensen die net als ik echter ‘sukkelen’ met een extreem droge huid, gebruik je dit Remederm-product best in combinatie met een goed voedende bodylotion of bodymilk om de hydratatie langer vast te houden.

Ook de prijs/kwaliteit verhouding zit heel erg goed. Met één staaltje kon ik gemakkelijk twee keer douchen, dus op zich heb je niet veel van het product nodig. Het full size-product (150ml) is verkrijgbaar bij de apotheek en kost €9,90.

Hebben jullie dit product al eens kunnen testen, of zou je het (na het lezen van deze review) zelf kopen? Deel je ervaring

Groetjes,

Laura 

2 thoughts on “Louis Widmer: Remederm douche-olieLouis Widmer: Remederm douche-olie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *